CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!
CHP İskenderun İlçe Başkanlığı yıllardır aynı isimlerin elinde. Halktan kopuk, sahadan uzak, sadece koltuk derdinde. Bu fosil düzen temizlenmeden CHP’nin İskenderun’da zafer kazanması imkânsız.
CHP’de değişim rüzgârı Ankara’dan taşraya yayılırken, Hatay’ın İskenderun ilçesi partinin en büyük sorunlarından biri olarak öne çıkıyor. Genel Başkan Özgür Özel’in “yenilenme ve kenetlenme” çağrısı tabanda heyecan yaratırken, İskenderun CHP İlçe Başkanlığı bu çağrının tam tersine partiyi aşağıya çeken, halktan koparan ve kendi içine kapanan yapısıyla dikkat çekiyor.
Babalarının Çiftliği Gibi Bir Yönetim
İskenderun CHP İlçe Başkanlığı yıllardır aynı yüzlerin elinde. Koltuklarını bırakmayan, halkı unutan ve örgütü kendi özel alanı gibi gören bir anlayış hâkim. İlçede siyaset üretmek, gençleri, kadınları ve emekçileri örgütlemek yerine, yönetim “babalarının çiftliği” gibi davranıyor. Kimin hangi görevde olacağı, liyakatle değil, kişisel ilişkilerle belirleniyor.
Bu tablo, partinin yereldeki gücünü tamamen tüketmiş durumda. İskenderun’da CHP artık bir siyasi alternatif olmaktan çok, torpilin, kayırmanın ve çıkar hesaplarının merkezi gibi görülüyor.
Halktan Kopuk, Sahadan Yok
Örgüt, halkın gündeminden uzak. Ekonomi, işsizlik, barınma, deprem sonrası sorunlar gibi konularda tek bir adım atmayan ilçe yönetimi, sokağa çıkmıyor, vatandaşa dokunmuyor. CHP’nin güçlü olması gereken bir yerde örgüt sahada yok, masada yok, halkın yanında hiç yok.
İskenderun’da CHP’ye gönül vermiş çok sayıda isim, “biz artık yalnız bırakıldık” diyor. Çünkü partiye yıllarını vermiş emekçiler kapıdan içeri sokulmazken, yönetim sadece kendi dar çevresini güçlendirmeye çalışıyor.
Ayrıştırma ve Yoksaymanın Merkezi
Gazeteci olarak yaptığım ziyaretlerde gözlemlediğim tablo çok net: İlçe yönetimi, halkı kucaklamak yerine ayrıştırıyor. Partiye yıllardır emek verenler yok sayılıyor. Sadece “bizden olan” mantığıyla hareket ediliyor. CHP’yi büyütecek, örgütü gençleştirecek yeni isimler sisteme dahil edilmiyor. Hep aynı yüzler, aynı çember, aynı zihniyet…
Bu durum sadece partiye değil, halka da zarar veriyor. Çünkü halk CHP’den çözüm, umut ve mücadele beklerken, ilçe örgütü kendi koltuk hesaplarıyla meşgul.
CHP’nin Sırtındaki Yük
Özgür Özel’in liderliğinde değişim rüzgârı Türkiye genelinde umut yaratırken, İskenderun İlçe Örgütü bu rüzgârı kesen bir duvar gibi. CHP’yi ileri taşımak yerine geriye çeken, partiyi büyütmek yerine küçülten, halka umut olmak yerine hayal kırıklığı yaratan bir yönetim var.
CHP, Ankara’da kurultaylarla değişim sürecini başlatabilir. Ama sahadaki bu çürük yapılar ayıklanmadıkça, değişim yarım kalmaya mahkûmdur.
CHP içerisinde öyle bir ekip var ki, artık fosilleşmiş durumdalar. Öyle bir algı yaratıyorlar ki; bu kişilere uğramadan, onlara dokunmadan kimse milletvekili olamaz, belediye başkan adayı olamaz, meclis üyesi dahi olamaz. Yıllardır CHP’nin sırtından geçinen bu asalak ekip gitmeden, İskenderun İlçe Başkanlığı’ndan temizlenmeden CHP’nin İskenderun’da hiçbir zafer kazanması mümkün değildir. Dahası, bu kişiler CHP’li görülüp seçimlerde başka partilere destek veren, örgütün enerjisini ve güvenilirliğini tüketen isimlerden oluşuyor.
Bana göre; CHP İskenderun İlçe Başkanlığı bu haliyle sadece partiyi değil, halkın umudunu da zehirliyor. Bu yönetim artık CHP için külfet; utanç kaynağı. Çürük diş gibi çekilip atılmadıkça, parti hem sahayı hem de seçmeni kaybedecek.
-
BIST 100
15885,70%-1,48
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,37% 0,13
-
GRAM ALTIN
6370,19% -0,83
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
İlgili Haberler

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!
ÜRETEN, DEĞER KATAN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TÜM KADINLARIN YANINDAYIZ.
YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
Yükleniyor
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!
ÜRETEN, DEĞER KATAN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TÜM KADINLARIN YANINDAYIZ.
YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE
ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı



