BAHÇELİ'DEN ALEVİ AÇILIMI: CEMEVİNİN İBADETHANE OLMASI İÇİN ENGELLER KALDIRILMALI

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında “Cemevlerinin ibadethane olarak tescili hususunda engeller kaldırılmalı” dedi. Bahçeli ayrıca DEM Parti ve CHP lideri Özgür Özel’e de sert sözlerle yüklendi.

GÜNDEM 14.10.2025 11:41:00 0
BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cemevinin ibadethane olarak tescili hususunda atılgan olmak, engelleri birer birer kaldıracak irade cesaretini sergilemek gerekmektedir" açıklamasını yaptı. DEM Parti'ye tepki gösteren Bahçeli, "Şehitlerimize 'gencecik cesetler' demek, doğru ve isabet kaydeden bir söz değildir. TBMM çatısı altında taşkın sloganlara asla yer ve gerek yoktur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, açıklamasında, "Cemevinin ibadethane olarak tescili hususunda atılgan olmak, engelleri birer birer kaldıracak irade cesaretini sergilemek gerekmektedir. Alevi-İslam inancına mensup kardeşlerimizin cemevini ibadethane olarak görmelerine anlayış ve saygı duymak lazımdır" dedi.

Gazze'de Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşmasına değinen Bahçeli, "Asıl mesele yapılan ateşkes anlaşmasının sahadaki uygulaması ve çarpışan tarafların taahhütlerine ve imzalarına sadık kalmasıdır. İsrail'in güven vermeyen askeri ve politik tutumu karşısında da tedbirli ve ihtiyatlı hareket kaçınılmaz bir gerekliliktir" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze projesine tepki gösteren Bahçeli, şunları kaydetti: "Akıbetinin ne olacağı tam kestirilemeyen ateşkesle oyalanmanın, 3-5 esir takası yaşandı diye davul-zurna çalmanın bir alemi yoktur. Gazze'de 67 bin 173 mazlumun canı alınmıştır. Gazze'ye emlak görenlere, nevzuhur Dubai projesi hazırlayanlara, Gazze'nin masum ve hakkı yenmiş Filistin halkının vatanıdır diyorum."

ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yanıt veren Bahçeli, "CHP Genel Başkanı geçen hafta bize parmak sallayarak konuştu. Öfkeden deliye dönmüş, sinirden sanki nöbet geçirmiş gibiydi" dedi.

Bahçeli, şunları söyledi: "Kendisine sakinlik ve soğukkanlılık temenni ediyorum. Ancak Özgür Bey'in yalan ve iftiralara sarılarak yaptığı çirkin siyasetin bizim nazaramızında ne bir değeri ne de bir ederi olamayacağını hatırlatıyorum. Kalabalıkta yapılan sahte kabadayılığın tenhada özrü kabul edilmez, edilemez."

Bahçeli, Özgür Özel'i, "CHP, yanlış yoldadır. CHP'nin başındaki zat, histeri krizine tutulmuştur" sözleriyle hedef aldı.

SLOGAN TEPKİSİ

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit'e tepki gösteren Bahçeli, "Herkesin, özellikle muhataplarını sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyoruz. Şehitlerimize 'gencecik cesetler' demek, doğru ve isabet kaydeden bir söz değildir. Çünkü şehitler ceset değildir. Onlar bizim kahramanımız, manevi muhafızlarımızdır" dedi.

DEM Parti Meclis Grup Toplantısı'nda PKK lideri Abdullah Öcalan sloganları atılmasına da değinen Bahçeli, "TBMM çatısı altında taşkın sloganlara asla yer ve gerek yoktur. Herkes ve hepimiz terörsüz Türkiye hedefinin sekteye uğramamasına özenle dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

SÜREÇ HAKKINDA MESAJ

Süreç ile ilgili mesaj veren Bahçeli, "27 Şubat İmralı açıklaması dışında hiçbir söz, tez, teklif ve değerlendirmenin bize göre hükmü yoktur. Kurucu önderin (Abdullah Öcalan) 27 Şubat açıklaması bize göre esastır. O esas üzerinde yürüyen her insan, akıllı insan demektir" ifadelerini kullandı.

"ASKERİ HASTANELER TEKRAR DEVREYE GİRSİN"

Askeri hastaneler için mesaj veren Bahçeli, "Askeri hastanelerin kapatılması hataydı ama açılması bir sevap olacaktır. Hastanenin tekrar devreye girmesini bekliyor, bu hususta elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ifade ediyorum" dedi.

