AKŞENER'DEN 'GİBİ' GÖNDERMESİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Gibi dizisinden ilham alan Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek, "Kimsenin hiçbir şey bilmediği yerde her şeyi biliyor" dedi.

SİYASET 18.01.2023 13:03:00 0
AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
AKP ve MHP milletvekillerinin imzasıyla Meclis'e sunulan, başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifine değinen siyasetçi, bugüne dek yapılan referandumlarda söz konusu maddeye yer verilmediğini hatırlattı; ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuşulan ve kulağına gelen 'senaryoları' anlattı:
"Şimdiden sağdan doldan duyuyorum. Kulağımıza geliyor. Saraydaki siyaset dehaları orada burada abuk sabuk konuşuyor. Kendilerince yoklama çekiyorlar. 'Bu seçim diğerleri gibi değilmiş', 'başörtüsü meselesinin gündeme gelmesi çok iyi olmuş', 'çok faydalı olurmuş', 'seçimi kaybederlerse bu metni iptal ettirirlermiş', 'seçimden sonra da bu işin ekmeğini yemeğe devam ederlermiş'.
Daha ahlaksızca olanı da var. Neymiş efendim, 'teklif mecliste 400'ü bulsa da bazı milletvekillerine hayır oyu kullanıp teklifi referanduma götürürlermiş'. Sayın Erdoğan, bu konu bir sınavdır. Kim pas veriyor, kim gol atıyor beni ilgilendirmez. Saraydaki tatlı su stratejistlerinin Zihni Sinir taktikleri beni ilgilendirmez. Başı örtülü, başı örtüsüz tüm kadınlarımızın, bu ülkedeki tüm vatandaşların saf ve temiz duygularını sömürmenize müsaade etmeyeceğim. Bunu böyle bilesin."

'GİBİ'DEN İLHAM ALDI, ERDOĞAN'A YÜKLENDİ: KİMSENİN HİÇBİR ŞEY BİLMEDİĞİ BİR YERDE HER ŞEYİ BİLİYOR
Akşener, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve liderlik ettiği kabine üyelerinin izlediği politikaları da sıklıkla eleştirdi. Bu sırada başrollerini Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürşat Öçalan'ın üstlendiği 'Gibi' dizisine gönderme yaparak şunları söyledi: 
"Kimsenin hiçbir şey bilmediği bir yerde Sayın Erdoğan her şeyi biliyor. Mesela ekonomi biliyor. Mesela hukuk biliyor. Mesela hukuk biliyor. Hatta kim bilir, belki İspanyolcayı bile biliyor."

İYİ Parti liderinin ilham aldığı bölüm, dizinin birinci sezonunda yer alan Karanlık Güçler'di. 'Emrullah' karakteri, bir sabah uyandığında İspanyolca konuşabildiğini ileri sürüyordu. Yiğit'in canlandırdığı 'Yılmaz' ise "İspanyolca konuştuğunu doğrulayabilecek biri var mı aramızda?" diye sorup çevresindekilerden 'Emrullah'ın sözlerini tercüme etmesini istiyordu.
Net bir yanıt alamayınca ise "Kimsenin hiçbir şey bilmediği yerde bir insan her şeyi bilebilir. Bu kadar yani" tepkisini gösteriyordu.

Akşener'in açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:
- (Başörtüsü teklifi) Madem Anayasa'da değişiklik olmalıydı son 20 yıldır siz neredeydiniz arkadaş? 2008’de, bu konuda, bir düzenleme yaptınız. Hadi diyelim ki;  metin eksikti, karar ideolojikti, oydu buydu, ve Anayasa Mahkemesi iptal etti. Tamam, kabul. Peki; mezardan ölüleri kaldırıp, sandığa götürdüğünüz, 2010’daki anayasa referandumunda,  bu değişikliği neden yapmadınız? Elinizi tutan mı oldu? Aklınıza mı gelmedi? Yazmayı mı unuttunuz?
- Mesela; 2017’de, bir kez daha, anayasa referandumu yaptınız. 150 yıllık birikimi, tek kalemde sildiniz, rejimi değiştirdiniz. Peki, o gün neredeydiniz? Bu değişikliği, o zaman niye yapmadınız? Yapacaktınız da, bir tek bu maddeye mi yer bulamadınız? Yazacaktınız da, karakter limitine mi takıldınız?
- Memleketin, bu kadar ağır sorunları varken; milletimiz, her gün, bin bir dertle boğuşurken; esasında, var olmayan bu mesele, maalesef geldi, siyasetin gündemini kapladı. Elbette biz de, bu duruma, sırtımızı dönemeyiz!
- Çünkü, daha önceki denemelerinde de, gördük ki; bu arkadaşlar, anayasa yapma konusunda, olağanüstü bir yeteneğe sahipler…Biliyorsunuz, Ak Parti’nin yaptığı, anayasa değişikliklerinin en büyük özelliği; sırf, yapılan değişikliğin, ortaya çıkardığı sorunları, düzeltebilmek için,daha kapsamlı, yeni anayasa değişiklikleri gerektirmesidir.
- Nitekim, şimdi de, her zamanki gibi, yine ellerine, eksik bir metni almışlar, ve mutabakat arıyorlar… Tekrar ediyorum: Akıllarınca, 'gol atma' motivasyonuyla, her zamanki gibi, yarım yamalak yapılmış, eksik bir işle, çıkmışlar, mutabakat arıyorlar…
- Hay hay! Buyurun, hodri meydan! Madem bu konu, yeniden siyasetin gündeminde,  madem bu konu, yeniden masada; o zaman; Anayasaysa anayasa, mutabakatsa mutabakat! Biz varız!
- Ama öyle, 'ağam dedi, paşam dedi, saray dedi.' yoook. Öyle kapı kapı gezip, 'mış' gibi yapmak yok. Öyle ağlamak, sızlamak yok.

'SARAYDAKİ SİYASET DEHALARI, ORADA BURADA ABUK SABUK KONUŞUYOR'
- Şimdiden sağdan doldan duyuyorum. Kulağımıza geliyor. Saraydaki siyaset dehaları orada burada abuk sabuk konuşuyor. Kendilerince yoklama çekiyorlar. 'Bu seçim diğerleri gibi değilmiş', 'başörtüsü meselesinin gündeme gelmesi çok iyi olmuş', 'çok faydalı olurmuş', 'seçimi kaybederlerse bu metni iptal ettirirlermiş', 'seçimden sonra da bu işin ekmeğini yemeğe devam ederlermiş'. Daha ahlaksızca olanı da var. Neymiş efendim, 'teklif mecliste 400'ü bulsa da bazı milletvekillerine hayır oyu kullanıp teklifi referanduma götürürlermiş'. sayın Erdoğan, bu konu bir sınavdır. Kim pas veriyor, kim gol atıyor beni ilgilendirmez. Saraydaki tatlı su stratejistlerinin Zihni Sinir taktikleri beni ilgilendirmez. Başı örtülü, başı örtüsüz tüm kadınlarımızın, bu ülkedeki tüm vatandaşların saf ve temiz duygularını sömürmenize müsaade etmeyeceğim. Bunu böyle bilesin.

- Dezenformasyonla mücadele altında düpedüz bir istibdat yasasını hayata geçirmekten geri durmadılar. Milletimiz toprağını ekemiyor, dükkanını döndüremiyor. Gençlerimiz KPSS'den aldığı 92 puana rağmen mülakatta eleniyor. Sansürden, baskıdan ve endişeden adeta nefes bile alamıyor. İktidarın beslediği bir avuç kişi gününü gün ediyor. Pudra şekerciler son model arabalarıyla fink atıyor. Mafyalar, simsarlar, tefeciler devletin etrafında dört dönüyor. 5 maaş, 10 maaş alan saray danışmanları milletimizin hakkını yiyor. Biz bu harami düzene karşıyız. Bu kirli düzene, bu kirli zihniyete karşıyız. Bu ucube sisteme karşıyız. Çünkü biz demokrasiden yanayız. Biz, milletimizin taleplerinden yanayız.
- İşte bu yüzden dün zalimin karşısında biz vardık. Bugün de mazlumun yanında biz varız. Dün 28 Şubatların karşısında biz vardık, bugün milletimizin yanında biz vardık. Dün 'muhtar bile olamaz' diyenlerin karşısında biz vardık. Bugün de Ekrem Başkanımızın yanında biz varız. Dün 25 yıl yıl boyunca Ankara'yı rant çevirenlerin karşısında biz vardık, bugün 4 yılda başkente huzuru getiren Mansur Başkanımızın yanında biz varız. Pınarhisar'da biz vardık, Saraçhane'de biz vardık. Hatay'da, Antalya'da, Adana'da da biz olacağız. 

