CHP’NİN “MİLLET İRADESİ’NE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGLERİ SULTANGAZİ’DE DEVAM ETTİ: MEYDAN DOLDU TAŞTI

CHP’nin “Millet İradesi’ne Sahip Çıkıyor” mitingi Sultangazi’de adeta bir hesaplaşmaya dönüştü. Özgür Özel’in sert çıkışları ve Silivri’den okunan İmamoğlu mektubu, iktidarın baskı düzenine karşı meydanı ayağa kaldırdı.

GÜNDEM 19.11.2025 21:30:00 0
CHP’NİN “MİLLET İRADESİ’NE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGLERİ SULTANGAZİ’DE DEVAM ETTİ: MEYDAN DOLDU TAŞTI

Özel’in sert çıkışları ve Silivri’den okunan İmamoğlu mektubu alanda büyük coşku yaratırken, iktidarın baskı politikalarına güçlü bir tepki gösterildi.

CHP’nin Türkiye genelinde sürdürdüğü “Millet İradesi’ne Sahip Çıkıyor” mitinglerinin bu haftaki durağı İstanbul Sultangazi oldu. Gazi Cemevi önünde toplanan kalabalık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun mesajlarını dinlemek için alanı tamamen doldurdu. Miting alanında şarkılar, türküler ve sloganlarla coşkulu anlar yaşanırken, İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği mektubu da on binlerce kişi tarafından dinlendi.

Ekrem İmamoğlu’nun mektubunun okunmasının ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığı selamlayarak sözlerine başladı. “Gözün alabildiğine insan var, 5 ayrı yerde meydana gelen sokaklar apayrı miting meydanı olmuş, çatılar dolmuş. Sultangazi ayağa kalkmış, haksızlığa hukuksuzluğa direnmeye, darbecilerden hesap sormaya gelmiş Sultangazi” ifadeleriyle alanı selamlayan Özel, konuşmasına yoğun sloganlar eşliğinde devam etti.

Miting sırasında bazı katılımcıların havai fişek atması üzerine uyarıda bulunan Özel, “Bunu yapmayın abicim, kuşa faydası yok, doğaya faydası yok. Bırakın Tayyip Bey konuşurken atsınlar onu. Benim çatapata değil, bu meydana ihtiyacım var” diyerek kalabalığa seslendi.

“Her Gelen Bakan Bir Öncekini Suçluyor”

Özel konuşmasında suç endeksi raporlarına değinerek Türkiye’nin uluslararası karşılaştırmalarda suçun en yoğun yaşandığı ülkelerden biri hâline geldiğini vurguladı:

“AKP'nin kara düzeni kimseye iyi gelmedi. Bütün dünyada suç endeksi yakından takip ediliyor. En çok suç işlenen 10. ülkeyiz. Bizden daha çok suç işlenen Myanmar, Meksika, Lübnan... Irak'ta bizden daha az suç işleniyor. Uyuşturucu ticaretinde hem transit hem hedef ülke. Öyle bir durumdayız ki bununla mücadele ediyormuş gibi yapıp bir takım çetelerin korunması herkesin dilinde. Her gelen içişleri bakanı bir öncekini bununla mücadele etmemekle suçlayıp bilgi sızdırıyor.”

Türkiye’de çeteleşme, uyuşturucu ticareti ve devlet içinde iddia edilen koruma ilişkilerinin ülkeyi ciddi bir güvenlik zaafı içine soktuğunu savunan Özel şöyle devam etti:

“Türkiye, uyuşturucu maddelerde hem transit ülke hem hedef ülke ve ülke içinde ucuz sentetik uyuşturucu kullanımı patlamış noktada. Bununla mücadele ediyormuş gibi yapıp, bir takım çetelerin fink atması, korunması, kollanması herkesin dilinde. Erdoğan'ın bu konudaki mücadelesi samimi olsa bu işin kökünü kazımak an meselesi ama bir omzunu bir suç örgütüne dayamış, adalet dayatmak yerine siyaset dizayn etmekle uğraşanlar memleketin bu büyük sorununu çözmüyorlar.”

Özel ayrıca, hukukun iktidara yakın olmayan kesimler üzerinde baskı aracı olarak kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

“AKP'yi yenen içeride, AKP'yi eleştiren gazeteciler içeride, AKP'yi protesto eden gençler içeride ama uyuşturucu baronları dışarıda, torbacılar köşe başlarında. Baronlar yatta, Ekrem Başkan Silivri'de.”

“Alevilerin eşitlik sorunu vardır; bunu görmeyen ahmaktır, alçaktır”

Sultangazi’nin yoğun Alevi nüfusuna da seslenen Özel, yıllardır dile getirdiği görüşlerini tekrar ederek şu ifadeleri kullandı:

“Ben bir Sünni olarak söylüyorum. Yıllardır mecliste de söyledim. Bu ülkede Alevilerin eşitlik sorunu vardır. Bu sorunu görmeyen ahmaktır, alçaktır. Cami ne kadar ibadethaneyse, cemevi o kadar ibadethanedir, nokta! Alevilik kültür değildir, inançtır. İnanç olduğu için saygındır, saygı duyulacaktır. Aleviler eşit yurttaştır, haklarını alana kadar mücadele sürecektir. Açıkça söylüyorum. Madımak utanç müzesi yapılacak. Cemevi ibadethane yapılacak.”

İmamoğlu’nun Silivri’den Gönderdiği Mektup Okundu

İmamoğlu’nun Silivri'den gönderdiği mektup, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik tarafından kürsüden okundu. Miting alanında sık sık “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganları yükseldi. Mektupta İmamoğlu, iddianamede kendisine yönelik suçlamaların siyasi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sultangazi’nin değerli hanımefendileri, beyefendiler, sevgili gençler, canım çocuklar… Hepinizi saygıyla, sevgiyle, hasretle selamlıyorum. Burası, milletin iradesini yok sayma hadsizliğini gösterenlere karşı, hukuka ve demokrasiye sahip çıkanların meydanıdır. Bir yıldır süren, her türlü imkânın seferber edildiği bir soruşturmanın sonucunda ortaya konan iddianame, bir utanç vesikasıdır.”

İmamoğlu, iddianamenin hukuki değil siyasi bir metin olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Hukukun, devlet ciddiyetinin gerekleri ayaklar altına alınmış, iddianame adı altında ortaya bir ‘siyasi niyet beyanı’ konulmuştur. Bu iddianameyle iktidar; rakiplerine hayat hakkı tanımama, milli iradeyi baskı altına alma niyetini açıkça ilan etmiştir.”

“Bize duyulan kin ve öfkenin nedeni hizmetlerimizdir”

İmamoğlu, CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu hizmet performansının iktidarı rahatsız ettiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Bize duyulan kin ve öfke, milletimizin bizim yönetim becerimize ve ahlakımıza gösterdiği büyük teveccühe karşı duyulan kin ve öfkedir. Sultangazi’ye kazandırdığımız kreşler, Kent Lokantası, Ahmed Arif Kütüphanesi, sosyal yardımlar, Bölgesel İstihdam Ofisi… Onlardan kat be kat fazla yaptığımız metrolar, imar çetelerinden kurtarıp halka açtığımız yeşil alanlar… İşte tüm bu işler yüzünden bize öfke duyuyorlar.”

“Onlar milletten kaçanlar; biz millete güvenenleriz”

Mektubun en sert bölümlerinden biri medya ve ifade özgürlüğüne yönelik uygulamalara ilişkin oldu:

“Ben aylardır ‘yargılama canlı yayınlansın, millet gerçeği görsün’ diyorum, onlar aylardır bu talepten kaçacak delik arıyor. Beni bir hücrede tutmak yetmiyor; sesim duyulmasın, sözlerim yayılmasın istiyorlar. Kişisel sosyal medya hesabımı kapatmak yetmedi; Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabımızı da kapattılar.”

Mektup şu ifadelerle sonlandı:

“Korku kaybedecek, cesaret kazanacak. Kötülük kaybedecek, iyilik kazanacak. Bir kişi kaybedecek, bir büyük millet kazanacak. Onlar için yol bitti; biz ise yolun başındayız. Umut sizsiniz.”

