CHP'Lİ 414 BELEDİYE BAŞKANI ANKARA'DA TOPLANDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında CHP’li 414 belediye başkanı parti genel merkezinde bugün bir araya geldi.

GÜNDEM 30.11.2024 20:15:00 0
CHP

Belediye başkanlarının gündeminde belediyelere atanan kayyumların yanı sıra SGK borçları, hacizler, Hazine payındaki kesintiler olacak.CHP’li 414 belediye başkanı parti genel merkezinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında bugün bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı’nın Dersim ve Ovacık belediyelerine kayyum atamasının ardından Özel, 30 Kasım’da belediye başkanlarıyla Ankara'da bir araya geleceğini açıklamıştı. Bu doğrultuda CHP’li 414 belediye başkanı bugün CHP Genel Merkezi'nde toplandı.

Belediye başkanlarının gündeminde kayyum belediyeciliği ve iktidarın belediyelere yönelik saldırıları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediyelere ve valiliklere gönderilen belediyelerin hizmet verdiği kreşlere ilişkin uyarı yazısı, SGK borçları üzerinden gündeme getirilen hacizler değerlendirilecek.

"KAYNAK YARATACAĞIZ"

Toplantıda Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle, belediye şirketlerinin de borçları nedeniyle, belediye aktarılan paydan kesinti yapılmasına karar verilmesi ve bu konuda atılacak adımlar da yer alacak.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP’li kurmaylar, "Toplu sözleşmelerde taşrada 28 bin, merkezde de 45 bin arası bir aralıkta taban ücretleri belirledik. Kreşlerimizi artırma hedefimiz sürüyor. Bizim önerimiz borçlarla ilgili beklenen yapılandırma yasasının çıkması ama önce elimizi kolumuzu bağlamak için tahsilin bitmesini bekleyecekler sonra yasayı çıkartacaklar. Burada gerçekten adaletten yoksun bir uygulamanın içerisindeler. Kaynak yaratacağız. Gelirleri arttıracağız, tasarruf edeceğiz. Hızlı bir aksiyon alıyoruz” ifadelerini kullandı.

"BU YASAYI MECLİS’E GETİRMİYORLAR"

CHP’li kurmaylar, "İktidar  SGK borçlarıyla ilgili bir yapılandırmayı çıkarmıyor. Bu yapılandırma Şubat-Mart ayında çıkacak. Şubat-Mart’a kadar belediyelerde bütün tahsilatı gerçekletirecekler. Sonrasında yapılandırmayı çıkaracaklar. SGK’nın Ekim ayı itibarıyla alacaklarının toplamı 960 milyar. Bunun 90 milyarı belediyelere, bunun 64 milyarı CHP’li belediyelere ait. Bunların büyük çoğunluğu bizim yeni aldığımız belediyelerimiz. Yapılandırmayı çıkarmıyorlar ama şu anda Türkiye’de vergi tahakkuk tahsilat oranları düştü. Tükiye’deki özel sektörün tamamı yapılandırma bekliyor. 

Bir yandan vergi tahsilat oranları düşerken, ülkenin tamamını yapılandırmayla ilgili bir yasayı beklerken, diğer yandan sırf belediyeleri cezalandırmak için yapılandırma yasasını Meclis’e getirmiyorlar. Bizim önerimiz şu; getirin yapılandırma yasasını belediyelerimiz geçmişe dönük borçlarını yapılandırmayla, takaslarla ya da mal değişimleriyle halletsinler. Geriye kalan dönemde cari borçlarını tahsil edelim. 60 milyon lira aylık İller Bankası pay alan bir belediye 40 milyon lira geri ödeme nasıl yapacak? Bunun yönetilebilir olması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.Ayrıca, nüfusu 50 binin üzerindeki ilçelerin belediye başkanlarıyla da ayrı bir toplantı yapılacağı öğrenildi.

ERDAL BŞİKÇİOĞLU'NDAN KAYYUM AÇIKLAMASI

Öte yandan toplantı öncesi ''kayyum'' atamalarını değerlendiren Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, şöyle konuştu:
"Kayyumların hiçbirisinin arkasında değiliz tabii ki. Demokratik bir yapının sonucu değil maalesef. Bu bağlamda da burada neler yapılabileceği ve yarınları nasıl sağlayabileceğimiz konusunda bir toplantı yapıyoruz. Katılmak mümkün değil, sadece ona değil kreşlerle ilgili görüşlere de katılmak mümkün değil. Daha sağlıklı bir geleceği inşa etme adına yapılan bu toplantıya katıldık. Umarım hepimiz için hayrolur."

ÖZEL' AKIN GÜRLEK SORUŞTURMASI
Beşikçioğlu, Özgür Özel'e Akın Gürlek hakkındaki sözleri nedeniyle soruşturma açılmasını da "Bunu ben değil daha önceden birçok yazarımız söylemişti zaten; 'eğer siz düşüncenin üstesinden gelemiyorsanız düşünenin üstesinden gelirsiniz' ki en büyük arıza da burada çıkar zaten "ifadelerini kullandı

Anahtar Kelimeler: ' BELEDİYE BAŞKANI ANKARA' TOPLANDI
  • BIST 100

    15068,58%1,03
  • DOLAR

    43,13% 0,02
  • EURO

    50,43% 0,43
  • GRAM ALTIN

    6357,38% 1,71
  • Ç. ALTIN

    10168,66% 0,00

EMEKLİLER KONUŞTU: “KİRACIYIZ DİYE ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?”

BEBEK OTEL’DE YIKIM BAŞLADI

“KONTROL BENDE” DEDİ, ÜNVANI PAYLAŞTI: TRUMP’TAN VENEZUELA ÇIKIŞI

MAHALLEDE "BEBEK" ÇATLAĞI: CEM KÜÇÜK VE MÜCAHİT BİRİNCİ BİRBİRİNE GİRDİ!

NETANYAHU İRAN’I KINADI: GAZZE TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ

17,5 MİLYON KİŞİNİN VERİLERİ ÇALINDI: INSTAGRAM TARİHİNİN EN BÜYÜK SIZINTILARINDAN BİRİYLE SARSILIYOR

MOTORİNE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA: İNDİRİM DAHA SOĞUMADAN POMPA YİNE ZAM GÖRECEK

CHP 2026'YI "SEÇİM YILI" İLAN ETTİ, İLK HEDEF HATAY!

COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?

KADINLARDAN İKTİDARA MUHTIRA: "BİZE YAŞAM BORCUNUZ VAR, HESAP VERİN!"

BELEDİYELERİN ŞİRKET KURMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANI ONAYINA BAĞLANIYOR

GALATASARAY’A FİNAL DARBESİ: SÜPER KUPA FENERBAHÇE’NİN

DEV FİNAL ÖNCESİ İLK 11’LER AÇIKLANDI: BÜYÜK SÜRPRİZ

ERSOY–ATEŞ TARTIŞMASINA AHMET HAKAN DA GİRDİ

OKULDA "EMNİYET" AYRICALIĞI İDDİASI: ÇAKARLI ARAÇ EŞE, POLİS MEMURU ŞOFÖRLÜĞE!

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE’YE ŞOK: 3 YILDIZ FİNALDE YOK

TUTUKLU BAŞKAN KONUŞTU: İMAMOĞLU USULSÜZLÜK YAPANLARI GÖREVDEN AL DEDİ

RIZA AKPOLAT DOSYASINDA YENİ PERDE: BOĞAZ'DAKİ KAÇAK YAPILAR İÇİN İKİNCİ TUTUKLAMA TALEBİ!

AKP’YE GEÇİYOR DENİLDİ, AHMET AKIN UMRE’DEN YALANLADI

KANUN TEKLİFİ MECLİS’TE: 4 MİLYON EMEKLİ İÇİN 20 BİN TL DÜZENLEMESİ

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

SAMANDAĞ’DA KORKUNÇ OLAY: ABLASI BAŞINDAN VURDU, KÜMESTEN CEPHANELİK ÇIKTI!

ATEŞKES MASADA, SİLAH SAHADA: HALEP’TE SDG’YE “TERK ET” BASKISI

SAVUNMA YARGILANIYOR: İSTANBUL BAROSU DAVASINDA KARAR GÜNÜ

MECLİS’TE SKANDAL "ALEVİ" SÖZLERİ: AKP’Lİ USTA'DAN TOPLUMU BÖLEN ÇIKIŞ!

ERZİNCAN’DA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ: BOCAVİRÜS GERÇEĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

DİYANET’İN YENİ YIL "GELENEĞİ" DEĞİŞMEDİ: 2026’NIN İLK İHALESİ YİNE İHLAS’A GİTTİ!

BEYKOZ MİTİNGİ SONRASI İLK HAMLE: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E DAVA

SURİYE’DE OPERASYONLAR BAŞLADI, HAKAN FİDAN’DAN SERT MESAJLAR

Yükleniyor


BEBEK OTEL’DE YIKIM BAŞLADI

“KONTROL BENDE” DEDİ, ÜNVANI PAYLAŞTI: TRUMP’TAN VENEZUELA ÇIKIŞI

MAHALLEDE "BEBEK" ÇATLAĞI: CEM KÜÇÜK VE MÜCAHİT BİRİNCİ BİRBİRİNE GİRDİ!

NETANYAHU İRAN’I KINADI: GAZZE TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ

MOTORİNE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA: İNDİRİM DAHA SOĞUMADAN POMPA YİNE ZAM GÖRECEK

CHP 2026'YI "SEÇİM YILI" İLAN ETTİ, İLK HEDEF HATAY!

  • Pazartesi 13.2 ° / 6.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 9.6 ° / 2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 11 ° / 0.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9