CUMHUR İTTİFAKI'NDAN İLK AÇIKLAMA BAHÇELİ'DEN GELDİ…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

GÜNDEM 19.03.2025 15:38:00 0
CUMHUR İTTİFAKI

Bahçeli, Türk yargısının objektif olduğunu vurguladığı mesajında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yapılan adli tasarrufu sabır ve sağduyu ile karşılamak, hukukun vereceği her türlü karara saygıyla yaklaşmak ortak sorumluluk olmalıdır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin ilk açıklamayı yaptı. Bahçeli, Türk yargısının  bağımsız ve objekiff olduğunu eklediği açıklamasında verilecek karara saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Operasyona dair açıklama yapan iktidar ortağı Bahçeli, operasyonu ‘siyasi darbe’ olarak niteleyen Özel’i hedef aldı.

Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti milli, üniter, demokratik, sosyal nitelikli bir hukuk devletidir. İnsan ve toplum huzuru vazgeçilmez değerdedir. Milli dayanışma ve adalet ölçüleri her muamele ve müdahalenin belirleyici amilidir. Hukuki, insani ve inanç temelinde her insan eşittir. Görevi, makamı ve mevkii ne olursa olsun normlar kümesinde herkesin eşit hak ve yükümlülükleri vardır. Hiç kimse ayrımcılığa, ayrıştırmaya maruz bırakılamayacağı gibi ideolojik, politik ve ekonomik üstünlüğe ya da imtiyazlı bir ayrıcalığa sahip değildir. Türk yargısı bağımsız, tarafsız ve objektiftir. Kanunen suç kabul edilen, takip ve tecziyesi gereken, bu çerçevede soruşturma ve kovuşturmasının temini lazım gelen eylem ve fiillerin göz ardı edilmesi, sürüncemeye bırakılması, kimi zaman da hasıraltına itilmesi maşeri vicdanı derinden yaralayacak, devlet umurunu ve milletin hukuksal güvenliğini zedeleyecektir.

Adalet ve hukuka karşı çıkılması, değilse bile tartışmaya açılması asayişsizlik ve şiddet ortamına davetiyedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yapılan adli tasarrufu sabır ve sağduyu ile karşılamak, hukukun vereceği her türlü karara saygıyla yaklaşmak ortak sorumluluk olmalıdır.

Hiç kimse dokunulamaz, ulaşılamaz, erişilemez ve hesap sorulamaz değildir. Hukuk ile demokrasiyi, adalet ile sandığı, milli iradeyle mülkün temelini cepheleştirmek, hatta çatıştırmak için beşinci kol faaliyetine tevessül etmek yaygın şiddet olaylarına, yoğun istikrarsızlık tablosuna ve yıkıcı krizlere çağrıdır.

Türk yargısına güvenim tamdır. Mahkeme marifetince suç sabit görülesiye kadar masumiyet esastır.Türkiye’nin şiddetsiz, şikayetsiz, terörsüz, şüphesiz, refah ve huzur dolu bir yüzyıla adım adım ilerlediği şu günlerde içimizi karıştırmaya, düzen ve dirliğimizi bozmaya teşebbüs eden iç ve dış odaklara azami dikkat göstermemiz, devamlı tetikte beklememiz tarihi önemdedir.

Şiddet, insan onurunun hiçe sayılması, insanlık değerlerinin ayaklar altına alınmasıdır. Terör de sistematik bir şiddettir. Terörsüz Türkiye aynı zamanda şiddetsiz bir Türkiye’dir.

Hem bireysel hem de toplumsal düzeyde şiddetin önlenmesi öteden beri hassasiyet gösterdiğimiz, duyarlılık sergilediğimiz sıcak konu başlığıdır.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Araştırma-Strateji Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza vermiş olduğum talimat kapsamında nadide bir çalışma çok şükür muhtevalı bir eser mahiyetinde ortaya çıkmıştır.

“Bireysel ve Toplumsal Şiddetle Mücadele” çalışmamızın meydana gelmesinde eşsiz katkıları ve emekleri bulunan, zamanlarını ayırarak teşkil edilen komisyonumuza canlılık kazandıran muhterem hocalarımıza, değerli uzmanlarımıza ve fikir insanlarımıza, ayrıca böylesi mühim bir çalışmanın gerçekleşmesini koordine eden Araştırma-Strateji Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyor, hepsini birden gönülden kutluyorum."

  • BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,62% -0,06
  • EURO

    43,43% -0,60
  • GRAM ALTIN

    4101,07% -1,94
  • Ç. ALTIN

    6729,79% -1,30

MERSİN'DE 7 ÇOCUĞA 'CİNSEL İSTİSMAR' İDDİASI: GİTAR EĞİTMENİ TUTUKLANDI

KILIÇDAROĞLU “MAĞDUR" SIFATIYLA İFADEYE ÇAĞRILDI

ÖZGÜR ÖZEL, EKREM İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ…

ABB'DEN MELİH GÖKÇEK'İN OĞLUNA SERT YANIT

ADANA’DA KADIN CİNAYETİ

MANSUR YAVAŞ’TAN İMAMOĞLU’NA DESTEK: KAMPANYA HESABINI DEVRETTİ

İMAMOĞLU'NUN X HESABINA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ: CHP'DEN SERT TEPKİ

ERDOĞAN KUTUPLAŞTIRMADAN ŞİKAYETÇİ…

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’E KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İZİN YOK

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

TANJU ÖZCAN MECLİS KOMİSYONUNDA KONUŞTU: ÇARPICI İSTİFA AÇIKLAMASI

CHP'LİLER "DİPLOMANI DA AL GEL" SLOGANIYLA BEYAZIT MEYDANI'NDAN BİR ARAYA GELDİ.

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ SEFALET ZAMMINA KARŞI YÜRÜYOR

MÜLAKAT SONUÇLARI MAHKEMELİK OLDU…

HİNDİSTAN-PAKİSTAN SAVAŞI: GERİLİM NEDEN ÇIKTI?

ERDOĞAN-BAHÇELİ ZİRVESİNDE İMAMOĞLU DETAYI…

KATLİAM YASASININ İPTALİ GÖRÜŞÜLÜRKEN YURTTAŞLAR AYM ÖNÜNDE!

HBB’DEN OTEL ÇALIŞANLARINA YANGIN EĞİTİMİ

SİYASİ PARTİLERDEN 'ÜÇ FİDAN' MESAJLARI…

İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASI VERİ TABANINDAN SİLİNDİ

ÖZEL'E YUMRUK ATAN SALDIRGAN TUTUKLANDI

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI EMEKLİYE ÜCRETSİZ ULAŞIMI KALDIRDI!

ŞİMŞEK’TEN DELİ DUMRUL GİBİ DENETİM PROJESİ

İMAMOĞLU'NUN AVUKATINDAN DİPLOMANIN İPTALİ DAVASINDA YENİ BAŞVURU!

DEPREM BİLİMCİ AHMET ERCAN BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ ERDEM BAKİ İSTİFA ETTİ…

CİMER’DEN ‘HULUSİ AKAR’IN KIZININ YATAY GEÇİŞİ’ SORUSUNA YANIT…

DONALD TRUMP: ERDOĞAN'LA İLİŞKİM MÜKEMMELDİ...

ERDOĞAN'IN AÇILIŞI İÇİN K. KIBRIS’A GÖTÜRÜLENLER FREE SHOP’TA İÇKİ-SİGARA İÇİN BİRBİRİNE GİRDİ

ESKİ CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA 27 YIL HAPİS İSTEMİ

Yükleniyor


MERSİN'DE 7 ÇOCUĞA 'CİNSEL İSTİSMAR' İDDİASI: GİTAR EĞİTMENİ TUTUKLANDI

KILIÇDAROĞLU “MAĞDUR" SIFATIYLA İFADEYE ÇAĞRILDI

ÖZGÜR ÖZEL, EKREM İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ…

ABB'DEN MELİH GÖKÇEK'İN OĞLUNA SERT YANIT

ADANA’DA KADIN CİNAYETİ

MANSUR YAVAŞ’TAN İMAMOĞLU’NA DESTEK: KAMPANYA HESABINI DEVRETTİ

İMAMOĞLU'NUN X HESABINA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ: CHP'DEN SERT TEPKİ

  • Cuma 31.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.9 ° / 17 ° Güneşli
  • Pazar 32.7 ° / 17.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51