ANKARA'DA ONUR ŞENER PROTESTOSU: BU ÇÜRÜMEYİ EL BİRLİĞİ İLE ÖRGÜTLENEREK BERTARAF EDECEĞİZ

Tüm İşçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Sendikası (Birlik Sendikası) müzisyen Onur Şener’in istek şarkıyı söylemediği gerekçesiyle öldürülmesini protesto etti.

GÜNDEM 4.10.2022 09:13:00 0
ANKARA

Birlik Sendikası, “Dün gece katledilen arkadaşımız, onun yobazların hedefi haline gelmesine sessiz kalan, buna önayak olan AKP iktidarı tarafından ölüme terk edilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, onun hayallerini, umutlarını ve geleceğini çalan bu batasıca düzen tarafından ölüme terk edilmiştir” açıklamasını yaptı. Sendika, bir hafta boyunca müzisyenlerin istek parçası çalmayacağını açıkladı.
Müzisyen Onur Şener dün gece çalıştığı kafe pub çıkışında 3 kişinin saldırısı üzerine ağır yaralandı, ancak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bir çocuk babası Onur Şener, bugün Cebeci Mezarlığında toprağa verildi.
'DEVLET KURUMLARI İÇİNDE SÖZDE ‘DELİKANLILIK’ DENEREK ‘RACON KESMENİN’ VE KOKUŞMUŞLUĞUN GÖSTERGESİDİR'
ANKA Haber Ajansı'ndan Halil Yatar ile Furkan Erdem'in aktardığına göre; Birlik Sendikası üyeleri Onur Şener’in vahşice katledilmesini bu akşam protesto etti, "Onur'un katili sermaye düzeni" sloganı attı. Ankara Karanfil Sokak'ta basın açıklaması yapan Birlik Sendikası üyeleri şunları söyledi:
Bugün Onur için toplandık. Onur’a yapılan saldırı hepimize yapılan saldırıdır. Dün akşam Ankara’nın Çankaya İlçesindeki bir mekanda müzisyenlik yapan bir arkadaşımız, Onur Şener, gencecik yaşında vahşice katledildi. Olayın faillerinin ise birinin TAİ’de mühendis, diğer ikisinin ise Çalışma Bakanlığı bürokratı oldukları ifade ediliyor. Olayın vahşeti bir yana, bu cinayetin failleri olduğu söylenen kişilerin, devlete bağlı resmi kurumların birer çalışanı olması skandaldır. Bu durum, devlet kurumları içinde sözde ‘Delikanlılık’ denerek ‘racon kesmenin’ ve kokuşmuşluğun göstergesidir.
'ONUN YOBAZLARIN HEDEFİ HALİNE GELMESİNE SESSİZ KALAN, BUNA ÖNAYAK OLAN AKP İKTİDARI TARAFINDAN ÖLÜME TERK EDİLMİŞTİR'
Dün gece katledilen arkadaşımız, salgın nedeniyle beş parasız eve kapatıldığında ölüme terk edilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, müzik emekçilerinin güvencesiz çalıştırılması konusunda ‘salgından sonra bu konuda işyerlerini özendirici çalışmalar yapacağız’ diyen Kültür Bakanı tarafından katledilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, onun yobazların hedefi haline gelmesine sessiz kalan, buna önayak olan AKP iktidarı tarafından ölüme terk edilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, onun hayallerini, umutlarını ve geleceğini çalan bu batasıca düzen tarafından ölüme terk edilmiştir.
'GELİN DÜN GECE VAHŞİCE KATLEDİLEN ONUR ŞENER ARKADAŞIMIZIN HESABINI HEP BİRLİKTE SORALIM'
Müzik emekçileri, dostları, kardeşler. Haklı tepkimizi sosyal medyadan, saatlerce enstrümanımızı çalıştığımız odalardan göstermek yerine artık kol kola girerek göstermenin vakti gelmedi mi? Tüm bu kuralsız sömürüye, baskı altında güvencesiz çalıştırılmaya, tehditlere, arkadaşlarımızın çaresizlikle hayatlarına son vermesine, fiziksel şiddete, ölümlere karşı birlik olmanın zamanı değil mi? Biz yan yana gelmedikçe aramızdan ayrılan, en verimli çağında yaşamdan koparılan arkadaşlarımızın hesabı sorulmayacak. Gelin güç verelim birbirimize, gelin örgütlenelim. Gelin haklarımız için kol kola girelim. Gelin dün gece vahşice katledilen Onur Şener arkadaşımızın hesabını hep birlikte soralım.
'MÜZİSYEN ARKADAŞLAR BİR HAFTA BOYUNCA İSTEK ALMAYACAKLARINI, BU ŞEKİLDE TEPKİLERİNİ GÖSTERMEK İSTEDİKLERİNİ İFADE ETTİLER. YANLARINDAYIZ'
Birlik Sendikası Ankara İl Temsilcisi Yeliz Karaca ise açıklamanın ardından şunları söyledi:
Siyasi iktidarın hedef göstererek itibarsızlaştırmaya çalıştığı sanatçıların yaşamış olduğu son olaylardan biridir. Bu Türkiye’deki çürümüşlüğün, yozlaşmanın insanlar üzerinde yarattığı etkinin bir sonucudur. Biz bu çürümeyi el birliği ile örgütlenerek, dayanışarak bertaraf edeceğiz. Bunun için tüm müzisyen arkadaşları, sanatçıları sendika üyesi olmaya davet ediyorum. Burada Onur arkadaşımızın müzisyen arkadaşlardan gelen bir talebi iletmek istiyorum; bir hafta boyunca istek almayacaklarını, bu şekilde tepkilerini göstermek istediklerini ifade ettiler. Yanlarındayız.
NE OLMUŞTU?
Ankara'da dün gece Ümitköy semtindeki Casetta isimli kafe pub’da müzik yapan ve 3 kişinin kendisinden istediği şarkıyı bilmediğini söyleyen Onur Şener, mekanın kapanmasının ardından dışarıda kendisini bekleyen aynı kişiler tarafından gece yarısında darp edilerek öldürüldü. Gözaltındaki 5 kişiden üçü mahkeme tarafından tutuklandı, iki kadın ise adli kontrol önlemi ile salıverildi. Tutuklanan İlker K., Ali G., Semih S.’nin kamu görevlisi olduğu öğrenildi. Öldürülen müzisyen Onur Şener bugün Ankara’da Cebeci Mezarlığında toprağa verildi.

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI

CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

EKONOMİDE KARAMSAR TABLO: ZAM VE KUR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Yükleniyor

loading

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17