 

 

  • BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

AKP’Lİ VEKİL EMEKLİ MAAŞINDAKİ KRİZİ “UZUN YAŞADINIZ” DİYEREK ÇÖZDÜ

ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

İDDİALAR İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI, MÜLKİYET KAYITLARI AKP’LİYİ GÖSTERDİ

MHP’Lİ İL BAŞKANINDAN 20 BİN LİRALIK MAAŞ TARTIŞMASINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ADLİ TIP RAPORU GELDİ: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU İÇİN NEGATİF SONUÇ

DÜN MOTORİN, BUGÜN BENZİN: TABELA YİNE DEĞİŞTİ

SEMBOLİK AMA AĞIR: MACHADO’NUN NOBEL HAMLESİ BEYAZ SARAY’DA YANKILANDI

31 YILLIK DİPLOMA DAVASI SİLİVRİ’DE: İMAMOĞLU  YARGI ÖNÜNDE

KAÇAK BUNGALOVDAN HAPİS CEZASI ALAN AKP’Lİ BAŞKAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

AKARYAKITTA DURMA YOK: BENZİN FİYATLARI YENİDEN ARTIYOR

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA 6. DALGA: VOLEYBOLCU DERYA ÇAYIRGAN DAHİL 13 GÖZALTI!

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ EKREM BAKİ’DEN KÜRSÜDE İSTİFA RESTİ: BUGÜN RESMEN CHP SAFLARINDA!

300. GÜNDE BEŞİKTAŞ AYAKTA: "560 MİLYAR DEDİNİZ, 560 KURUŞU İSPAT EDEMEDİNİZ!

YAVAŞ;  “2050’YE YETECEK DENİLEN BARAJA DAMLA SU GELMİYOR”

YARGI KORİDORLARINDA DEHŞET: HAKİMİ SİLAHLA VURAN SAVCI İSTANBUL ADLİYESİ’NDE

ANTALYA BELEDİYESİ’NDE 400 MİLYONLUK 'ZİMMET' DEPREMİ: 14 GÖZALTI!

ARINÇ’TAN BİRİKMİŞ İTİRAZLAR: ERDOĞAN SONRASI, GEZİ, ADLİ TIP VE AKP İÇİ ÇÜRÜME

İNSAN HAKLARI MÜCADELESİNE AĞIR DARBE: AVUKAT ALİ AYDIN ÖLDÜRÜLDÜ

EMEKLİ MAAŞI POLEMİĞİ SÜRERKEN YENİŞEHİRLİOĞLU’NUN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATTI

BELEDİYE PERSONELİ ARTIK TERZİLİK YAPIYOR: İSKOOP ATÖLYELERİNDE GÜNDE 600 PARÇA ÜRETİM!

UYUŞTURUCU, FUHUŞ, KUMAR İDDİASI: ÜNLÜLER GÖZALTINDA

ERDOĞAN’DAN “HALEP” MESAJI: TÜRKLER, ARAPLAR, KÜRTLER ARASINDAKİ KARDEŞLİĞİN BOZULMASINA İZİN VEREMEYİZ

TRUMP’TAN İRAN’LA TİCARET YAPAN ÜLKELERE TEHDİT: ABD İLE TİCARETTE YÜZDE 25 EK VERGİ

CEZAEVİNDEN HASTANEYE: MEHMET MURAT ÇALIK AMELİYATA ALINDI

KILIÇDAROĞLU “MAĞDUR”, İMAMOĞLU “SANIK”: CHP 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASI GÖRÜLÜYOR

BAHÇELİ’DEN KÜRESEL SAVAŞ ALARMI: “VENEZUELA TESTTİ, SIRA GRÖNLAND’DA”

EMEKLİLER KONUŞTU: “KİRACIYIZ DİYE ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?”

BEBEK OTEL’DE YIKIM BAŞLADI

Yükleniyor


ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

İDDİALAR İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI, MÜLKİYET KAYITLARI AKP’LİYİ GÖSTERDİ

MHP’Lİ İL BAŞKANINDAN 20 BİN LİRALIK MAAŞ TARTIŞMASINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ADLİ TIP RAPORU GELDİ: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU İÇİN NEGATİF SONUÇ

  • Cumartesi 6.9 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.9 ° / 2.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 7.5 ° / 1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9