CHP’Lİ KARA, HATAY’IN DEPREM SONRASI YAŞADIĞI SIKINTILARI ANLATTI

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ,AFAD İl Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantı, şehrimizin sorunlarını dile getirmek için önemli bir zemin ve olanak sağladı...

Hatay 17.06.2024 12:08:00 0
CHP’Lİ KARA, HATAY’IN DEPREM SONRASI YAŞADIĞI SIKINTILARI ANLATTI

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara AFAD İl Koordinasyon Merkezinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz başta olmak üzere pek çok üst düzey yetkilinin, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının katıldığı  toplantıda bir konuşma yaparak Hatay’ın deprem sonrası yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.
Kara toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“AFAD İl Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantı, şehrimizin sorunlarını dile getirmek için önemli bir zemin ve olanak sağladı. Hatay’ımızın en acil sorunlarını, beklentilerini ve özlemlerini, bu sayede, devletin en yetkili makamlarıyla paylaştık. Hem tarihe not düşmek hem de Hatay’ımızın ihtiyaç duyduğunu göstermek açısından, aşağıdaki listeyi kamuoyuna sunuyoruz.

1 – Kira yardımlarının kesilmesi, yurttaşlarımızı en olumsuz etkileyen uygulamaların başında gelmektedir. Kira destek ödemelerinin, gerekirse artırılarak, devam etmesi gerekmektedir.
2 – Mali müşavir ve avukatlar, depremde iş yerlerini kaybetmiş; aynı zamanda ölümler ve özellikle sanayi işletmelerindeki yıkım nedeniyle, gelir kaybına da uğramışlardır. Bu nedenle, KOSGEB desteklerinden, belirli bir miktarda da olsa yararlanmalıdırlar.
3- Esnafımızın, onaylanan ancak bir türlü hesaplarına intikal etmeyen KOSGEB kredilerine ulaşmaları sağlanmalıdır.
4- Mücbir sebep hali uzatılmalı; ödenmesi talep edilen vergi borçları için teminat ve rasyo şartı, bir istisna olarak, deprem bölgesinde aranmamalıdır.
5- Rezerv alan uygulaması kapsamı, hızı, hedefleri açısından tekrar gözden geçirilmelidir. Bu uygulamanın mahalle yaşantımızı ve çok kültürlü yaşama tecrübemizi zedeleme ihtimali göz önüne alınmalıdır. Hasarsız ve az hasarlı binalar, halkın talebi doğrultusunda, rezerv alan dışında bırakılmalıdır.
6- Hatay genelinde, ancak özellikle de iktisadi faaliyetin yoğunlaştığı çarşılardaki elektrik ve internet kesintileri, yurttaşlarımızın en çok şikayetçi olduğu konuların başında geliyor. Bu kesintilerin önlenmesi gerektiğinin de altını çizdik.
7- Konteyner çarşılar, depremde kaybedilen ticari meskenlerin boşluğunu doldurmaktadır. Bununla birlikte daha fazla işletmeye hizmet sunabilmeleri ve müşteri çekebilmeleri için cazibe merkezi haline getirilmelerine yönelik bir beklenti bulunmaktadır.
8 – Honda Kavşağı’nın trafik yükünü azaltacakve trafik akışını rahatlatacak biçimde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.
9 – Reyhanlı Barajı’yla ilgili birtakım sıkıntıların ve toplu elektrik faturası gönderimlerinin çiftçilerimizi zor durumda bıraktığı, zirai faaliyetlerini sekteye uğrattığına dair şikayetler ciddiye alınmalıdır.
10 – Depremden kısa bir süre sonra başlatılacağı ilan edilen fakat geçen 15 ay içerisinde tümüyle unutulan, bir daha telaffuz bile edilmeyen eşya yardımları başlamalıdır.
11- Önemli bir istihdam kaynağı olarak hem doğrudan hem de çarpan etkisiyle kentimizin iktisadi hayatı ve ailelerin geçimi açısından yararlı bulunan TYP programı yeniden başlatılmalıdır. Bu mümkün değilse alternatif istihdam programları üzerinde çalışılmalıdır.
12 – Merkezi yönetim bütçesinden belediyelere kaynak aktarımı konusunda sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorun, yerel yönetimlerimizin makine-teçhizat başta olmak üzere ekipman ve hizmet sağlamasını zorlaştırmaktadır.
13 – Tüm yurttaşlarımızın ortak ve en büyük beklentisi olarak, konutlar bir an önce tamamlanmalı; konteyner kentlerde yaşayan yüz binlerce insanımız bu geçici yaşam alanlarından konutlarına geçmelidir.
14 – Üniversitelerimize ödenen “geliştirme ödenekleri” meblağ olarak yükseltilmelidir.
15 – Eğitim kurumları başta olmak üzere, kamu binalarının güçlendirme işlemleri hızla tamamlanmalıdır.
16 – Üniversitelerin, yeni eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitim gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olması sağlanmalıdır.
17 – Öğrenci yurtlarındaki güvenlik önlemleri, öğrencilerin talepleri doğrultusunda artırılmalıdır.

Maddeler halinde listelediğimiz tüm bu konu başlıkları, Hatay’ın 15 ay sonra ne durumda olduğunun bir özeti, aynı zamanda yetkili kurum ve kuruluşlara yapılmış bir çağrıdır: Bizler 15 ayın sonunda halen elektrik kesintilerinden söz ediyor, ticaretimizi ayağa kaldırmaya çalışıyor, bütçe sorunlarıyla uğraşıyoruz. Hatay’ın sorunlarını zamana havale ederek değil, inisiyatif alarak çözebilirsiniz. Biz şehrimizi o parlak ve her anlamda zenginlik içindeki günlerine döndürünceye kadar, bu alanlardaki gayretimizi sürdüreceğiz. Bu, tüm hemşehrilerimize ve doğduğumuz topraklara verdiğimiz sözümüzdür.

 

  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

MULLAOĞLU MECLİS’TE AÇIK KONUŞTU: HATAY’DA AYNI EV DE YOK, AYNI YER DE

AYLARCA YAVAŞ İLERLEYEN HATAY, ERDOĞAN’IN ZİYARET TAKVİMİYLE HIZLANDI

PSİKOLOJİK DESTEK ÜCRETSİZ: HBB VATANDAŞIN YANINDA

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK” DİYEN ÖZEL’DEN HATAY İÇİN PROJE GÖVDE GÖSTERİSİ

MURAT KURUM HATAY’DA KONUŞTU: “155 BİN KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”

RESMİ KARAR ÇIKTI: HATAY KIRIKHAN ROKETSAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ GENİŞLİYOR

  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9