BAKIRHAN’DAN ÖCALAN ÇIKIŞI: ÖCALAN’IN HALKIYLA BULUŞMASI GEREKİYOR
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Dünya Barış Günü mitinginde yaptığı konuşmada Öcalan’a yönelik çağrıda bulundu.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, teröristbaşı Abdullah Öcalan için, "Öcalan’ı 12 metrekarelik bir hücreye hapsedemezsiniz; kendi halkıyla buluşması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu'nun, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında düzenlediği mitingde konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, teröristbaşı Abdullah Öcalan için, "Öcalan’ı 12 metrekarelik bir hücreye hapsedemezsiniz; kendi halkıyla buluşması gerekiyor” dedi.
DEM Partili Bakırhan, "Barış ve özgürlük için birlikte büyük bir mücadele vereceğiz. Öcalan çağrısıyla umutsuzluğu dağıttı, büyük bir sorumluluk aldı. Ortadoğu kan gölüne döndü. Tüm bunların ortasında Öcalan barış çağrısında da bulundu" diye konuştu.
Bakırhan şunları söyledi:
"YASAL DÜZENLEMELERDEN KİMSE KAÇAMAZ"
Yeni bir dünya kuruluyor. Bunu okumayan kaybeder. Yeni dönemin en güvenli limanı da barıştır. Toplar, tüfekler, sınırdaki tel örgüler güvenliği sağlamıyor. Barış, emektir, katledilen kadının katledilmesini önlemektir. Barış mücadeledir. Öcalan’ın barış sorumluluğunun yükünü paylaşacağız. Urfa’nın bu sıcağına rağmen on binler bu alanda. Buradan iktidara diyeceğimiz şu, dilimizi, irademizi ve haklarımızı kabul etmelisiniz. Bunu inkar etmekten vazgeçmelisiniz. Çünkü bu halk yıllardır bu haklarından vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. Artık yasal düzenlemelerden kimse kaçamaz.
"KOMİSYON ÖCALAN'I DİNLEMELİ ONUNLA GÖRÜŞMELİDİR"
Barış güzel sözlerle değil icraatlarla olur. Böyle bir yere ulaşır. İktidarın, halkımızın iradesine saygı gösterip kabul etmesini talep ediyoruz. Öcalan’la görüşmelerin önünün açılması lazım. Öcalan’ın görüşleri birleştirici bir hayat modeli öngörüyor. Yine Komisyon bir an önce Öcalan’ı dinlemeli onunla görüşmelidir.
"ÖCALAN'I 12 METREKARELİK BİR HÜCREYE HAPSEDEMEZSİNİZ"
Komisyonda neredeyse tüm partiler var. Komisyon barışa uygun adımları atmalıdır. Biz dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. İrlanda’da örneği var. Barışı silahı elinde bulunduranlarla yapmışlardı. Bugün Öcalan’la görüşmek zorundalar. Öcalan’ı bu saatten sonra 12 metrekarelik bir hücreye hapsedemezsiniz.
"UMUT HAKKI TANINMALIDIR"
Öcalan’ın kendi halkıyla buluşması gerekiyor. Sıkıntıyı çözen taraf olmalıyız. Öcalan’ın ‘umut hakkı’ artık tanınmalıdır. Barış mücadeleyle kazanılır. Durarak bu süreci kazanamayız. 40 yıldır verdiğimiz mücadeleden daha büyük bir mücadele ortaya koymalıyız ki bu topraklara barış gelsin."
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,98% -0,04
-
GRAM ALTIN
7307,83% -0,38
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR
HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!
MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
HAMANEY SONRASI İRAN: YENİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY
ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"
DENİZLİ’DE KORKUTAN SARSINTI: 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM EGE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!
AKARYAKITTA YENİ ZAM KAPIDA: MOTORİN 2 LİRADAN FAZLA ARTACAK
NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NA SUİKAST GİRİŞİMİ: TÜRKİYE ASYALISI ŞÜPHELİ YAKALANDI!
VALİ MASATLI: “HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALKIŞINDA KADINLARIN BÜYÜK PAYI VAR”
BÜYÜK YIKIM: HATAYSPOR’UN 2. LİG’E DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ
9. GÜNÜNDE SAVAŞ KONTROLDEN ÇIKIYOR: FÜZE VE İHA YAĞMURU
Yükleniyor
ABD BAŞKANI TRUMP: “İRAN’A DÜŞÜNDÜKLERİNDEN ÇOK DAHA FAZLA ZARAR VERDİK”
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
- Perşembe 13.4 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


