ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE İMAMOĞLU KARMAŞASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığı, terör suçlamasıyla adli kontrol kararı verildiği bilgisi servis edildi. Kısa süre sonra her iki bilgi de yalanlandı.

GÜNDEM 23.03.2025 12:41:00 0
ÇAĞLAYAN ADLİYESİ

Şafak baskınıyla gözaltına alındıktan 4 gün sonra dün adliyeye sevk edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında savcılık tutuklama talep etti.
Ekrem İmamoğlu'nun "silahlı terör örgütüne yardım etme", "suç örgütü kurma", "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet almak" suçlamalarıyla tutuklanması talep edildi.
Sabaha karşı hakim karşısına çıkan İmamoğlu hakkındaki karar konusunda ise tam bir kaos var.
Çağlayan Adliyesi'nde sabahın erken saatlerinden itibaren tuhaf ve kaotik gelişmeler oluyor. Erken saatlerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığı haberi servis edildi.
Bu haberi Anadolu Ajansı dahil tüm medya kuruluşları okurlarına ve izleyicilerine duyurdu.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE İMAMOĞLU KARMAŞASI
İlerleyen saatlerde, İmamoğlu hakkında terör suçlamasıyla adli kontrol kararı verildiği bilgisi paylaşıldı. Yine iktidar medyası bu haberi okurlarıyla paylaştı, hatta Sabah Gazetesi "İBB'ye kayyum mu atanacak" diye haber yaptı.


Fakat saat 11.30 sularında, İmamoğlu hakkında henüz iki dosyada da karar çıkmadığı bilgileri dolaşmaya başladı.

BAŞSAVCILIK YALANLADI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Başsavcılık adına açıklama yapmaya yetkili kaynaklar "terör suçundan sorgu devam etmektedir, savunmalar devam etmektedir" bilgisini paylaştı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklandığı yönündeki bilgiler, kaynağından yani İstanbul Adliyesi kaynaklarından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgiyi adliyede görevli gazetecilerle başsavcılıktan bazı isimler paylaştı. Bunun üzerinde önce Sabah gazetesi ve ardından Anadolu Ajansı, İmamoğlu'nun "yolsuzluk" suçundan tutuklandığını okurlarına duyurdu.


Ardından adliyede görevli tüm gazeteciler karara ilişkin bu bilgiyi alabilmek için kaynaklarına ulaştı. Gazetecilere bu kararın doğru olduğu bilgisi resmi görevli isimler tarafından aktarıldı. Ancak yarım saat kadar sonra yine başsavcılıktan bu kez başsavcılık adına açıklama yetkisi olan kaynaklar tarafından, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisi gönderildi.

CHP'liler ve İmamoğlu'nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. CHP kurmayları, bu durumu bir algı operasyonu olarak niteleyerek başsavcılığı eleştirdi. Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmede ise kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağı duyuruldu. Bilgilendirmede, "hem yolsuzluk hem terör" suçlamasıyla ilgili açıklanacak kesin kararın gazetecilerle paylaşılacağı belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatları da, yolsuzluk soruşturması kararı da dahil kendilerine tebliğ edilen ve İmamoğlu'nun yüzüne okunan herhangi bir karar olmadığını bildirdi.

 

  • BIST 100

    9299,36%2,82
  • DOLAR

    38,00% 0,43
  • EURO

    41,03% 0,34
  • GRAM ALTIN

    3675,86% -0,08
  • Ç. ALTIN

    5958,15% -0,44

ERDOĞAN: ÖN SEÇİMİ HEDEF ALDI

TAYFUN KAHRAMAN: TÜRKİYE'NİN UMUDU MİLLETİMİZ…

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARININ İPTALİ İÇİN BAŞVURU

ÜNİVERSİTELERDE BOYKOT: EYLEMLER BAŞLADI

ŞİŞLİ BELEDİYESİ KAYYUMU GÖREVİNE BAŞLADI: BAŞKAN YARDIMCILARI İSTİFA ETTİ

AMASRA MADEN KATLİAMI DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI

11 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI: MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ

İSTANBUL VE İZMİR'DE EV BASKINLARI...

İMAMOĞLU SİLİVRİ'DE, İSTANBULLULAR SARAÇHANE'DE!

EKREM İMAMOĞLU'NDAN YENİ MESAJ…

İMAMOĞLU VE ÇALIK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI; ŞİŞLİ’YE KAYYUM ATANDI!

MANSUR YAVAŞ: BUGÜN 20 MİLYON CİVARINDA İNSAN OY KULLANDI…

ADALET BAKANI TUNÇ: "HUKUKİ DEĞERLENDİRMELERİN SİYASİ ZEMİNE ÇEKİLMESİ HUKUK DEVLETİ İLKESİNE AYKIRILIK TEŞKİL EDER"

31 MART 2024'TEKİ YEREL SEÇİMLERDEN BUGÜNE KADAR 13 BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

FRANSIZ SENATOSU ÜYESİ DOSSUS'TAN İMAMOĞLU'NUN TUTUKLANMASINA TEPKİ…

İMAMOĞLU'NA "HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" DİYE SESLENMESİYLE TANINAN BERKAY GEZGİN GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU: MİLLETİN İRADESİNİ ÇALANLARA KARŞI SORUMLULUK ALMA, HAK MÜCADELESİNE KATILMA GÜNÜDÜR

ESKİ FLORANSA BELEDİYE BAŞKANI NARDELLA'DAN İMAMOĞLU PROTESTOLARINA DESTEK…

ATİNA BELEDİYE BAŞKANI DOUKAS VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ÇAĞRI…

CHP'DE CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI ÖN SEÇİMİ: OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI, İLGİ YOĞUN

VAN BAROSU’NDAN MANSUR YAVAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU 'YOLSUZLUK' İDDİASIYLA TUTUKLANDI

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE İMAMOĞLU KARMAŞASI

ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE KARARLAR AÇIKLANIYOR: İŞTE TUTUKLANAN VE SERBEST BIRAKILANLAR...

AVRUPA'DA DAYANIŞMA EYLEMLERİ SÜRÜYOR…

ERDOĞAN İMAMOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINMASIYLA İLGİLİ KONUŞTU

ÖZGÜR ÖZEL: 81 İLDE SOKAKLARDAYIZ, MEYDANLARDAYIZ…

VALİLİK AÇIKLADI: İSTANBUL'A GİRİŞLER KISITLANDI

FİLİZ AKIN HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU: NE OLURSA OLSUN YARINKİ SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

Yükleniyor


TAYFUN KAHRAMAN: TÜRKİYE'NİN UMUDU MİLLETİMİZ…

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARININ İPTALİ İÇİN BAŞVURU

ÜNİVERSİTELERDE BOYKOT: EYLEMLER BAŞLADI

ŞİŞLİ BELEDİYESİ KAYYUMU GÖREVİNE BAŞLADI: BAŞKAN YARDIMCILARI İSTİFA ETTİ

AMASRA MADEN KATLİAMI DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI

11 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI: MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ

  • Salı 23.3 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.5 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Perşembe 26.3 ° / 11.3 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35