ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay davası ve iç tartışmalarla ilgili net konuştu: "Ne butlan olacak ne kayyum! Partiyi seçilmeyen kimseye teslim etmeyiz...

GÜNDEM 28.06.2025 11:50:00 0
ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay davası ve iç tartışmalarla ilgili net konuştu: "Ne butlan olacak ne kayyum! Partiyi seçilmeyen kimseye teslim etmeyiz." "Kurultay tartışmaları CHP’ye zarar veriyor" diyen Özel, mücadelelerinin sadece özgürlük değil ekmek mücadelesi olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisine yönelik kurultay davasına ilişkin, "Ne butlan olacak ne kayyum olacak! Olsa dahi partiyi seçilmeyen kimseye teslim etmeyeceğiz. Ancak bu yapılanlar yüzünden olan partiye olacak" diye konuştu.
Özel, NEFES Gazetesi’nden gazeteci Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtladı.

Özel, "Kurultay davası konusunda Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemediniz mi?" sorusu üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu'nu her zaman bizzat aradığını, her organizasyona bizzat davet ettiğini, iletişimi hiçbir zaman koparmadığını söyledi. Özel, "Engin Özkoç Bey en yakınındaki isimlerden biriydi. Vahap Seçer Bey de öyle. Kurultayda kendisini desteklediler. Mansur Bey’in de olduğu bir grupla ziyaret ettiler. Kabul ederse yanlarına gideceğimi söyledim. Davet etse elbette giderdim" diye konuştu.

Özel, CHP kurultayının iptali istemli açılan dava ve "mutlak butlan" tartışmalarıyla ilgili de şunları söyledi:

"Bir kriz ortaya çıkmasın diye elimden geleni yapıyorum. Kurultay sonrasında herkese her fırsatta ‘bu tartışmaları sürdürmeyin’ çağrısında bulunuyorum. Ben Genel Başkan olarak yapmam gereken hiçbir şeyi eksik bırakmadım. Ancak işin bu tarafını büyük bir haksızlık olarak görüyorum: Yenilir yutulur olmayan şeyler soruluyor. Örneğin ‘vesayet’ deniliyor. Türkiye görüyor ne kadar hızlı kararlar alıyoruz, neler yapıyoruz. Vesayet altında değiliz. En çok üzüldüğüm konu şu: Bu parti bir tek böyle geriletilebilir. Bu ekonomik kriz ortamında, AK Parti siyaseten bu kadar yanlış adım atarken, iktidar siyaseten bu kadar panik içinde görünürken, bizim partimiz bir tek böyle akıl almaz bir tartışmayla geriletilebilir.

Ne butlan olacak ne kayyum olacak. Olsa dahi partiyi seçilmeyen kimseye teslim etmeyeceğiz. Ancak bu yapılanlar yüzünden olan partiye olacak. Partisini seven kim varsa bu akıl tutulmasından uzak dursun. Aşırı saldırganlığı da aşırı alınganlığı da reddediyoruz. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Hapisteki arkadaşlarımıza acımıyorlarsa, bu ülkenin geleceğine, gençlerine, yoksullarına acısınlar."

Özgür Özel, "Partinin tek gündemi İmamoğlu olmamalı" şeklinde söylemler bulunduğunun hatırtlatılmasına karşılık da şunları kaydetti:

"Ekrem İmamoğlu ve 10 belediye başkanının cezaevinde bulunmasının siyasi bir meseledir. Tayyip Erdoğan kendisinden sonraki Cumhurbaşkanı’nı, Cumhurbaşkanı adayımızı, kendisini İstanbul’da üç kez yenen Ekrem İmamoğlu’na darbe girişiminde bulunuyor. Aylardır yapılan yandaş medyaya servis edilen iddialar teker teker çöküyor. Mücadele sadece onlar için özgürlük mücadelesi değil, aynı zamanda ekmek mücadelesidir. Türkiye’nin ekmeğini küçülten, çiftçinin borcunu büyüten, asgari ücretliyi üç emekliyi iki çeyrek altına muhtaç eden iktidara karşı verdiğimiz mücadeledir. Bu mücadele Ekrem başkanı kurtarabilir, özgürlüklerine kavuşturabilir ve sonra seçimleri kazanabilirsek Ekrem Bey’e adalet getirdiği gibi vergide de mutfakta da gelir paylaşımında da adalet getirecek."

CHP mitinglerinin tek konusunun Ekrem İmamoğlu olmadığına dikkati çeken Özel, "Bursa ve Anadolu mitinglerinde asgari ücrete ara zam talebini yükselttik. 2023’te verdikleri sözü meydanlarda anımsatıyoruz. Emekliye seyyanen zam talebini büyütüyoruz. İktidar ilk kez dün emekliye enflasyon dışında bir zam olabilir sinyali verdi. Gittiğimiz yerlerde bölgesel konuları da öne çıkarıyoruz. Tekirdağ’da biçerdöverle, Yozgat’ta traktörle mesajımızı verdik. Grup toplantılarında mazot sorununa dikkat çekiyoruz. Grup toplantılarının yüzde 80’ini ülke sorunlarına ayırıyoruz" dedi.

 

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR : BUTLAN OLACAK KAYYUM OLACAK!
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

ERHÜRMAN ANKARA’DA KONUŞTU: RUM TARAFI BİZİ YOK SAYDIKÇA KRİZ DERİNLEŞİR!

TÜRK YANGIN UÇAĞI HIRVATİSTAN’DA DÜŞTÜ: BAKIM İÇİN GİTTİ, KARA HABERLE DÖNDÜ!

DİLOVASI’NDA ÖLEN KADINLARIN ÇALIŞTIĞI FABRİKANIN PATRONU TANIDIK ÇIKTI!

SİLİVRİ’DE KAOS: İBB DAVASI ADALET SİSTEMİNİ TIKADI!

İSTANBUL YİNE SALLANDI! MERKEZ ÜSSÜ SİLİVRİ!

MHP’Lİ BAŞKANDAN SKANDAL HAREKET! KAN PARASINI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILAMIŞ!

AZİZ İHSAN AKTAŞ CİNSEL TACİZDEN SABIKALI ÇIKTI

Yükleniyor


HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7