Gazeteci Sedat Bozkurt, anket sonuçlarının AKP içindeki moralsizliği kalıcı hale getirmeye yettiğini ve bunların gizlice tahlil edildikten sonra ortadan kaldırıldığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıl gibi az bir süre kalan Türkiye'de, ekonomi başta olmak üzere neredeyse her alanda yaşanan sorunlar 'sandık' gündemini sıcak tutuyor.
Birçok ankette Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçmen desteğini önemli ölçüde kaybettiği görülüyor.'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında iktidar partisinde yaşananlara değindi.
"Erken seçim tartışmaları yoğun bir biçimde devam ediyor. İktidar bloğunda da bu yılın kasım ayında erken seçim yapılması görüşü zayıf da olsa dillendiriliyor. Çünkü artan doğal gaz fiyatları ve yükselişi durdurulmayan enflasyon iktidarı her geçen gün biraz daha sıkıştırıyor ve kış koşullarını buna eklediğiniz zaman tablo iyice kötümser hale geliyor" diyen Bozkurt, şöyle devam etti:
'AKP İÇİNDE ERDOĞAN'IN ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARACAĞINA İLİŞKİN BEKLENTİLER YAVAŞ YAVAŞ KAYBOLUYOR'
"MHP’deki umutlu bekleyiş sürse de AKP içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'şapkadan tavşan' çıkaracağına ilişkin beklentiler yavaş yavaş kayboluyor. Çünkü Erdoğan’ın açıkladığı ekonominin düzelmeye başlayacağı tarihler teker teker geçiliyor ve ekonomi düzelmiyor. Sokaklardaki tepki ve itiraz nedeniyle AKP il ve ilçe başkanları bile politik bir faaliyet yapamaz durumdalar. AKP adına yapılan açıklamalar ya karikatür ya da fıkra haline dönüştürülerek dolaşıma sokuluyor.
'ANKETLER GİZLİCE TAHLİL EDİLDİKTEN SONRA ORTADAN KALDIRILIYOR'
Bir dönem öncesinde olumsuz tablo çizen partilileri ikna edebilen Erdoğan artık sadece 'Size katılmıyorum' demekle yetiniyor. Yani yeni bir öykü yok. Anketler de parti içindeki bu moralsizliği kalıcı hale getirmeye yetiyor. Eskiden sayfa sayfa yayınlanan AKP’yi hatta AKP’nin üzerinde Erdoğan’ı önde gösteren anketler artık gizlice tahlil edildikten sonra ortalıktan kaldırılıyor."
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55