AKP’Lİ YAYMAN’DAN TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NA AÇIK ÇAĞRI

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 6’lı masaya yüklendiği açıklamasında, Saadet Partisi’ne çağrıda bulunarak “SP’nin yeri milletinin yanı, Cumhur İttifakı’nın içidir” dedi.

GÜNDEM 9.06.2022 08:27:00 0
AKP’Lİ YAYMAN’DAN TEMEL KARAMOLLAOĞLU

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “6’lı masa umut vadetmiyor, ışık gözükmüyor. Seçimlere giderken kendi tabanlarını konsolide etmek için her gün bir kriz senaryosu üstünden gündemi belirlemeye çalışıyorlar. Gündemde geriye düştüklerinde de bir yalanla karşımıza çıkıyorlar. 6’lı masanın da gideceği yol, 2023 seçimlerine kadardır” dedi. AK Parti’li Hüseyin Yayman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin Kızılcahamam kampında milletin gündeminde yer alan her konunun değerlendirildiğini belirten Yayman, “CHP Lideri’nin kendi tabanını konsolide etmek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına kaçacağını dile getirmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu koltukta oturan Sayın Kılıçdaroğlu’na yakışmamıştır. Kılıçdaroğlu da elbet bir gün bu yakışıksız sözlerin farkına varacaktır.

CHP, ne zaman köşeye sıkışsa bir büyük yalana müracaat ediyor. Geçmişte bunun örneklerini gördük ve bugün geldiğimiz noktada da aynı yaklaşımın devam ettiğini görüyoruz. Henüz aday Kılıçdaroğlu mu, Ali Babacan mı? Ahmet Davutoğlu mu? Temel Karamollaoğlu mu? Meral Akşener mi ? ya da başka biri mi? Belli değil. Her konuda konuşan, her meselede bir fikir beyan eden kuru fasulye yemeğinin faydaları konusunda dahi bir görüş ileri süren bu ittifakın, Cumhurbaşkanı adayını belirleyememesi, aslında bir gerçeği ortaya koyuyor. Bu aday bu masada belirlenmeyecek. Milletimiz sokakta bunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

‘BUNLARIN AMACI TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEK DEĞİL’

Seçim dönemine girildiğinde 6’lı masanın ayaklarının ‘zangır zangır’ titreyeceğini öne süren Yayman, “Aday konusunda dahi anlaşamayanların Türkiye’nin yönetimi konusunda varabilecekleri bir yer yoktur. Bugün, masanın altından birbirine yumruk atanlar, birbirinin ayağına basanlar, süreç yaklaştığında açık biçimde birbirlerine yumruk atmaya başlayacak. Çünkü bunların amacı, Türkiye’yi yönetmek değil, Türkiye’yi ileri götürmek değil, milletin faydasına olan bir işin yanında yer almak değil. Bunların bir tek derdi var, o da Tayyip Erdoğan gitsin, AK Parti gitsin, Cumhur İttifakı gitsin. Onların ‘gitsin’ demesi ile Cumhur İttifakı gitmez, bitmez. Tayyip Erdoğan gitmez” diye konuştu.

‘HDP TABANINDAN OY ALMAMIZ LAZIM DİYORLAR’

“Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği 10 seçimin bir sonucu olmalı. Siyaset sosyolojisi bakımından bir anlamı olmalı” diyen Yayman, sözlerine şöyle devam etti:“CHP tabanı Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘Biz seni istemiyoruz. 10 seçimde denedik, sen ne partiyi birinci yapabildin ne iktidara getirebildin ne iktidar ortağı yapabildin’ demekte ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun bırakması noktasında bir mesaj vermektedir. 6’lı masanın gizli ortağı olduğu aşikar olan HDP konusunda 6’lı masa, dut yemiş bülbüle dönüyor. İttifakın arkasındaki büyük güç, ‘Tayyip Erdoğan kaçacak’ dedirtiyor. Her konuda ileri geri konuşturuluyorlar ama HDP konusunda tek bir kelime dahi ettirmiyor. Bunun çok manidar olduğunu düşünüyorum.

Kendisini milliyetçi olarak gösteren Sayın Meral Akşener’in, Diyarbakır’da HDP il binası önünde duran analar konusunda tek bir kelime söylediğini duydunuz mu? Söyleyemez, çünkü ona üst akıl kesin talimat vermiş, ‘Bu konuda konuşmayacaksın.’ Çünkü ‘2023’e giderken HDP’nin tabanından oy almamız lazım’ diyorlar. 6’lı masa umut vadetmiyor, ışık gözükmüyor. Seçimlere giderken kendi tabanlarını konsolide etmek için her gün bir kriz senaryosu üstünden gündemi belirlemeye çalışıyorlar. Gündemde geriye düştüklerinde de bir yalanla karşımıza çıkıyorlar. 6’lı masanın da gideceği yol, 2023 seçimlerine kadardır.

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,86% 0,09
  • EURO

    46,99% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4267,72% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yükleniyor


MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2