BELEN'DEKİ ORMAN YANGINIYLA İLGİLİ 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

BELEN

Hatay'ın Belen ilçesinde dün başlayan orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.Soğukoluk Mahallesi'nde ormanlık alandaki yangına ekiplerin karadan müdahalesi gece boyunca devam etti.
Sabahın erken saatlerinde yangın söndürme uçağı ve helikopteri de çalışmalara destek vermeye başladı.
Armutçuk mevkisinde 2 kişinin bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesi için yaktıkları ateş ormana sıçramış, yangında 7 ev ve 4 araç zarar görmüştü. Yangına sebebiyet veren 2 kişi gözaltına alınmıştı.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Soğukoluk Mahallesi'nde çıkan yangına ekiplerin anında müdahaleye başladığını söyledi.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini aktaran Masatlı, şöyle konuştu:

"Takribi 90 hektarlık bir alanda yangının etkileri devam ediyor. Bugün özellikle nemin az olması ve diğer taraftan rüzgarın olmasıyla beraber yer yer yangının etkisi artıyor. Bölgemizde gerek havadan, gerekse karadan müdahaleler devam ediyor. İnşallah daha fazla olumsuz bir durumla karşılaşmayız. 

Bölgemizde bulunan 3 mahallede vatandaşlarımızı tahliye çalışmaları devam ediyor. Yangın yer yer ikametgahlara sıçradı. Oralarda mal zararı dışında başka bir sorun yok, ekiplerimiz müdahale etti. İnşallah en kısa sürede yangını kontrol altına alacağız."

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Belen'deki orman yangına ilişkin açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Belen ilçesindeki orman yangınında Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerinde riskli yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşların tahliyelerinin devam ettiğini bildirdi.