BİLAL ERDOĞAN'DAN GENÇLERE KARİYER TAVSİYELERİ
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Denizli'de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Kariyer planı yaparken topluma faydalı olabilmenin, tasavvuf geleneğindeki...
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Denizli'de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Kariyer planı yaparken topluma faydalı olabilmenin, tasavvuf geleneğindeki gibi daha iyi bir kul olma gayretinin de dikkate alınması gerektiğini anlatan Erdoğan, diploma ve akademik kariyerin tek başına yeterli olmadığını belirtti.
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Pamukkale Üniversitesi tarafından Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ege Kariyer Fuarı'na katılarak öğrencilerle sohbet etti, öğrenci destek projeleri hakkında sunum yaptı.
Gençlere kariyer planlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Erdoğan, araştırmalara göre, "sahip olunan işin kişinin doğal kabiliyetlerine uygun olması", "işten keyif alınması", "iş sayesinde geçim sağlanıyor olunması" ve "işin topluma faydasının olması" gibi unsurların bir arada bulunduğu kariyerin iç huzuru da beraberinde getirdiğini ifade etti.
"Diploma yeterli değil"
Kariyer planı yaparken topluma faydalı olabilmenin, tasavvuf geleneğindeki gibi daha iyi bir kul olma gayretinin de dikkate alınması gerektiğini anlatan Erdoğan, diploma ve akademik kariyerin tek başına yeterli olmadığını, iletişim kabiliyeti ve çalışkanlığın kariyer açısından önemli olduğunu vurguladı.
Kendi eğitim hayatı ve kariyerinden bahseden Erdoğan, birikimleri ve tecrübesini insanlara faydalı olabilmek için kanalize etmek zorunluluğunda olduğunu, aileden böyle bir kültürün içinde büyüdüğünü kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir dava peşinde, ülkeye hizmet etmek için mücadele ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bu da bizim için bir ödev gibi oldu. Biz de hayatımızı sadece kendimiz için yaşarsak bu doğru olmaz. Gençlerle bir araya geldiğimizde vermeye çalıştığımız mesaj da bu. Elbette gençlikte gelecek kaygısı olur. Kariyer günlerinde olma sebeplerimizden biri bu. Gayet doğal. Tecrübeyle şunu göreceksiniz; nice insanlar var ki maddi olarak en rahat imkanlar içerisinde yaşıyorlar ama iç dünyaları dışarıdan göründüğü gibi olmayabiliyor. O iç huzuru, kendinizle barışık olmanızı sağlayan şey ne kadar büyük bir evde yaşadığınız değil. Kendinize saygıyı edinmenizi sağlayan şey, topluma bir katkınızın olması, kendinizden başka insanlara hiçbir beklenti olmadan bir şeyler yapmanız. Bunu Allah rızasını kazanmak için yapmayı inancımız bize öğretiyor. Rabb'imizle daha sağlıklı bir ilişki kurmamızı sağlıyor."
Kültürel kodların miras bırakılması
Erdoğan, gençleri her zaman düşündüklerini, burs projelerini daha nitelikli hale getirmeye çalıştıklarını aktardı.
Kültürel kodların yeni nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Erdoğan, "Bütün projelerdeki ortak temamız, öz kültürümüzün yeniden ihyası, kendi kimliğimizin, kültürümüzün ortaya çıkması, yeni nesillere kültürel özelliklerimiz ve pratiklerimizin aktarılması. Anadolu merhametle yoğrulmuş bir toprak parçasıdır. Biz bunu nasıl yeni nesillere, kodlarımız içerisinde merhametin olduğunu aktarırız buna bakıyoruz. Kültürel kodlarımızın, Batı'nın taarruzundan kurtarılıp açığa çıkarılarak yeni nesiller tarafından sahiplenilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Üniversite öğrencilerinin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, öğrencilerin gerçek kapasitelerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını, gençlerin bilinçli olduğunu gördüklerini ancak sunulan imkanlara yönelik farkındalık konusunda mesafe alınması gerektiğini belirtti.
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,30% 0,04
-
EURO
51,23% -0,11
-
GRAM ALTIN
6720,72% 1,49
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
İlgili Haberler
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”
“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”
“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE
“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI
SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
Yükleniyor
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”
“12 LİRANIN PEŞİNE DÜŞTÜLER! KIZILAY’IN İHTAR MASRAFI BORCU KATLADI”
- Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 13.2 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu




