Tarih: 02.09.2022 13:24

ARABİSTANDA HATAYLI 2 KARDEŞE İDAM KARARI VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Antakyalı oldukları öğrenilen ve Suudi Arabistan yargısının haklarında idam kararı verildiği belirtilen Mehmet-Anıl Binicioğlu kardeşlerin ailesinin feryadını duyan Vekil Topal, büyükelçilik ile görüşerek son durumla ilgili bilgi aldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal “Bilindiği üzere Suudi Arabistan’da Hataylı iki hem şehrimiz Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşler hakkında İDAM kararı verildi. Öncelikle belirtelim ki, her bir vatandaşımızın bir tırnağı dahi bizim için çok değerlidir. Konu bilgimiz dahilindedir ve yakından ilgileniyoruz. Yetkili merciler ile görüştük. Suudi Arabistan’da bulunan sayın Büyükelçimizin de bu konuda hassasiyetleri vardır.

Mahkemenin vermiş olduğu İdam kararı henüz Türkiye Cumhuriyetine tebliğ edilmiş değildir. Devletimizin tüm yetkilileri; Büyükelçilik, Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde elbette ki girişimlerimiz olacaktır. Daha önce olduğu gibi bugünde yarında bu konunun takipçisi olacağız. Hataylı hiçbir hem şehrimizin saçının teline dahi zarar gelsin istemeyiz. Bu hususta gereken ne ise yapacağız” dedi.

İdam kararının durdurulması için konunun takipçisi olacağını belirten Topal'a vatandaşlar da duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —