Tarih: 24.09.2023 11:09

AKP’Lİ YAYMAN :DEPREMİN MERKEZ ADI ‘HATAY’ OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN!

Facebook Twitter Linked-in

Deprem bölgesiyle ilgili en büyük çalışmanın Cumhurbaşkanının bölgeyi birebir sahiplenmesi olduğunu vurgulayan Yayman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hatay davası benim şahsi davamdır." sözüne işaret ederek "Bu sözü 81 vilayet içinde hiçbir vilayet için söylememiştir. Ama Hatay için söylemiştir. Hatay bu kadar özel bir yerdir. ‘Kahramanmaraş Pazarcık depremi' dense de, bu depremin adının 'Hatay depremi' olarak değiştirilmesini teklif ediyorum. