BALIKESİR'DE ALEVİ KÖYLERİNE 'YOL' CEZASI

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, yaptığı açıklama ile Balıkesir’de yaşanan skandalı gündeme getirdi.

GÜNDEM 2.07.2023 21:35:00 0
BALIKESİR

Balıkesir’de Kılıçdaroğlu’na %99.75 lik bir oranla rekor oy veren Bigadiç’e bağlı Elyapan köyünün yapılmayan yollarını yerinde inceleyen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin “Bigadiç ilçemize bağlı Elyapan köyü Alevi köyü. Muhtarımız, Bigadiç Belediye Başkanına sorunu aktardığında ise kendisinin aldığı cevap 'kime oy verdiyseniz yolunuzu çağırın o yapsın' olmuş. Anlaşılan o ki Türkiye Yüzyılı makyajı erken gitmiş” ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, yaptığı açıklama ile Balıkesir’de yaşanan skandalı gündeme getirdi.

Bigadiç’e bağlı Elyapan köyünün yapılmayan yollarını yerinde inceleyen Aytekin “Bigadiç ilçemize bağlı Elyapan köyü Alevi köyü. Ve Türkiye’de rekor oyla 398 oyun 397’sini Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na vermiş bir köy. Ancak bu köyün yıllardır çözülemeyen sorunları var. Muhtarımız, Bigadiç Belediye Başkanına sorunu aktardığında ise kendisinin aldığı cevap kime oy verdiyseniz yolunuzu çağırın o yapsın olmuş. Anlaşılan o ki Türkiye Yüzyılı makyajı erken gitmiş” ifadelerini kullandı.

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

Seçim dönemi geride kaldı. Her türlü tartışma her türlü ortamda yapılıyor. Ancak ihmal edilmemesi gereken bir temel nokta var ki o da vatandaşın hizmet alım noktasında devletin tarafsız bir şekilde davranması.

"KÖYÜ SUSUZ BIRAKIP KERBELA’YA ÇEVİRDİLER"

Geride bıraktığımız seçimlerde Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’na 398 seçmenin 397’sinin destek verdiği Bigadiç İlçemize bağlı Elyapan köyümüzde ciddi sorunlar var. En basitinden köyün suyu yok. Köye su veren şebeke kapalı. İnsanlar banyo dahi yapamıyor. Günlük ihtiyaçlarını göremiyor. Yıllardır su sorunu çözülmüyor. Çözülmek istenmiyor. Köyü yaz gününde Kerbela’ya çevirmişler. Alevi köyü diye devletin götüreceği yardım, bizatihi belediye eliyle engelleniyor. Bunun izahı olamaz.

"KİME OY VERDİYSEN YOLUNU O YAPSIN"

Benzer şekilde, köyün içinde bitmek bilmez bir yol sorunu var. Yıllardır döşenmeyen taşlar, bitirilmeyen yollar Elyapan köylüsünü ciddi şekilde mağdur etmiş. Seçim günü köyün yolunun üzerindeki tepede bekleyen iş makinası, seçim sonucu belli olunca başka köye hareket etmiş. Köy muhtarı, Bigadiç Belediyesi’ne gidip sorunu neden çözmediklerini sorduğunda ise aldığı cevap gerçekten dehşete düşürüyor. Belediye başkanı İsmail Avcu muhtara, ‘evet yolunuz yok gidin kime oy verdiyseniz gelsin yolunuzu o yapsın. Size yol mol yok ‘diyor. Şimdi bu neyin cezasıdır? Vatandaş size oy vermemiş. Gönlüne girememişsiniz. Oyunu alamadınız diye köyü susuz, yolsuz bırakmak üstelik bunu Alevi köyüdür diye yapmak insanlık mıdır?

O köyde öğretmenin aracı, yapamadığınız yola saplandı. Devletin köye çocukları okutmak için gönderdiği öğretmen, belediyenin yapamadığı yol sebebiyle mahsur kaldı. İnsanlara hizmeti götürürken adil ve tarafsız olmak zorundasınız. Devlet, bütün inançlara kör bir şekilde hizmet etmek zorundadır. Alevi diye, oy vermedi diye cezalandırmaya kalktığınız kitle tarihin her döneminde her türlü zorluğa karşı doğru bildiğini söylemekten ve yapmaktan çekinmeyen bir kitle. Bu ayrımcılığı Meclis gündemine de taşıyacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız."

