ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE İMAMOĞLU KARMAŞASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığı, terör suçlamasıyla adli kontrol kararı verildiği bilgisi servis edildi. Kısa süre sonra her iki bilgi de yalanlandı.

GÜNDEM 23.03.2025 12:41:00 0
ÇAĞLAYAN ADLİYESİ

Şafak baskınıyla gözaltına alındıktan 4 gün sonra dün adliyeye sevk edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında savcılık tutuklama talep etti.
Ekrem İmamoğlu'nun "silahlı terör örgütüne yardım etme", "suç örgütü kurma", "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet almak" suçlamalarıyla tutuklanması talep edildi.
Sabaha karşı hakim karşısına çıkan İmamoğlu hakkındaki karar konusunda ise tam bir kaos var.
Çağlayan Adliyesi'nde sabahın erken saatlerinden itibaren tuhaf ve kaotik gelişmeler oluyor. Erken saatlerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığı haberi servis edildi.
Bu haberi Anadolu Ajansı dahil tüm medya kuruluşları okurlarına ve izleyicilerine duyurdu.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE İMAMOĞLU KARMAŞASI
İlerleyen saatlerde, İmamoğlu hakkında terör suçlamasıyla adli kontrol kararı verildiği bilgisi paylaşıldı. Yine iktidar medyası bu haberi okurlarıyla paylaştı, hatta Sabah Gazetesi "İBB'ye kayyum mu atanacak" diye haber yaptı.


Fakat saat 11.30 sularında, İmamoğlu hakkında henüz iki dosyada da karar çıkmadığı bilgileri dolaşmaya başladı.

BAŞSAVCILIK YALANLADI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Başsavcılık adına açıklama yapmaya yetkili kaynaklar "terör suçundan sorgu devam etmektedir, savunmalar devam etmektedir" bilgisini paylaştı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklandığı yönündeki bilgiler, kaynağından yani İstanbul Adliyesi kaynaklarından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgiyi adliyede görevli gazetecilerle başsavcılıktan bazı isimler paylaştı. Bunun üzerinde önce Sabah gazetesi ve ardından Anadolu Ajansı, İmamoğlu'nun "yolsuzluk" suçundan tutuklandığını okurlarına duyurdu.


Ardından adliyede görevli tüm gazeteciler karara ilişkin bu bilgiyi alabilmek için kaynaklarına ulaştı. Gazetecilere bu kararın doğru olduğu bilgisi resmi görevli isimler tarafından aktarıldı. Ancak yarım saat kadar sonra yine başsavcılıktan bu kez başsavcılık adına açıklama yetkisi olan kaynaklar tarafından, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisi gönderildi.

CHP'liler ve İmamoğlu'nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. CHP kurmayları, bu durumu bir algı operasyonu olarak niteleyerek başsavcılığı eleştirdi. Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmede ise kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağı duyuruldu. Bilgilendirmede, "hem yolsuzluk hem terör" suçlamasıyla ilgili açıklanacak kesin kararın gazetecilerle paylaşılacağı belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatları da, yolsuzluk soruşturması kararı da dahil kendilerine tebliğ edilen ve İmamoğlu'nun yüzüne okunan herhangi bir karar olmadığını bildirdi.

 

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,90% 0,05
  • EURO

    41,06% 0,14
  • GRAM ALTIN

    3766,88% 0,98
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 1,51

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

TCMB 2 ŞİRKETE FAALİYET İZNİ VERDİ

ULUDAĞ’DA KERVANSARAY OTEL'DE YANGIN: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

KONDA: TOPLUMUN YÜZDE 73'Ü, İMAMOĞLU PROTESTOLARINI HAKLI BULUYOR

SEKİZ GAZETECİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI!

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU PROTESTOLARI! ON BİNLER YİNE SOKAKTA

MAHİR POLAT HASTANEYE KALDIRILDI

GRAND KARTAL OTEL'İN SAHİBİNİN EŞİ VE 2 KIZI TUTUKLANDI

1879 GÖZALTI, 260 TUTUKLU, 468 ADLİ KONTROL....

İMAMOĞLU: AND OLSUN Kİ HEM BU DÜNYADA HEM DE MAHŞERDE HESAP SORACAĞIM

ÖZGÜR ÖZEL "VİCDANLARA ŞİKAYET EDERİZ" DEDİ…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'MEZAR' YANITI…

CHP'NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARININ İPTALİ TALEBİNE RET

ERDOĞAN AKPARTİ GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU…

KILIÇDAROĞLU, EKREM İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

CHP'Lİ NURİ ASLAN, İBB BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLER İLE POLİS ARASINDA ANLAŞMA: ÇEVİK KUVVET VE TOMA’LAR OKUL GİRİŞİNDEN AYRILACAK

Yükleniyor


ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

  • Cumartesi 21.5 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.8 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.8 ° / 8.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35