CHP'NİN 81 İL BAŞKANINDAN ORTAK 'KURULTAY' AÇIKLAMASI!

CHP’nin 81 il başkanının ortak yaptığı açıklamada Genel Başkan Özgür Özel'e destek vererek Kurultay çağrılarının gündemlerinde olmadığını ilan etti.

SİYASET 11.11.2024 11:08:00 0
CHP

CHP’nin 81 il başkanının ortak yaptığı açıklamada, “CHP örgütlerine ve Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e inanıyoruz, güveniyoruz. 81 ilde 973 ilçede CHP iktidarının ayak sesleri duyulurken kurultay çağrısının gündemimizde olmadığını, kişisel ikbal için yapay gündem yaratma çabalarına prim vermeyeceğimizi ilan ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

CHP’nin parti içi muhalefeti, seçimli kurultay çağrıları yaparken CHP’nin 81 il başkanı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“Atatürk’ün partisi CHP, 47 yıl sonra 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde halkımızın büyük desteğiyle birinci parti oldu. Rekor kırarak 413 belediye başkanlığı kazandı, katılımlarla bu sayı da artmaya devam ediyor. Türkiye haritası milli takımımızın renkleriyle kaplandı. CHP kazandı, Türkiye İttifakı kazandı. Seçim sonrasında düzenli olarak yapılan anketlerde CHP birinci parti olma konumunu istikrarlı olarak sürdürüyor. Sekiz aydır birinci partiyiz. Milyonların umudu, CHP iktidarı. ‘CHP varsa çare var’ sözü, umudu temsil ediyor. Örgütler, belediyeler ve Sayın Genel Başkanımız birlik ve beraberlik içerisinde iktidar hedefiyle çalışıyor.

Türkiye ise tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi krizlerinden bir tanesini yaşıyor. Sokağın gündemi açlık sınırının altında kalan ücretler, yoksulluk, işsizlik. Göç ve sayıları her geçen gün artan göçmenler ve yarattıkları sorunlar, giderek kaygı verici boyutlara ulaşmış durumda. İktidarın başarısız uygulamaları ve yetersiz tedbirleri neticesinde, bebek ve çocuklarımızı koruyamıyoruz. Kadın cinayetleri durdurulamıyor. Can dostlarımızı koruyamıyoruz.

CHP’li belediyeler, iktidarın çaresiz bıraktığı milyonların sorunlarına dönük sosyal destek çalışmalarıyla bir yandan krizin etkilerini hafifletirken diğer yandan CHP’ye güven duyulmasını sağlıyor. CHP iktidarının öncü projeleri belediyeler tarafından uygulanıyor. Tam da bu günlerde, adaletsiz iktidar, belediye başkanlarımıza dönük itibarsızlaştırma girişimlerine yandaş basın yayın kuruluşlarını da dahil ederek bir saldırı kampanyası başlattı. Esenyurt kayyum ataması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere baskı ve tehditlerle yıldırma girişimleri hız kazandı. Yılmayacağız, en sert cevabı kararlı şekilde vereceğiz. Seçmen iradesini gasp etme girişimlerine de kişiliklerine ve hizmetlerine dönük saldırılara da en güçlü karşı duruşu, halkla birlikte göstereceğiz.

Önümüzde önemli bir görev var; CHP’nin birinci parti olma konumunu, kararsız oyları da alarak en az yüzde 51 düzeyine çıkarmak, Atatürk’ün partisini iktidar yapmak. Bu amaç doğrultusunda üyesinden ilçe, il başkanına ve genel başkanına hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde takım ruhuyla çalışıyoruz. Bıkmadan usanmadan 24 saat çalışmaya devam edeceğiz. İktidar olana kadar toplumun her kesimiyle yan yana örgütlü mücadeleyi sürdüreceğiz.

Erken seçim artık halkın çoğunluğunun talebi olmuştur, kaçınılamaz hale gelmiştir. Sandık halkın önüne gelene kadar seçim talebinin peşini bırakmayacağız. CHP demokratik bir partidir. Üye ve yöneticilerin, PM/MYK üyelerinin, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının öneri ve taleplerini dile getireceği parti içi platformlara sahiptir. Her üye parti içi kanalları kullanarak tüzükle güvenceye alınmış haklarını kullanabilir. Sokağın gündemi olmayan ve iktidar yürüyüşümüze hizmet etmeyen hiçbir konuyu parti içerisinde ve sosyal medya da gündem yapmayacağız.

CHP örgütlerine ve Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e inanıyoruz, güveniyoruz. 81 ilde 973 ilçede CHP iktidarının ayak sesleri duyulurken kurultay çağrısının gündemimizde olmadığını, kişisel ikbal için yapay gündem yaratma çabalarına prim vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Genel Başkanımızın yaptığı çağrıya uygun olarak unvan ve görevi ne olursa olsun tüm partilileri halkın gerçek gündemi için mücadeleye, birlik ve beraberlik içerisinde CHP iktidarı için çalışmaya davet ediyoruz.”
 

 

  • BIST 100

    11253,27%0,78
  • DOLAR

    41,31% 0,07
  • EURO

    48,99% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4870,49% 0,29
  • Ç. ALTIN

    7968,18% -0,35

KURULTAY YOLUNDA ENGEL KALMADI: 3 BAŞVURU DA REDDEDİLDİ

MURAT BAKAN: ÖZEL HAREKAT’TA BÜYÜK YOLSUZLUK!

KOMİSYONDA “DOMUZ BAĞI” KRİZİ! DEM PARTİ SALONU ETERK TTİ

“FRANSA’YI SARSAN İDDİA: BRİGİTTE MACRON’UN CİNSİYETİ MAHKEMEDE TARTIŞILIYOR”

AKP’Lİ BAŞKAN FESTİVALE 25 MİLYON HARCADI: İŞÇİLERE MAAŞ YOK!

MERKEZ BANKASI, BİR MADENİ PARAYI DAHA TEDAVÜLDEN ÇEKİYOR: ARTIK ÜRETİLMEYECEK

ŞAMİL TAYYAR’DAN AĞIR SÖZLER: DİYANET’İN EN KÖTÜ DÖNEMİ ERBAŞ’TI

DİYANET’TE DEVİR TESLİM: ALİ ERBAŞ GİTTİ, SAFİ ARPAGUŞ GELDİ

ÖZEL: BİR TARAFTA RANTÇI AKP BELEDİYECİLİĞİ, DİĞER TARAFTA HALKÇI CHP!

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: ALTIN REKOR, DOLAR ÇAKILDI!

SİYASETİN GÖBEĞİNDE ŞANTAJ İDDİASI: ELAZIĞ İL BAŞKANI KONUŞTU

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ’NDE CİMER ŞİKAYETİ OPERASYONA DÖNÜŞTÜ

BORSA OPERASYONUNDA SÜRPRİZ İSİM: ERDOĞAN’IN KİTABINI YAZMIŞTI

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: YOLCU GARANTİSİ HALKIN SIRTINDA YÜK OLDU: BU MODEL MİLLETİN SOYULMASIDIR…

TCMB’DEN FAİZ DÜZENLEMESİ: %41,25 VE %42,25

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

Yükleniyor


İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

AHMET TÜRK'TEN 'GÖREVE İADE' SORUSUNA YANIT...

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 31 ° / 15.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0