BABACAN'DAN SEÇİM ÇIKIŞI: BU MİLLET CEVABINI SANDIKTA VERİR!

Seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Babacan, "14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliği önlemini almak zorundayız.

GÜNDEM 20.03.2023 23:16:00 0
BABACAN

Seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Babacan, "14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliği önlemini almak zorundayız. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim ulaştırmanın şafağındayız." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, şeffaf ve demokratik bir seçim sürecini takip etmek amacıyla kurulan saydik.biz isimli sitenin tanıtımını yaptı. Babacan, "DEVA Partisi olarak biz, seçim güvenliği ile ilgili kendi sistemimizi de oluşturmuş bulunmaktayız. Sitede çok basit bir üyelik formu var. Aslında sandığa sahip çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyunuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Babacan'ın açıklamaları şöyle;
‘Önümüzde tam demokrasiye giden yolun ayrımı var’
14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliği önlemini almak zorundayız. Çünkü önümüzde tam demokrasiye giden yolun ayrımı var. Tek kişinin dağarcığıyla, keyfi kararlarıyla yönettiği ülkeyi ortak akılla, katılımcılıkla, istişareyle yönetmenin eşiğine geldik. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim ulaştırmanın şafağındayız.
‘Bu millet cevabını her zaman sandıkta verir’
Ülkemizin her köşesinde sandık, sandık günü çok önemlidir. Biliyorum, seçim arifesinde pek çok sohbetin konusu şu 'O gece nasıl geçecek?', 'Oyumuza ne olacak?' Bu millete tepeden bakanlar bilmez, bu milleti hor görenler anlamaz, bu milleti aşağılayanlar işitmez. Fakat bu millet cevabını her zaman sandıkta verir. Susar, susar, içine atar, seçim gününe kadar bekler. O seçim günü var ya, işte o gün de sabah kalkar eşiyle dostuyla neşe içinde sandığına gider ve demokratik görüşünü tepkisini verdiği oyla gösterir.
'Seçim güvenliği' ile ilgili bir komisyon kuruldu
Biz bu seçimi açık ara kazanmayı hedefliyoruz. Kazanmak için ön hazırlığımızın da sağlam olması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Tam da bu nedenle, altılı masa çalışmalarında, “Seçim Güvenliği” ile ilgili bir komisyonumuz kuruldu. İdris Şahin Bey’in partimizi temsil ettiği komisyonumuz; seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrası olmak üzere 3 ayrı zamanın planlamasını kamuoyu ile paylaştı.
'Saydik.biz' platformu bir güvenlik sistemidir
Millet İttifakı’nın seçim güvenliği konusundaki iş birliği çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz. Ülkemizde seçim güvenliği amacıyla çalışan çok kıymetli sivil inisiyatiflerle de iletişim halinde olacağız.
Bütün bunlara ek olarak, DEVA Partisi olarak biz, seçim güvenliği ile ilgili kendi sistemimizi de oluşturmuş bulunmaktayız. 6'lı masada yaptığımız iş birliğine ek olarak oluşturduğumuz kendi sitemiz. İşte birazdan detaylarını genel başkan yardımcılarımız İdris Şahin ve Mustafa Ergen’den dinleyeceğiniz “saydık.biz Platformu” partimizin seçim güvenliği amacıyla tüm vatandaşlarımızın içine katılabileceği bir güvenlik sistemi.
‘Sandık sahiplenmeye davet ediyoruz’
Sitede çok basit bir üyelik formu var. Aslında sandığa sahip çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyunuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz. Evet “sahiplenmek” diyoruz buna. Tıpkı Aslanköylü kadınlar gibi sandığınıza sahip çıkıyorsunuz. 14 Mayıs günü sahiplendiğiniz sandığa gidip, gün boyu oy kullanımını izliyorsunuz. Sandıkları sahiplenen arkadaşlarımızın yapacağı iş, ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını çekip sisteme yüklemek. Tüm vatandaşlarımıza açık bir sistem. Formu doldurmak, bir sandığı “sahiplenmek” vatandaşlık görevlerinden biri olacak.
‘Formu doldurmak partimize üye olmak anlamına gelmiyor’
Bu platform, sorumluluk sahibi aktif bir vatandaşlığın gereği olarak, her bir yurttaşımızın kendisinin, çocuğunun yarınlarına sahip çıkmasını sağlayacak bir platform.
Sistem çok basit. Her biriniz, bizi izleyen herkes, bilgisayar başına geçip veya akıllı telefonlarından “saydik.biz” adlı internet sitesine girebilir. Sitede çok basit bir üyelik formu var. Aslında sandığa sahip çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formudur.
Yanlış anlaşılmasın, bu form DEVA Partisine üyelik formu değil. Formu doldurduktan sonra, ekrandaki Türkiye haritasından hangi ilde oy kullanıyorsanız o ili ve o ilin ilçelerini görüyorsunuz. İlçelerden de sandıkların detaylarına kadar iniyorsunuz. Oy kullanım işleminin yapılacağı bir binadaki sandıkları “sahipleniyorsunuz”. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyununuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz. Türkiye haritasında hangi binalar sahiplenmiş hangi binalar sahiplenmemiş görülebiliyor. Bu sistem tüm yurttaşlarımıza açık. “
‘Sizi seçim gecesi yalnız bırakmayacağız’
Vatandaşlarımızın her bir oyunu sonuna kadar koruyacağız. Bunu da yine vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. Sizi seçim gecesi yalnız bırakmayacağız. Türkiye'nin dört bir yanından kayda aldığımız ıslak imzalı tutanaklarla ve yine sizlerin katkısıyla ülkemizi bilgilendireceğiz. Eminim; tarihi zaferimiz öyle büyük olacak ki ülkemizdeki demokrasi hasretini dindireceğiz.

 

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7