CHP LİDERİ ÖZEL: "SEÇİLMİŞLERE SAYGI DUYMAYAN TEK ADAMA SANDIĞI BIRAKMAYIZ!

Gürsel Tekin'in kayyum atamasına da tepki gösteren Özel, “Hapis yatacaksak da Özgür Çelik ile yatarız” dedi.

GÜNDEM 10.09.2025 16:34:00 0
CHP LİDERİ ÖZEL:

Kreş açılışında olan Özel, cemaat ve tarikat yurtlarına mecbur bırakılan çocuklara dikkat çekti, “Yurtları biz yapıyoruz ki kimse tarikatlara muhtaç kalmasın” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi Toplu Açılış Töreni”ne katıldı. Açılışta 16 yeni kreşin hizmete girdiğini belirten Özel, bu sayede İstanbul’daki kreş sayısının 127’ye ulaştığını söyledi.

Özel, “Bizden önce İstanbul’da kreş yoktu. Bir tane bile yoktu. Yoksul ailelerin çocuklarına iyi bir okul öncesi eğitim sağlayacak tek bir kreş dahi yoktu. Bir tek öğrenci yurdu da yoktu” dedi.

Kreş ve öğrenci yurtlarını sadece ekonomik değil, siyasi tercihler olarak gördüklerini vurgulayan Özel, “AK Parti’li bir belediye başkanı bu alanları projelendirmez. Çünkü onların zihninde kadının işi evde çocuk bakmak, yaşlıya ve engelliye bakmak. Biz ise kadını sosyal hayata, istihdama katmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinden önce İstanbul’da kreş sayısının sıfır olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Geldiği gün sıfır olan kreş sayısı, bugün 127’ye çıkıyor. Bugün 16 kreş açıyoruz. Tuzla’da üç kreş birden açılıyor, toplamda bu ilçede kreş sayısı yediye yükseliyor. Böylece 16 bin 649 çocuğun elinden tutup eşsiz bir imkana kavuşturuyoruz. 16 bin 649 kadını daha hayatın içine katıyoruz.”

Türkiye genelinde CHP’li belediyelerin açtığı kreş sayısının 762’ye ulaştığını belirten Özel, İmamoğlu’nun “Türkiye’de 1000 kreş” hedefinin yüzde 76’sının şimdiden gerçekleştiğini kaydetti:

"SARAY'DA OTURANIN MORALİ BUNDAN BOZUK"

"16 bin 649 yoksul aileye daha dokunuyoruz, 16 bin 649 kadını daha hayatın içine katıyoruz. İşte bizim anlayışımız, bizim bakış açımız bu. Türkiye’de rakam 762’ye geliyor, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin kreşi olarak. Ekrem Başkan’ın hedefiyle, partimizin hedefini, kendisinin Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yaparken ortaya koyduğu rakamla ifade ediyoruz. ‘Türkiye’de bin kreş’ demişti Ekrem Başkan, 762’sini gerçekleştirdi belediye başkanlarımız. İlerlemeye devam ediyoruz.”

İşte bu yüzden Ankara’da bir sarayda oturanın moralleri bozuk. Silivri’de bir zindanda olanın morali yüksek. Ankara’daki tasa ve kahır içinde, Silivri’deki gurur ve coşku içinde. İşte bu yüzden biri gidiyor, biri geliyor. Biri son Cumhurbaşkanı, diğeri gelecek Cumhurbaşkanı."

CHP lideri, öğrenci yurtlarının da tıpkı kreşler gibi siyasi bir tercih olduğunu ifade etti. “Neden yurt yapmıyorlar?” diye soran Özel, şu uyarılarda bulundu:

Bu da bir siyasi tercih. Diyor ki ‘Biz niye kreş yapalım? Parası olanınki gider, olmayanın çocuğu mağdur kalır, mahrum kalır. O sırada bizim cemaatler devreye girer, tarikatlar devreye girer, çocuğu yurda alır. Çocuk bu cemaate, bu tarikata gönül borçlu kalır. Ailesi bu tarikata, bu cemaate gönül borçlu kalır. Seçimden üç gün önce ararız, münasip lisanla yoklarız. Oy veriyorsa neyse. Tereddütü varsa, münasip lisanla anlatırız. Bir şekilde bizim siyasetimize destek vermesini sağlar, bizim gibi de kendimizin kinini onlara aktaracağımız imkanı buluruz.’ Diyordu ya ‘Kininin sahibi bir nesil.’ Biz kininin sahibi bir nesil yetiştirmesinler diye, hiçbir yoksulun çocuğunu cemaat, tarikat yurtlarında zehirlemesinler diye, hiçbir yoksulun çocuğu onlara hak etmedikleri bir minnet, bir borç duymasın diye, yarın öbür gün bu evlat bu devlete sadakat dışında bir cemaate sadakat duymasın, yarın öbür gün de 15 Temmuz gibi karşımıza çıkmasın diye bu yurtları da belediyenin parasıyla biz yapıyoruz.”