 

  • BIST 100

    16730,21%0,20
  • DOLAR

    43,88% 0,04
  • EURO

    51,94% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7290,33% 0,34
  • Ç. ALTIN

    11819,10% -0,22

AYM BAŞKANI’NDAN KRİTİK DOSYALARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE 5,7 MİLYAR DOLARLIK ERİME

AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

TRT DİZİSİNDE FLAŞ DEĞİŞİM: İSMAİL HACIOĞLU GİTTİ, YERİNE GELEN İSİM ŞAŞIRTTI

YARIN GÖRÜLECEKTİ AMA GÖRÜLMEDİ: İMAMOĞLU’NUN ‘ÇİRKİN’ DAVASI KAPANDI

KÖPRÜ ÖZELLEŞTİRMESİ SORUSU KRİZE DÖNDÜ: İKİ BAKAN TOPU ERDOĞAN’A ATTI

“ŞİKÂYETİ BEN İNCELEYECEĞİM” ELEŞTİRİLERİNE GÜRLEK’TEN NET AÇIKLAMA

“HATAY’I VERİN” SÖZLERİ KRİZ YARATTI: TEPKİLER PEŞ PEŞE

HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT

DEPREMZEDELER AYAĞA KALKTI: TOKİ FİYATLARINA KARŞI 11 İLDEN ORTAK İMZA

HATAY’I HEDEF ALDI! ABD’Lİ MİCHAEL RUBİN’DEN SKANDAL SÖZLER

ERDOĞAN VE TEKİN’DEN LAİKLİK BİLDİRİSİNE SERT HAMLE: 168 İMZACIYA DAVA AÇILDI

YILLAR SÜREN İHALE SORUŞTURMASI BİTTİ: ÇERÇİOĞLU İÇİN BERAAT KARARI

DEVLET OKULUNDAN VELİLERE MESAJ: PERSONEL MAAŞI İÇİN BAĞIŞ TALEBİ

İMAMOĞLU’NDAN İBB SORUŞTURMASINA ŞOK YANIT: “5 YIL DENETLEDİNİZ, SUÇ BULAMADINIZ!”

ERDOĞAN İMZAYI ATTI, TSK’DE 43 YILLIK YÖNETMELİK TARİHE KARIŞTI

KAMU BANKASINDA REKLAM SKANDALI: MİLYARLAR TEK ADRESE GİTTİ İDDİASI

TBMM’DE GERGİN GÜNDEM: BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE DERVİŞOĞLU’NDAN TEPKİ

10 TONLUK UYUŞTURUCU AĞINA BÜYÜK DARBE: 42 ŞİRKET VE 135 TAŞINMAZA EL KONDU

BALIKESİR’DE F-16 FACİASI: PİLOT ŞEHİT OLDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

SAVCI İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ: CHP KURULTAY DAVASI AYRI YÜRÜYECEK

ORTAOKULDA ÇOCUKLARA CEMAAT YEMİNİ OKUTULDU: GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

SİYASETİN GÜNDEMİNE OTURAN SÖZLER: ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A DİPLOMA RESTİ

İTO MECLİSİ’NDE ÇARPICI SUNUM: ÇOCUKLAR VE GENÇ KIZLAR ÜZERİNE SARSICI İDDİALAR

3 YENİ FEZLEKE MECLİS’TE: CHP LİDERİ VE İKİ VEKİLE DOKUNULMAZLIK SÜRECİ BAŞLADI

BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE SERT MESAJLAR: RAMAZAN TARTIŞMASI VE “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” VURGUSU

YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE

LGS’DE KRİTİK DEĞİŞİKLİK: KÖKLÜ LİSELERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: 7 İSİM KONUŞULUYOR

Yükleniyor


AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

YARIN GÖRÜLECEKTİ AMA GÖRÜLMEDİ: İMAMOĞLU’NUN ‘ÇİRKİN’ DAVASI KAPANDI

KÖPRÜ ÖZELLEŞTİRMESİ SORUSU KRİZE DÖNDÜ: İKİ BAKAN TOPU ERDOĞAN’A ATTI

“ŞİKÂYETİ BEN İNCELEYECEĞİM” ELEŞTİRİLERİNE GÜRLEK’TEN NET AÇIKLAMA

“HATAY’I VERİN” SÖZLERİ KRİZ YARATTI: TEPKİLER PEŞ PEŞE

  • Perşembe 14.1 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 12.2 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.6 ° / 2.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13