CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

CHP, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişine yarın Aydın’da düzenlenecek mitingle tepki gösterecek. Partinin önde gelen isimleri Aydın halkına “iradeye sahip çıkma” çağrısı yaptı.

GÜNDEM 17.08.2025 21:10:00 0
CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlatılan "Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 47’ncisi Aydın'da düzenlenecek. Söz konusu miting aynı zamanda AKP'ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na tepki niteliği de taşıyacak.

Miting öncesi CHP'li üst düzey isimler ANKA'ya açıklamalarda bulundu.

EVRİM KARAKOZ: "CHP’Lİ SİYASETÇİLER DİRENMEYE DEVAM EDECEK"

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “Bu bir demokrasi sınavıdır. Bu bir hukuk sınavıdır. Bu bir yargı sınavıdır. Ve CHP'li siyasetçiler iktidarın bu hukuksuz uygulamalarına direnmektedir ve direnmeye devam edecektir. Direnemeyenler de bu şekilde AK Parti'ye geçip tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır” dedi.

Özlem Çerçioğlu’nun geçişine ilişkin, “300 binin üzerinde oy aldı. Bu tercihi düşünmeden başka partiye geçmesi hem partide hem kamuoyunda ciddi rahatsızlık yarattı” ifadelerini kullandı. Çerçioğlu’nun “AKP dokunulmazlığından faydalanmak için” bu adımı attığını söyledi.

Karakoz, Aydınlılara çağrıda bulunarak “Yarın oylarımıza sahip çıkmak için, milli iradeye sahip çıkmak için, demokrasiye sahip çıkmak için, hukuka sahip çıkmak için, adalete sahip çıkmak için tüm vatandaşlarımızı saat 20.00’de Aydın Atatürk Kent Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

ASU KAYA: "İRADE GASPÇISINA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, “Yarın on binler miting meydanını dolduracak. O, bu meydanı duyacak” dedi. CHP’nin 2024 yerel seçimlerindeki başarısını hatırlatarak, Çerçioğlu’nun “halkın iradesini gasp ettiğini” söyledi.

“CHP’de güçlü kadın siyasetçiler var. Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın belediye başkanları yarın burada olacak. Hepsi şerefiyle ve onuruyla millete hizmet etmeye devam ediyor. Ama bu irade gaspçısına da hakkımızı helal etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

ANIL YETİŞKİN: "AYDIN TARİHİ BİR MİTİNGE HAZIRLANIYOR"

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydınlıların “oylarının başka bir partiye taşındığını hissettiklerini” belirterek, “Efeler sadece Efe oynarken diz çöker” dedi.

“Vatandaşın oyu çok kutsaldır, emanettir bize. Bundan sonraki süreçte de insanların o oylara saygı duyması gerekir” diyen Yetişkin, bağımsıza geçmek yerine iktidar partisine geçilmesine tepki gösterdi. Yetişkin: “Aydın tarihi bir mitinge hazırlanıyor. İnşallah alnımızın akıyla Genel Başkanımızı bizlere, partimize, örgütümüze yakışır şekilde ağırlayacağız” dedi.

ÖMER GÜNEL: "KORKUYLA GİDİŞİNE KILIF BULMA PEŞİNDE"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çerçioğlu’nun “rant mafyası” suçlamasına yanıt verdi: “Özlem Çerçioğlu, korkuyla gidişine bir kılıf bulma peşinde. Giderken de yalanı da büyük atarak acaba bir sonuç alır mıyım peşinde.”

Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişinin “ciddi güven erozyonu” yarattığını belirten Günel, “Çok güçlü bir miting olacağını düşünüyorum” dedi.

“Gerçekler mızrak gibidir ve çuvala sığmaz” diyen Günel, imar rantı iddialarını reddederek sürecin kentsel dönüşüm planı olduğunu söyledi.

SÜLEYMAN BÜLBÜL: "GERÇEKLERİ SÖYLE!"

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Aydın halkı ‘Özlem Hanım sen bize ihanet ettin’ diyor. Oylarımızı AK Parti’ye sattın” ifadelerini kullandı.Çerçioğlu’nun “cumhurbaşkanı himayesi” sözlerine tepki gösteren Bülbül, “Himaye ne demektir? Himaye altına girenler soruşturmalardan kurtulacak mı?” dedi.

Bülbül, Çerçioğlu’nun “6 milyarlık rant” iddialarına da “Yalan söylüyorsun” diyerek karşı çıktı ve “Gerçekleri söyle, hedef saptırma” ifadelerini kullandı.

 

 

  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

Yükleniyor


KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0