ALTUN’A ALTIN GİBİ BÜTÇE
İletişim Başkanı Altun’un özel kalem hizmetleri için 2024 yılında bin 665 asgari ücret kadar kaynak kullanıldı.
İletişim Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nün 2024’te toplam 28 milyon 314 bin TL harcadığı belirlendi.“Türkiye markasını güçlendirmek” iddiasıyla 2018 yılında kurulan İletişim Başkanlığı, faaliyetleri itibarıyla muhalefetin eleştirilerinin merkezine oturdu. Muhalefetin, “Kamuoyu algısını iktidar lehine yönetmek” ile suçladığı başkanlığın harcamaları da tartışma konusu oldu. 2024 yılına 4 milyar 126 milyon TL başlangıç ödeneği ile giren İletişim Başkanlığı, yılın tamamında 5 milyar 56 milyon TL’lik kaynak kullandı.
Birgün’den Mustafa Bildirci’nin haberine göre:İletişim Başkanlığı, 2025 yılına da hızlı başladı. Buna göre, Başkanlığın 2025 yılının ocak-mart döneminde yaptığı toplam harcama, kayıtlara 1 milyar 565 milyon TL olarak geçti.
2024 yılında 5 milyar TL, 2025’in ilk üç ayında ise 1,5 milyar TL harcayan başkanlığın toplam harcaması içinde Özel Kalem Müdürlüğü’nün payı da hesaplandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un çalışma programını düzenlemek, resmi ve özel yazışmalarını hazırlamak, protokol ve tören işlerini yürütmek gibi işlerden sorumlu müdürlüğün yıllık harcamasının, bin 665 asgari ücret kadar olduğu öğrenildi.
İktidarı eleştiren haberlere yapıştırdığı, “dezenformasyon” etiketiyle tartışılan İletişim Başkanlığı’nın 2024 yılına yönelik mali raporları, Özel Kalem Müdürlüğü’nün harcamalarının büyüklüğünü ortaya koydu. Raporlara göre, İletişim Başkanı Altun’un programıyla ilgili işlerin düzenlendiği bütçeden 2024 yılında, 28 milyon 314 bin 281 TL harcandı.
∗∗∗
İktidarı eleştiren haberlere, “dezenformasyon” etiketi yapıştıran Başkanlık, 2024 yılında artan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi paylaşımı sayısını, “Yerel seçimler sürecinde dezenformasyon içeren haberlerdeki artış” ile açıkladı. Başkanlığın 2018’de 584 olan personel sayısı da 2024’ün sonunda bin 783’e fırladı.
-
BIST 100
15747,44%-0,79
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,22% -0,05
-
GRAM ALTIN
6310,90% 1,04
-
Ç. ALTIN
10541,83% -0,68
İlgili Haberler
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
Yükleniyor
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!
ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu




