CHP’Lİ KARA: ANGUS SEVKİYATI İSKENDERUN’U HASTA EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun’daki angus sevkiyatının yol açtığı sorunlar hakkında, yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

İSKENDERUN 18.10.2024 18:48:00 0
CHP’Lİ KARA: ANGUS SEVKİYATI İSKENDERUN’U HASTA EDİYOR

İskenderun’da yapılan canlı hayvan ithalatına dair uzun zamandır eleştiride bulunduklarını hatırlatan Kara, “Ülkemizdeki et fiyatlarını düşürmek, arz-talep dengesini sağlamak için, yaklaşık 10 yıldır canlı hayvan ithal ediyoruz. 

Kamuoyu, bu süreci, Güney Amerika’ya özgü bir sığır cinsi olan angus ile tanıyor. Arşivler, angus ithal edilmesinin yol açacağı olasıproblemlerle ilgili haberlerle dolu. Bizler de İskenderun’da uzun yıllar yürüttüğümüz çevre mücadelesinde bu konuyu ele aldık. ÇünküLimak Port üzerinden yapılan angussevkiyatı, İskenderun’u yavaş yavaş hasta ediyor. 10 bin kilometre uzaktan, başka bir iklim ve coğrafyadan getirilen bu hayvanlar, kaçınılmaz olarak, çok yoğun bir koku ve kirliliğe neden oluyor.

 Gemide ölen anguslar İskenderun Körfezi’ne atılıyor, sevkiyat sırasında kaçanlar ise trafik kazalarına neden oluyor. Yurttaşlarımızın şikayetlerini duyurmak için, çevre mücadelesi verdiğimiz günlerde sürekli eylemler, basın açıklamaları yaptık. ‘Yanlış bir yol izliyorsunuz, bu hatanızdan vazgeçmezseniz hem İskenderun hem Türkiye kaybedecek’ dedik. İktidar, her zamanki vurdumduymazlığı ile bizi dinlemedi. Ancak son haftalarda sorun, bambaşka bir düzeye ulaşmış durumda” dedi.

YILDIRIM KARA: SALGIN TEHLİKESİ HİÇ DE UZAK DEĞİL

İskenderun’da yurttaşların yoğun biçimde cilt yaraları şikayetiyle hastanelere başvurduklarını söyleyen Kara, “Meclis kürsüsünde konuşarak, soru önergesi vererek, İskenderun’da sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek iktidara seslenmeye çalıştık. Ulusal ve yerel düzeyde bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini anlatmaya gayret ettik ancak iktidar, İskenderun’a kulaklarını kapattı. Bazı çıkar çevrelerinin de araya girmesiyle, angus sevkiyatı, tüm yan etkilerine rağmen devam ettirildi. Ama son haftalarda İskenderun’da yurttaşlar hastanelere, sağlık ocaklarına akın ediyor. İnsanlarımız kaşıntı, kızarıklık, şişkinlik ve nihayetinde iltihap dolu yara şikayetiyle sağlık kurumlarının kapısına yığılmış durumda. 

Sinekler öbek halinde kent merkezinin içine yayılmış durumda. Görüntüler, bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıya bulunduğumuzu; bir salgın tehlikesinin hiç de uzakta olmadığına işaret ediyor. Yara içindeki yurttaşlarımızın görüntüleri, şikayetleri karşısında yetkililer halen suskun. İktidar, çözüm önerilerimizi dinlememiş; İskenderun’u bilerek, birilerini zengin etme hesabıyla, kirlilik ve hastalığa teslim etmiştir.

Bu konuda artık üç maymunu oynamanın imkanı kalmamıştır. Yurttaşları kokusuyla, pisliğiyle, sinekleriyle canından bezdiren angus ithalatı devam ettirilecekse, başka bir limandan sürdürülmelidir. Kenti istila eden sineklerin bir hastalık taşıyıp taşımadığı araştırılmalı, ilaçlama gibi önlemlerle bu sineklerin daha fazla yayılmasına engel olunmalıdır. Ama en önemlisi yerli et üretimini artıracak, böylece başka bir kıtadan ithalat yapmayı gereksiz kılacak bir hayvancılık politikası geliştirilmelidir. İskenderun halkı olarak, çıkar çevrelerinin cepleri dolsun diye mikroba boğulmak istemiyoruz” diye konuştu.

 

  • BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

Yükleniyor


İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ PATLAMASI

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2