HATSU ( Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü), DSİ (Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü) iş birliğiyle açılan yeni sondaj kuyusunu devreye alarak ilçedeki içme suyu iletim kapasitesini önemli ölçüde artırırken, dönüşümlü su iletim döneminin sona erdiği bildirildi.
HATSU tarafından yapılan açıklamada, yeni sondaj kuyusunun devreye alınmasıyla birlikte su iletim kapasitesinin saniyede 40 litre artırıldığı ve böylece toplam iletim kapasitesinin saniyede 155 litreye çıkarıldığı bildirildi. Yeni kaynak sayesinde elde edilen su, gerekli hijyenik işlemlerin ardından Ötençay Terfi İstasyonu üzerinden 3000 m³’lük içme suyu deposuna aktarılıyor.
Bu çalışmayla birlikte Halilbey, Cumhuriyet ve Kıcı mahallelerinde uzun süredir yaşanan dönüşümlü su iletimi sorunu tamamen ortadan kaldırıldı. Su iletimindeki artış, ilçe genelinde kesintisiz ve daha verimli bir su teminini mümkün hale getirdi.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gelici, yapılan çalışmanın mahalleleri için büyük bir rahatlama sağladığını belirterek, “Bugüne kadar Halilbey, Cumhuriyet ve Kıcı mahalleleri dönüşümlü su alarak ciddi sıkıntılar yaşamaktaydı. HATSU’nun yaptığı çalışma sayesinde sondaj kuyusundan elde edilen su ile birlikte artık saniyede 155 litre su, 3000 tonluk depomuza akıyor. Bundan sonra dönüşümlü su iletimi bitmiştir. Mahallem adına HATSU ekiplerine ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkür ediyorum” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent genelinde içme suyu altyapısının güçlendirilmesi ve suya erişim sorununun ortadan kaldırılması amacıyla çalışmaların kararlılıkla süreceğini belirtti.
9380,95%0,45
37,90% 0,30
42,94% 1,61
3957,95% 2,25
6383,07% 2,67