CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihli 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için açılan davaya tepki gösterdi.Tiryaki, eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın bu adımıyla, CHP'ye yönelik iktidar kaynaklı iftira kampanyalarına hizmet ettiğini ve partinin tarihi başarısını gölgelemeye çalıştığını belirtti.
Tiryaki, 38. Olağan Kurultay'da değişim iradesinin büyük bir destek gördüğünü ve CHP'nin 47 yıl sonra tarihi bir seçim başarısı elde ettiğini vurguladı.
CHP Hatay İl Başkanı Tiryaki, CHP'nin birlik içinde yoluna devam edeceğini ve halkın iradesini hedef alan bu girişimlere boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Unutulmasın ki; AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur! CHP, halkın iradesini yok sayan, hukuku siyasi hesaplarına alet eden bu kirli düzene teslim olmayacaktır. Halkın desteğiyle, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında CHP'yi iktidara taşıyacağız!"
9659,48%0,49
37,93% -0,11
41,03% -0,23
3809,24% 1,10
6070,97% 0,00