BİR SKANDAL DA HAVRAN’DA

Bigadiç’te yaşanan sorunun Havran’a bağlı Fazlıca Mahallesi'inde de gördüklerini belirten Aytekin, durumu şu sözlerle anlattı:"Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, köprü yapılmasını istiyorlar. Dere yatağının kışın artan yağışla birlikte taştığını ve hayvanlarını kaybetme riski taşıdığını ifade ediyorlar. Onlar da belediyeye ve kaymakamlığa ulaşıyorlar. 

Ama Havran Belediyesi de aynı Bigadiç’te olduğu gibi gidin kime oy verdiyseniz gelsin köprünüzü o yapsın diyor. Anlaşılan o ki Türkiye yüzyılı makyajı yüzlerinden çabuk akmış. Kendilerine oy vermeyen herkesi cezalandırmayı kendilerine görev edinmişler. Bu yollar yapılacak, bu sorunlar çözülecek. Bunun başka bir yolu yok. Oy verene hizmet götürelim oy vermeyeni cezalandıralım fikri çağdışı bir kafanın ürünüdür. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, küresel bir kahve zinciriyle rekabet edeceğine, biraz asli görevlerine dönüp yolları yapılmayan köylere odaklanırsa memlekete daha yararlı bir iş yapmış olur."

 

Anahtar Kelimeler: BALIKESİR' ALEVİ KÖYLERİNE '' CEZASI
  • BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    37,92% -0,15
  • EURO

    42,53% 2,29
  • GRAM ALTIN

    3846,77% 2,18
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,90

BERKAY GEZGİN'İN DE ARALARINDA OLDUĞU 102 GENCE TAHLİYE!

13 YIL SONRA İLK TEMAS: ERDOĞAN, DEM PARTİ HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

AHMET ÖZER'İN KAYYUM DAVASINDA YENİ GELİŞME

'CHP KURULTAYININ İPTALİ İÇİN DİLEKÇE VERDİ' İDDİASINA YALANLAMA

ERDOĞAN "CUNTACILIĞI" CHP’YE YÜKLEDİ, DEM İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİNİ DUYURDU

ÜNİVERSİTELİLER, TUTUKLU ARKADAŞLARI İÇİN 'GENÇLİK DAYANIŞMA SAHNESİ'NDE

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

MALTEPE HUZUREVİ'NDE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI: 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

BERHAN ŞİMŞEK DURMUYOR! KONGRE İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

'MAHİR POLAT İLAÇ ALMIYOR' İDDİASINA SERT YANIT!

CHP'Lİ GÜRSEL EROL MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞMADAN DURDU

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONUNDAN 20 ÖĞRENCİSİNİN PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

PARİS KONSEYİ'NDEN EKREM İMAMOĞLU'NA 'FAHRİ HEMŞEHRİLİK' UNVANI

MAHMUT TANAL, ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE ÇADIR KURDU...

PAYAS’TA İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

BÜYÜKŞEHİRDEN KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜNE DEV CEZA

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İMAMOĞLU'NUN BABASININ EVİNDE ARAMA! KAPIYI ÇİLİNGİRLE KIRDILAR

İMAMOĞLU'NUN AVUKATLARINDAN RTÜK'E 9 KANAL İÇİN BAŞVURU

TRUMP ERDOĞAN'I ÇOK SEVERİM, BİR RAHİBİMİZ VARDI VE GERİ ALDIK

CEMAL ENGİNYURT MASAK'A SESLENDİ…

BAHÇELİ TALİMAT VERDİ! MHP'DEN 'KILIÇDAROĞLU' ADIMI

Yükleniyor


BERKAY GEZGİN'İN DE ARALARINDA OLDUĞU 102 GENCE TAHLİYE!

13 YIL SONRA İLK TEMAS: ERDOĞAN, DEM PARTİ HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

  • Cuma 16.1 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 13.4 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41