CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İBB'YE KAYYUM İDDİASINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplnatısında açıklamalarda bulundu.

SİYASET 3.01.2023 17:01:00 0
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İBB

Kılıçdaroğlu, "Ankara'nın göbeğinde suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş hakkında konuştu. Kendilerine bilgilerin geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Saray'dan tık yok. Saray'ın stepnesi ise kendi evladına dahi sahip çıkamıyor." dedi. CHP lideri iktidara "İBB'ye kayyum" uyrasında bulunarak, "Kayyum atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak kabul edeceğiz. Bunu yaparlarsa kimse bay Kemal'den daha fazla sabır beklemesin. Vallahi cehennemin kapılarını açarlar." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroüğlu Sinan Ateş cinayeti ve İBB'ye kayyum iddiası hakkında kritik mesajlar verdi.
Kılıçdaroğlu, Ankara'nın göbeğinde silahla vurularak öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Sabırla sonucu bekliyorum. Tabii ki bize de bilgiler akıyor, biz bunun farkındayız. Tabii ki çok şey biliyoruz" dedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, cinayete ilişkin suskunluğunu koruyan Bahçeli'ye de tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu İBB'ye kayyum iddiası hakkında Kılıçdaroğlu iktidara uyarılarda buludu. Kılıçdaroğlu, "Kayyum atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak kabul edeceğiz. Bunu yaparlarsa kimse bay Kemal'den daha fazla sabır beklemesin. Vallahi cehennemin kapılarını açarlar." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Hep beraber bir yılı devirdik. Toplumun beklentileri fazla. Daha güzel bir Türkiye istiyoruz. Düşüncenizi ifade ederken bile çekindiniz. Başıma bir şey gelir mi diye kaygı içinde oldunuz. Ama artık Türkiye bu zincirlerini koparmak zorunda, bu tablonun dışında çıkmak zorunda. Türkiye'yi bu tablonun dışına çıkarmaya herkesin huzurunda söz veriyorum. Bir politikacının alkıştan çok, sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı vardır. Yanlışımız varsa o insanlar bize söyleyebilmeli, biz bundan gocunmamalıyız. Akıl akıldan üstündür. Demokrasi bunun üzerine inşa edilmiştir. "Her şeyi ben bilirim, ben yaparım" düşüncesi insanlığı felakete sürükler. Devleti bir adama teslim etmek ülkeyi felakete sürükler, geldiğimiz tablo budur. Rüşvet alanlar var. Devlette liyakati yok ettiler. Rüşvetçilerden, uyuşturucu baronlarından bu ülkeyi 2023 seçimlerinden sonra temizleyeceğiz. 

Neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Sadece liderler değil onların altında ekipler çalışıyor. Güzel şeyler yapacağız, güzel şeyleri hayata geçireceğiz. Göreceksiniz. Yepyeni bir Türkiye. Türkiye'yi yöneten kişi asla para için kapı kapı dilenci gibi dolaşmayacak. Buna da son vereceğiz. Kendi gücümüzle büyüyeceğiz ve kalkınacağız. Rüşvetin, torpilin, yolsuzluğun olmadığı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Eğer kul hakkına herkes saygı gösteriyorsa, kul hakkı yemenin en büyük günah olduğuna toplum olarak inanıyorsanız kul hakkı yiyenleri iktidardan göndereceğiz, adaletten yana olanları iktidara getireceğiz. 

Terörün sıfırlandığı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Allah nasip eder halkın oylarıyla iktidar olduğumuzda, her kuruş verginin hesabını vermeyi onurlu bir görev olarak üstleneceğiz. Gençlere söylüyorum; ödediğiniz verginin hesabını sormuyorsunuz, bu yüzden demokrasi gelişmiyor. Temel faktör bunu sormaktır. Bu ülkenin yediden yetmişe hepimiz ödediğimiz vergilerin nerelere harcandığını sormak zorundayız. Bizim iktidarımızda bu soru sorulmasa da biz bunun hesabını kuruş kuruş vereceğiz.

Bu ülkenin hapishanesinde haksız yere yatanlar var. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, haksız yere yatıyorlar!  Adaleti savunmazsanız siyaset yapmanızın mantığı yoktur. Her haksızlığa itirazımızı yapacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Az kaldı, geliyor gelmekte olan.

SİNAN ATEŞ SUİKASTI


Bu ülkenin başkentinde bir suikast gerçekleşti. Sinan Ateş. Genç bir babayı öldürdüler. Ülkücü hareketin en değerli isimlerinden birisiydi. Ankara'nın göbeğinde katlettiler. Ailesi talep etti, konu siyasallaşmasın diye sabırla susuyorum. Sabırla sonucu bekliyorum. Tabii ki bize de bilgiler akıyor, biz bunun farkındayız. Tabii ki çok şey biliyoruz. Bu işten çok pis kokuların geldiğinin de farkındayız. Görevliler işini yapsın diye şimdilik sesimizi çıkarmıyoruz. Bakınız, saraydan tık yok. Sarayın stepnesi ise sanki en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime dahi etmiyor. Kendi evladına dahi sahip çıkamıyor. Bu cinayeti görmezlikten gelemezler, susarak bu işi geçiştiremezler. Biz buna CHP olarak izin vermeyeceğiz, gerçek aydınlanıncaya kadar. Aile, adalet istiyor. Haksızlıklara karşı durmak istiyor. Adaleti savunan kişiler olarak bizler de bu olay aydınlanıncaya kadar da takipçisi olacağız. Eşine de, babasına da söz verdim. Kimse unutmasın, Bay Kemal kafasına bir şey koyduysa mutlaka çözecektir. 

İMAMOĞLU DAVASI

İstanbul seçimleri yapıldı, seçimleri İmamoğlu kazandı. İtirazlar geldi, YSK üzerinden bir kumpas çevirdiler. YSK üyeleri toplandı, aynı zarfın içine konan 4 oydan 3'ü doğru, 1'i yanlıştır dediler. Dünya tarihinde, yargı tarihinde görülmemiş bir şey. Ben bunlara YSK çetesi dedim. Her zaman her yerde söylüyorum dedim. İkinci seçim yapıldı. 13 binlik fark 800 bine çıktı. Bu millet haksızlığa tahammül edemiyor. Evlere baskın yapıldı. 

Eğer soruşturma açılmazsa o hakimle ilgili, Adalet Bakanı da bu kumpasın içindedir. Gerçekleri bilmeye 85 milyonun hakkı var. Hakim hangi gerekçeyi gösteriyor ve hakime kim söyledi 'biz istinafı da ayarladık' diye. 
Sarayın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez. Saraydan talimat alan hakimin kararına itibar edilmez. Karar hakimin değil, sarayın kararıdır. Üçüncü kumpas, "Siz neden Fatih Sultan Mehmet tablosunu aldınız Türkiye'ye getirdiniz..." Allah size akıl fikir versin.

Yeni bir saray oyunuyla karşı karşıyayız. Bir şekilde İBB'ye çökmek istiyorlar. Amaçları, seçime İstanbul'un kaynaklarını kullanarak girmek. Ekrem İmamoğlu'na kurulan komplonun tek sebebi budur. Şimdi görüyoruz ki işi kayyıma kadar götürmek hevesindeler. Ekrem Başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, kayyım atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak kabul edeceğiz ve öyle göreceğiz. Bunu yapmaya kalkarlarsa kimse daha fazla Bay Kemal'den sabır beklemesin, açık ve net söylüyorum.

 

  • BIST 100

    15961,60%-0,25
  • DOLAR

    43,39% 0,10
  • EURO

    52,01% 0,91
  • GRAM ALTIN

    7170,78% 1,78
  • Ç. ALTIN

    11686,98% 0,34

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

EMİR’DEN KURUM’A AĞIR SÖZLER: HALKIN AVUKATI OL, MÜTEAHHİT GİBİ KONUŞMA

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADINA KEZZAPLI İŞKENCE GAZİANTEP’İ SARSTI

YALOVA'DA TARİHİ MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A İSTANBUL İÇİN "HODRİ MEYDAN" ÇAĞRISI

"MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNE" YARGI KALKANI! İHRAÇ KARARI ÇÖKTÜ!

HATAY KARA TESLİM: 11 İLÇEDE "BEYAZ ALARM" VERİLDİ!

ANTAKYA’DA "YERİNDE" DÖNÜŞÜM: VALİ MASATLI 4 BİN 320 KONUTUN ŞANTİYESİNDE!

HATAY ÜZERİNDEN SİYASİ GERİLİM: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E AĞIR SÖZLER

EMEKLİNİN KADERİNİ BELİRLEYEN OYLAMA: TBMM’DE 168 MİLLETVEKİLİ YERİNDE YOKTU

ODTÜ’DE “UMRE” ÖDÜLLÜ YARIŞMA DUYURUSU: REKTÖRLÜKTEN FAKÜLTELERE RESMİ YAZI

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Çarşamba 9.7 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.1 ° / 3.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9