Özgür Özel, AK Parti döneminde kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını şöyle eleştirdi:

“Meseleyi böyle açık ve net konuşmak lazım. Bizim niyetimiz belli. Tarafımız belli. ‘Efendim AK Parti döneminde ne oluyordu?’ AK Parti döneminde örneğin bugün bu 16 kreş açılmayacaktı. Ne yapılacaktı ya? 16 dereye inşaat izni verilecekti. Bir gökdelene 16 kat daha verilecekti. 16 yandaş daha zengin edilecekti. Bunun üzerinden AK Parti, yöneticileri, belediye başkanları, Ankara’daki Şehircilik Bakanlığının ruhsat sistemi dönüp de dönüp de bu kent rantını AK Parti siyasetinin ceplerine dolduracaktı. Bunu bilmeyen mi var?

İmamoğlu'na yönelik açılan davaların siyasi kumpas olduğunu söyleyerek devame den Özel, “Bunu görüp ve bilip, kişi kendinden bilir işi, ‘Bu İstanbul’a gidin bakın, Ekrem denen kişi çevirmiştir aynı işi’ diye buraya Akın denen kişiyi yolladılar. O günden beri eşelenip duruyor. Kazmadık yer kalmadı. Ailelere uzandılar. Ekrem Başkan’ın babasının köyündeki kuyuya kadar aradılar. Bahçesini kazdılar. Korumasının yayladaki evinden, satın aldığı bu kadarcık dandik kasanın içinden 48 mermi buldular.” dedi.

Özel, arşiv görüntüleri sanki yeni ve İBB soruşturmasına aitmiş gibi gösterilmesine şöyle isyan etti:

"Dolar çıkan görüntüleri stok video diye Anadolu Ajansı’ndan servis ettiler. Belediye başkanımızın kasasında mühür buldular, Euro çıkan sahte görüntüleri Anadolu Ajansı’ndan stok videodan servis ettiler. 31 Mart’ta kazandığımız zaferden sonra hazmedemeyip, bu hizmetleri görüp, anketlerde Ekrem İmamoğlu’nu yüzde 60’larda görüp, CHP belediyeciliğini yüzde 60’larda görüp, ‘İstanbul’u kazandı, Türkiye’yi kazanacak’ sözüyle, kendi kulağında yankılanan sözüyle uykuları kaçanlar, bugünkü kumpas davasının talimatını verenlerdir. O günden bugüne tek bir kanıt bulunamadı. Bizde bulsa bulsa bir iş adamı gelip ‘Bir katkım olabilir mi?’ derse, ‘Tuzla’ya git bir kreş yap’ dersin. Bizde olabilecek şey budur iş adamıyla. Bizde ‘Babacığım, babacığım paraları sıfırladım’ olmaz. Ayakkabı kutusu yok bizde, elbise torbası yok bizde. Kreş var, kreş. Öğrenci yurdu var bizde. Yoksul aileye sahip çıkmak var. Süt desteği var. Protein desteği var"

"HAPİS YATACAKSAK DA ÖZGÜR ÇELİK İLE YATARIZ"

Özgür Özel, yerine kayyum atanan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'e şöyle açık destek verdi:

"Sözümü bitirirken, iki şeyi vurgulayayım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak buradayım, sizlerin huzurundayım. Çok sayıda Genel Başkan Yardımcımız, milletvekilimiz, Parti Meclisi üyelerimiz var. Darbe döneminde bile olmayan bir saldırı altındaki Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni savundular, savunmaya devam ediyorlar. Hepsi adına sizi selamlıyorum. Bir bahçıvanın torunu, bir devlet memurunun torunu, iki emekli öğretmenin çocuğu olarak, Atatürk’ün kurduğu ülkede, onun yarattığı imkanlarla, devlete parasız yatılı burslarıyla, 10 yaşından beri okumuş bir evlat olarak, Allah nasip etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda oturuyorum, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak. O, Türkiye’ye tek adam rejiminden, Cumhuriyet rejimini getirdi. ‘Tek adam ne derse o olur, kimi derse o seçer, kimi atarsa o görev yapar’dan; ‘Sandık var. Tek adam bilmez, hepimiz biliriz. Seçimlere tabiyiz. Millet kimi isterse onu seçer, yönettirir; istemezse geri alır, başkasına yetkiyi verir’i Cumhuriyet Halk Partisi getirdi. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak Atatürk’ün getirdiği bu rejimde onun koltuğunda oturuyorum. Benim İstanbul’daki vekilim, İstanbulluların, İstanbul’daki CHP’lilerin seçtiği seçilmiş İl Başkanı Özgür Çelik’tir. O yüzden hizmet de açsak, hapis de yatsak Özgür Çelik’le yatarız. Seçilmişlere saygı duyarız, seçenden ötürü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten emanettir sandık. Bugün İstanbul ilde sandığı kaptırırsan, yarın İstanbul Büyükşehir’de, Türkiye genelinde, Meclis’te, başkanlıkta sandığı kaptırırsın. Biz bu sandığı tek adamlardan söke söke aldık. Bir tek adama vermeyeceğiz. Onun için direniyoruz"

 

  • BIST 100

    10477,40%-0,08
  • DOLAR

    41,28% 0,06
  • EURO

    48,36% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4843,75% 0,70
  • Ç. ALTIN

    7859,86% -0,40

MHP’DEN ALİ KOÇ’A TAM DESTEK: KOŞULSUZ YANINDAYIZ…

CHP LİDERİ ÖZEL: "SEÇİLMİŞLERE SAYGI DUYMAYAN TEK ADAMA SANDIĞI BIRAKMAYIZ!

HİKMET ÇETİN-FETİ YILDIZ GÖRÜŞMESİ: TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANLARINA TUTUKSUZ YARGILAMA İŞARETİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YİNE OPERASYON: 20 GÖZALTI!!

İKTİDAR MEDYASI KILIÇDAROĞLU’NUN OLASI YOL HARİTASINI AÇIKLADI

SAHTE EVRAK SKANDALI: TARIM BAKANLIĞI ALDATILDI

ŞAMİL TAYYAR’DAN CHP KONGRESİ TEPKİSİ: “YSK’NIN KARARI MAHKEMEYE BIRAKILAMAZ!

CANAN KAFTANCIOĞLU ÇILGINA DÖNDÜ: SOSYAL MEDYADAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP 102 YAŞINDA: ÖZEL’DEN İKTİDAR MESAJI: KAYBETMEK YOK, BİZ KAZANACAĞIZ”

KAYYUM GÜRSEL TEKİN'E BİR DARBE DE YSK'DAN: OY KULLANAMAYACAK

BEYKOZ’DA CHP DEPREMİ: BAŞKAN VEKİLİ GÖREVİNDEN AYRILDI

FİNANCİAL TİMES'A KONUŞTU! ON MİLYONLARIN KATILACAĞI DİRENİŞE HAZIRIZ

KAYYUM GÜRSEL TEKİN'İN MİNİBÜSÜNDEN TROLL ÇIKTI!

TAKSİM’DE ÇELENK GERGİNLİĞİ: GÜRSEL TEKİN’İN ÇELENGİ YERİNDEN KALDIRILDI

TAKSİM MEYDANI'NDA MAHŞERİ KALABALIK: GÜRSEL TEKİN, 'GELECEĞİM' DEDİ, GELMEDİ

KAYYUM GÜRSEL TEKİN, CHP İL BİNASINA 30 KİŞİLİK GİRİŞ LİSTESİ VERDİ

İMAMOĞLU: CHP İÇİ KAVGA YOKTUR, İKTİDARIN YARGI VE POLİS ZORUYLA CHP’YE KARŞI KALKIŞTIĞI AÇIK BİR MÜDAHALE VARDIR

İZMİR'DE 2 POLİSİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIYA İLİŞKİN 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU, GIRTLAĞIM DÜĞÜMLENDİ

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: ZAM GELEN YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

CHP İSTANBUL’DA KAYYUM GÖLGESİ: ÖZEL BUGÜN GELİYOR

2025-2026 EĞİTİM YILI İSKENDERUN’DA COŞKUYLA BAŞLADI

VALİ MASATLI İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI, ÖĞRENCİLERLE HEYECANI PAYLAŞTI

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI BİNASINI KAPATMA KARARI ALDI

KAYYUM GÜRSEL TEKİN POLİS KALKANI İLE İL BİNASINA GİRDİ

CHP İL BİNASINDA SON FOTOĞRAF: DİRENİŞİN SEMBOLÜ

ESKİ AKP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN YARGIYA ŞOK ÇAĞRI:HEPİMİZİ BU EZİYETTEN KURTARIN

DİYANET BAŞKANI ALİ ERBAŞ, TARTIŞMALI HUTBELER İÇİN KOMİSYONU İŞARET ETTİ

CHP VEKİLLERİ SİVİL POLİSLERİ TEK TEK TESPİT ETTİ: ABLUKA BOZULDU!

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE KRİTİK BEKLEYİŞ: GÜRSEL TEKİN’DEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Yükleniyor


MHP’DEN ALİ KOÇ’A TAM DESTEK: KOŞULSUZ YANINDAYIZ…

CHP LİDERİ ÖZEL: "SEÇİLMİŞLERE SAYGI DUYMAYAN TEK ADAMA SANDIĞI BIRAKMAYIZ!

HİKMET ÇETİN-FETİ YILDIZ GÖRÜŞMESİ: TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANLARINA TUTUKSUZ YARGILAMA İŞARETİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YİNE OPERASYON: 20 GÖZALTI!!

İKTİDAR MEDYASI KILIÇDAROĞLU’NUN OLASI YOL HARİTASINI AÇIKLADI

SAHTE EVRAK SKANDALI: TARIM BAKANLIĞI ALDATILDI

ŞAMİL TAYYAR’DAN CHP KONGRESİ TEPKİSİ: “YSK’NIN KARARI MAHKEMEYE BIRAKILAMAZ!

  • Çarşamba 31.4 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33.8 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Cuma 34.7 ° / 19 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0