- Bay Kriz hala 20 yılda beceremediklerini hala sandık öncesi 'Yapacağım' diyor. He-Man çizgi filmini izliyoruz sanki. Bir gün kaplan gibi bağırıyor, ama ertesi gün sevimli mi sevimli, pofuduk bir ev kedisine dönüşüveriyor. Bir gün atılgan, ertesi gün titrek. Bir gün 'katil Esed' diye bağırıyor, ertesi gün 'Esad'la görüşebiliriz' diyor.

 


Anahtar Kelimeler: AKŞENER' '' GÖNDERMESİ
  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Hatay Tabip Odası Başkanı Yılmaz: Aile sağlık merkezi binalarının yarısı yıkık yarısı ağır hasarlı

İngiltere'de yeni Başbakan Starmer'ın kabinesinde yer alacak isimler belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerden Rektör İnci'ye tepki: "Üniversite kimsenin babasının çiftliği değil"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk yarı final biletini İspanya aldı

PARTİLERİNDEN İSTİFA ETMİŞLERDİ! EKREM İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI OLDULAR

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA 10 TAHLİYE

SELMA ATEŞ 8 İSİM VERDİ: SİNAN ATEŞ DURDUK YERE KATLEDİLMEDİ

AKADEMİSYEN FATİH YAŞLI’DAN DİKKAT ÇEKEN SİNAN ATEŞ İDDİASI

ALİ YERLİKAYA, SURİYELİLERE İLİŞKİN VERİ SIZINTISINDA SÜLEYMAN SOYLU DÖNEMİNİ Mİ İŞARET ETTİ?

İngiltere’nin yeni Başbakanı Keir Starmer, Başbakan olarak ilk kez ulusa seslendi

CHP'den İTÜ MTAL'nin kapatılma kararına tepki: "Bu yanlıştan vazgeçin"

Ayşe Ateş:Bu siyasi cinayetin aydınlatılması için ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ kurulması gerekliliği açıkça ortadadır

Dışişleri Bakanlığı:Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz

Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili kanun teklifi TBMM'de

Sinop’ta bir ayı, ölü yunusu ormana taşırken görüntülendi

Özgür Özel:UEFA’nın milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır

Mehmet Büyükekşi'den Merih Demiral'a verilen cezaya tepki

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘SURİYE’ DEĞERLENDİRMESİ

İNGİLTERE’DE İKTİDAR HEZİMETE UĞRADI, İŞÇİ PARTİSİ’NDEN TARİHİ ZAFER

SUİKAST MI KAZA MI? ESAD’IN DANIŞMANI YOĞUN BAKIMDA

BOĞULMA VAKALARINDA İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

RASİM OZAN KÜTAHYALI'DAN NAGEHAN ALÇI'YA TEHDİT VE HAKARET MESAJLARI

OSMAN KAVALA'NIN KANUN YARARINA YENİDEN YARGILAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

MEHMET ŞİMŞEK: BORÇLANMA FAİZ ORANLARIMIZ DÜŞÜYOR

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri: "Buca Tınaztepe'deki taşınmaza verilen yapı ruhsatı iptal edilmeli, inşaat durdurulmalıdır"

Sinan Ateş cinayeti davasında tanıkların dinlenmesi tamamlandı

İmamoğlu "Bunları temizlememiz lazım" demişti, Adalar'da 43 akülü araç toplatıldı

Pahalılıktan yakınan pazarcı esnafı, CHP’li Bülbül’e dert yandı: “Bizi görmüyorlar. Yarın erken seçim olsun”

TFF, Merih Demiral'ın 2 maç ceza aldığı iddialarını yalanladı

PUTİN'DEN ERDOĞAN'IN 'ARABULUCULUK' TEKLİFİNE RET

Yükleniyor


BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞI SONRASI AKP’DEN ‘CHP İLE İTTİFAK’ AÇIKLAMASI

DERVİŞOĞLU:MUHATAP OLARAK BENİM ALINMAM GEREKİRDİ

ERHAN USTA, İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

KULİS: CHP'YE 6-7 VEKİL DAHA KATILABİLİR

PERVİN BULDAN SİYASETİ BIRAKACAĞINI AÇIKLADI

CHP LİSTELERİNDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ, MURAT KURUM'A DESTEK VERDİ

AKP’Lİ YAVUZ, YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE YAPTIKLARI TEKLİFİ AÇIKLADI

  • Cumartesi 32.7 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazar 33.5 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.1 ° / 21 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16