AKP'Lİ ZEYBEKCİ'DEN İSMİNİ TAŞIYAN CAMİNİN TEMEL ATMA TÖRENİNE DAMGA VURAN SÖZLER

AKP'li eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de kendi ismini taşıyan caminin temel atma törenine katıldı.

26.06.2022 21:46:00 0
AKP

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da katıldığı etkinliğe Zeybekci'nin 'Bazı dostlarımız dediler ki; her tarafta cami çok, okul yaptır. İleride onu da yaptırırız inşallah. Önceden bir denemiştik ama… Dönemin Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz şahittir. Bakanlığa bazı şeyleri beğendiremedik' ifadeleri damga vurdu.

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan caminin temel atma töreni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımı ile gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçtiğimiz yıl Mayıs ayında kısmen hizmete açtığı Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi binasının yanında yer alan cami gelecek yıl Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışılacak.

Zeybekci, Erbaş'a maddi destek istemediklerini sadece manevi olarak destek olmalarını ve dua etmelerini istedi. Zeybekci caminin açılışını Kadir Gecesi yapmak istediklerini belirtti.

'OKUL YAPACAKTIM, BAKANLIĞA PROJE BEĞENDİREMEDİM'

Sözcü'den Selami Aydın'ın aktardığına göre; ihtisas merkezinin 4 yıl önceki temel atma töreni sırasında cami sözü veren Zeybekci törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:Bazı dostlarımız dediler ki; her tarafta cami çok, okul yaptır. İleride onu da yaptırırız inşallah. Önceden bir denemiştik ama… Dönemin Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz şahittir. Bakanlığa bazı şeyleri beğendiremedik.

Tütün tarlasındaki bir amelenin çocuğu olarak… Tabii 7 yaşında anamla birlikte yevmiyeye gittim o zaman. Onların, rahmetli babamız sözüyle, ‘Şu gömleğimi satacağım da okutacağım' dediği çocuğuz biz… Onların sayesinde buraya geldik ve bu hayırlara vesile olmaya çalıştık.

Burada cami gerekli. Cami ile akademi o kadar iç içe gelmeli de cemaatle dolmasını sağlayacak ruh burada oluşmalı. Burası ile ilgili mimari de Semerkant, Horasan, Taşkent kültürünün izlerini taşısın istedik. Buradan yetişenler Hoca Ahmet Yesevi'nin talebeleri gibi bu coğrafyayı da ışığıyla aydınlatsın.

'İMTİHANI KAZANANLAR ATANACAK'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş törendeki konuşmasında Diyanet Akademisi'nin kurulması ile ihtisas ve eğitim merkezlerinin öneminin arttığına değinerek; “Şimdiye kadar eğitim merkezlerimizde hizmet içi eğitimler yapıyorduk. Hocalarımızın eksiklerini tamamlamaya yönelik çalışıyorduk. Şimdi göreve başlamadan önce imam adaylarını, müezzin adaylarını, Kuran kursu öğreticisi adaylarını alıp burada yetiştireceğiz. İmtihan yapıp, o imtihanı kazananları atayacağız. İhtisas merkezleri öyle bir kazanım sağladı. Gelecekte ülkemize katkısı çok büyük olacak” ifadelerini kullandı.

'HER YIL 600 YENİ CAMİ YAPILIYOR'

Her yıl yeni camilerin kazandırıldığını belirten Erbaş, “Türkiye'de 150 bin hocamızla 90 bin camimizde, 40 bine yakın Kuran kursumuzda doğru dini bilgiyi öğretmeye çalışıyoruz. Kuran'a ve sünnete dayalı bilgilerle insanlarımız donatmaya çalışıyoruz. 100'ün üzerinde ülkede 2 bin 500 kadar hocamızla da sınırlarımızın ötesinde insanlara hizmet götürüyoruz. Camilerimiz şehirlerimizin süsü. Ülkemizde her yıl 600 kadar yeni camimiz yapılıyor. Bu milletimiz için büyük bir kazanımdır” diye konuştu.

'O DÖRTLÜKTEN SONRA AMİN DEMELİYİZ'

Yurt dışında cami görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Erbaş, şunları söyledi;Camilerimiz bizim şiarımızdır. Bir beldenin Müslüman oluşunun en büyük şiarı camileridir, minareleridir. Bakanlara gittiğimiz zaman gözlerimiz cami, minare arıyor. Böyle peş peşe minareleri gördüğümüz zaman burası Müslüman köyü diyoruz.

O açıdan Mehmet Akif Ersoy dua makamındaki o dörtlüğü boşuna koymadı İstiklal Marşı'na… ‘Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli: / Değmesin ma'bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! / Bu ezanlar-ki şehâdetleri dînin temeli / Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli'… Duadır bu… O mısraların sonunda, o dörtlüğün sonunda ‘amin' dememizi gerektiren dua makamındaki bir dörtlüktür bu dörtlük.

'HİÇBİR ÜNİVERSİTE CAMİSİZ KALMASIN'

Üniversitelerden cami konusunda talep geldiğini ifade eden Erbaş, şu ifadeleri kullandı;Bilgiye hikmete önem verdiğimiz asırlarda hep yücelmişiz. İlimden uzak kaldığımız asırlarda da gerilemişiz. İnşallah şimdi ilerleme devrindeyiz. Gelişme devrindeyiz. İşte üniversitelerimiz… Üniversitelerimizdeki camilerimiz… Allah rektörlerimizden razı olsun.

Şimdi rektörlerimiz geliyorlar, telefonla arıyorlar; camimize destek olun diyorlar. Ben çok mutlu oluyorum, çok memnun oluyorum. Bir zamanlar köstek olunan zamanları da yaşadık.Onun için Allah razı olsun diyorum. Yeter ki; siz isteyin, biz size destek oluruz. Hiçbir üniversitemiz camisiz kalmasın. Üç hafta önce Munzur Üniversitesinde açılışımızı yaptık. Bütün üniversitelerimizde camileri eksik olanlar tamamlıyor, temelini atıyor.

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

Yükleniyor


A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59