ANKARA’DA GÖKÇEK DOSYASI YENİDEN AÇILDI: ABB’DEN ARINÇ HAMLESİ
ABB, Melih Gökçek dönemindeki imar değişiklikleri ve rant iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Bülent Arınç’ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Başvuru, Danıştay’ın İçişleri kararını kaldırmasının ardından yapıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dönemine ilişkin imar değişiklikleri ve rant iddialarıyla ilgili yürütülen süreçte önemli bir adım attı. ABB yönetimi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.
Danıştay Kararı Süreci Hızlandırdı
Danıştay Birinci Dairesi, Melih Gökçek ve dönemin belediye yöneticileri hakkında “imar planı değişiklikleri yoluyla haksız menfaat sağlandığı” iddiasıyla yapılan şikâyetin işleme konulmamasına yönelik İçişleri Bakanlığı kararını kaldırdı. Bu gelişmenin ardından ABB’nin yargı sürecini hızlandırmak için harekete geçtiği öğrenildi.
ABB kaynaklarından edinilen bilgilere göre, daha önce “Melih Gökçek ile ilgili 10 yıldır beni çağıracak bir savcı çıkmadı” ifadelerini kullanan Bülent Arınç’ın tanık olarak dinlenmesi için resmi başvuru yapıldı.
Dilekçede “Rant Transferi” İddiası
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na sun证明ilen dilekçede, Bülent Arınç’ın tanık sıfatıyla ifadesine başvurulmasının yanı sıra soruşturma izninin ivedilikle verilmesi talep edildi.
Başvuru metninde, Gökçek döneminde “FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu yargı kararlarıyla sabit olan kişi ve şirketlere rant transferi yapıldığı” iddialarına yer verildi. Dilekçede, imar artışı yetkisinin kötüye kullanıldığı ve parçacıl plan tadilatlarıyla kişilere haksız menfaat sağlandığı öne sürüldü.
Ayrıca, yaklaşık beş yıldır devam eden soruşturmada somut ilerleme sağlanamadığı belirtilerek delillerin zamanla kaybolma ihtimaline dikkat çekildi.
Arınç’ın Açıklamaları Dosyaya Girdi
Başvuru dilekçesinde, Bülent Arınç’ın kamuoyunda geniş yankı uyandıran açıklamalarına da yer verildi. Arınç’ın, Melih Gökçek hakkında “Paralel yapıya Ankara’yı parsel parsel sattı” ifadesini kullandığı hatırlatıldı.
Arınç, 13 Ocak 2026 tarihinde katıldığı canlı yayında söz konusu ifadeleri yeniden gündeme getirerek, “O günden bu yana tam 10 yıl geçti, tek bir savcı bile beni ifadeye çağırmadı. Savcılar çağırsa ifade vermeye giderim” açıklamasını yapmıştı.
2015’teki Sert Açıklamalar Yeniden Gündemde
Bülent Arınç, 2015 yılında yaptığı açıklamada da Melih Gökçek’i sert sözlerle eleştirmişti. Arınç, Gökçek’in FETÖ yapılanmasıyla ilişkili olduğunu öne sürmüş ve Ankara’da çeşitli imar uygulamalarıyla bu yapıya alan açıldığını iddia etmişti.
Söz konusu açıklamalar, ABB’nin başvuru dilekçesinde soruşturmanın aydınlatılması açısından önemli delil niteliğinde değerlendirildi.
Soruşturma Süreci Yakından Takip Ediliyor
ABB’nin yaptığı başvuru, Melih Gökçek dönemine ilişkin imar uygulamaları ve kamu zararı iddialarının yeniden yargı gündemine taşınmasına neden oldu. Başsavcılığın, başvuruyla ilgili nasıl bir karar vereceği ve Arınç’ın tanık olarak dinlenip dinlenmeyeceği merak konusu oldu.
-
BIST 100
15736,71%-0,86
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,30% 0,09
-
GRAM ALTIN
6321,36% 1,21
-
Ç. ALTIN
10554,54% -0,56
İlgili Haberler
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
Yükleniyor
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!
ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu




