ANKARA’DA ‘DEPREM KONUTU’ HAYALİYLE 500 MİLYONLUK VURGUN
Ankara’da, müteahhitleri 'deprem konutu yapımı' ve 'arsa tahsisi' vaadiyle 500 milyon TL dolandıran şebeke hakkında dava açıldı.
Sanıkların mağdurları bakanlık binası süsü verilen ofislere ve Beştepe'de sözleşme imzalatmaya götürdüğü, sahte belgelerde üst düzey yetkililerin imzalarını taklit ettiği tespit edildi. Türkiye'de eşi benzeri az görülen bir dolandırıcılık dosyası Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede yer alan bilgilere göre müteahhitler 'deprem konutu yapımı' ve 'arsa tahisisi' vaatleriyle kandırılarak 500 milyon TL dolandırıldı. Serbestiyet'te yer alan habere göre kendilerini kamu görevlisi ya da bürokratlara yakın kişiler olarak tanıtan sanıklar, müteahhitlere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ihale alabilecekleri, TOKİ ve Emlak Konut projelerine dahil edilecekleri vaadinde bulundu. Dolandırıcılığın bir sonraki ayağı olarak mağdurlar, Ankara’daki bakanlık binasına ya da kamu kurumlarına ait izlenimi veren ofislere götürüldü. Hatta bazılarına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin de bulunduğu Beştepe semtinde sözleşme imzalatıldı.
ÜST DÜZEY YETKİLİLERİN İMZALARI TAKLİT EDİLDİ
İddianameye görüşmeler sırasında mağdurlara sahte resmi evraklar, protokoller ve sözleşmeler sunuldu. Bahse konu belgeler arasında sahte TOKİ tahsis belgeleri, tapu dökümleri ve sözde imzalı bakanlık yazıları yer aldı. Bazı belgelerin üst düzey kamu yetkililerinin imzası taklit edilerek hazırlandığı tespit edildi.
PARALAR ELDEN, LÜKS OTEL LOBİLERİNDE TESLİM EDİLDİ
Şebeke üyeleri, sözde ihalelere katılım veya arsa temini için çeşitli kalemlerde ön ödeme, teminat ve rüşvet adı altında para talep etti. Paraların büyük kısmı elden ve çanta içinde teslim edildi. Bazı durumlarda ödemeler lüks otel lobilerinde veya araç içinde yapıldı. Müteahhitlerden alınan tutarların 5 milyon TL’ye kadar çıktığı vakalar kayda geçti.
DAVA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRÜLECEK
Soruşturma kapsamında 20’den fazla mağdurun ifadesi alındı. Deliller arasında kamera kayıtları, WhatsApp yazışmaları, banka dekontları ve sahte belgeler yer alıyor. Şüphelilerden bazıları daha önce de benzer suçlardan sabıkalı çıktı. Sanıklar hakkında 'nitelikli dolandırıcılık', 'kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'suç örgütü kurmak' suçlarından dava açıldı. Dava önümüzdeki aylarda görülmeye başlanacak.
İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, olayla bağlantılı kamu personeli olup olmadığını tespit etmek için idari soruşturma başlattı.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
Yükleniyor
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli




