ARALIK AYINDA TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİ SÖYLENMİŞTİ

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun sahil şeridinde yaşanan su baskınları ve altyapı sorununa dair yazılı ve videolu bir basın açıklaması yaptı.

İSKENDERUN 14.01.2024 10:00:00 0
ARALIK AYINDA TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİ SÖYLENMİŞTİ

En geç aralık ayında sahil şeridine dair tüm sorunların çözüleceğinin ifade edildiğini vurgulayan Nermin Yıldırım Kara, “6 Şubat‘ta yaşanan deprem sonrasında, İskenderun sahil şeridinin yer yer 30 santim yer yer ise 1 metre çökmesi nedeniyle büyük hasar alarak su toplanmasına ve yüzeye doğru suyun yükselmesine neden olmuştur. 

Kentin bir çok mahallesinde, özellikle Atatürk Caddesi’nde, su taşkınlarına sebep olmuş, her yağmur sonrasında hem maddi hasara hem  araçların kullanılamaz hale gelmesine hem de kentin sahil ve civarındaki işletme hakkına sahip olan esnaflarımızın mağdur olmasına sebebiyet vermiştir. 2023 Ağustos ayı itibarıyla üç atık suyu, iki yağmur suyu pompasının yenileneceği, İller Bankası tarafından finansman sorununun çözülerek bir inşaat şirketine yer tesliminin yapılmış olduğu ve sürecin Ekim ya da Kasım ayı itibarıyla nihayete ereceği belirtilmişti. 

Eğer tüm şartlar elverişli olmaz ise en azından Aralık ayında sahil bandında yaşanan bu olumsuzlukların tamamen ortadan kalkacağı konusunda taahhüt almıştık. Sorularımıza karşılık aldığımız cevaplar neticesinde bizim de fikrimiz bu yönde gelişmişti. 

Ancak bugün edindiğimiz yeni bilgiler ışığında; hali hazırda Balıkçı Barınağı karşısındaki tek yağmur suyu pompasının işlevsel halde olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Yüzey hattındaki suların enjektörler sayesinde daha derin seviyelerden emilim ve absorbe edilmesine yarayan jet pompaların montajı yapılırken hasara uğradığı, Enerjisa ile ilgili olarak akımdan kaynaklanan tedbirsizliklerin bu süreci olumsuz etkilediği yaşadığımız pratiklerle kendini göstermektedir.” dedi.

ATIK SU VE YAĞMUR SUYU POMPALARI TAM TEŞEKKÜLLÜ ŞEKİLDE NE ZAMAN ÇALIŞACAK?

Atıl durumdaki pompaların bir an önce işlevsel hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Hatay Milletvekili, “Yani mevcutta üç adet atıksu pompası çalışıyorken şu an ikisi zarar gördüğü için bir pompa (80kw) çalışmaktadır. 

Eski Doğum Hastanesi dediğimiz bölge civarındaki pompaların Ocak ayının ilk haftasında, İller Bankası marifetiyle yer teslimi yapılmış olmasına rağmen ilgili firma tarafından bina yıkılmış ancak iki pompanın atıl durumda durduğu bilgisi mevcuttur. Kaldı ki bu pompalar da kentin Diş Hastanesi’nden Atakaş Cami’sine kadar olan bölge ile Pirireis ve Fener Caddesi gibi mahallelerimizde yağmur suyunun toplanmasına sebebiyet veriyordu. 

Nihayetinde; 11 ay içerisinde İskenderun’da yaşanan her bir olumsuzlukta daha sağlıklı ve doğruyu bulabilmek adına tüm kurumlar, mülki idari amirler ve siyasi temsilciler ile birlikte elimizi taşın altına koyarak  hiçbir siyasi kaygı ve çıkarım elde etme yoluna başvurmadığımızı  ifade etmek isterim. 

Ekim-Kasım ayı itibari ile tamamlanmış  olması gereken bu ihale sürecinin ve kentin hizmetine sunulması gereken altyapı ile alakalı pompaların ıslah işleminin bir an evvel bitirilmesi gerekmektedir. İklim koşullarının mevsimsel olarak yoğun halde  yağmur şeklinde kendini gösterdiği bu aylarda vatandaşlarımızın daha fazla zarar görmemesi için sürecin takipçisi olacağımızı belirtirken üzerimize düşen her bir görevde katkı vereceğimizin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.” dedi. 
 

  • BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

Yükleniyor


İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ PATLAMASI

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2