Ekonomik krizin en çok etkilediği kentlerin başında gelen İstanbul'da vatandaşlar, maddi yetersizlikten dolayı almak istedikleri gıdalardan mahrum kalıyor.
Alışveriş için akşam pazarlarını tercih eden vatandaşlar, düşük kalite ürünleri daha ucuz olmasına rağmen alamayınca yerlere atılan atık ürünlerin içinden işine yarayabilecekleri seçiyor. ANKA muhabiri, dün akşam saat 20.30 sıralarında İkitelli Perşembe Pazarı'nda yere atılmış ürünler arasından sağlamlarını seçen vatandaşları görüntüledi.
İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 'İstanbul Barometresi Kasım 2024' verilerine göre, kiracıların yüzde 11,6’sı geçen ay kirasının tamamını ödeyemedi. Araştırmaya katılanların yüzde 53,3’ü kasım ayı içerisinde maddi yetersizlikten ötürü tercih ettiği gıdalardan mahrum kaldığını dile getirdi. Katılımcıların yüzde 16,3’ü maddi yetersizlikten dolayı evde yiyecek hiçbir şey bulamadığı zamanlar olduğunu kaydetti. Katılımcıların yüzde 53,3’ü kasım ayı içerisinde maddi yetersizlikten ötürü tercih ettiği gıdalardan mahrum kaldığını söyledi.
Yürek burkan görüntüler... Yerlere atılmış ezik atıklardan domates, portakal seçmeye çalıştılar
Ekonomik krizin en çok etkilediği kentlerin başında gelen İstanbul'da alışveriş için akşam pazarlarını tercih eden vatandaşlar, düşük kalite ve bir miktar düşük fiyata rağmen yine de istediğini alamayınca yerlere atılan atık ürünlerin içinden işine yarayabilecekleri seçiyor. ANKA muhabiri dün akşam saat 20.30 sıralarında İkitelli Perşembe Pazarı'nda yere atılmış ürünlerden işe yarayabilecekleri seçen vatandaşları görüntüledi.
Alım gücü olmayan vatandaşlar, yağışlı ve fırtınalı bir İstanbul akşamında havanın soğuduğu saatlerde pazar dağılımı saatinde yerlere atılmış, ezik, çürümüş ürünler arasından portakal, domates seçti. Vatandaşlar görüntülerin İkitelli'ye özgü olmadığını, çok sayıda semt pazarında benzeri görüntülere rastlandığını, ekonomik krizin etkisini artırdığı son yıllarda bununla daha sık karşılaştıklarını belirterek "Enflasyon karşısında öyle bir eziliyoruz ki lafla, sözle anlatılmaz" diyor.
10025,47%0,77
35,22% 0,18
36,77% 0,30
2961,45% -0,54
4790,58% -0,09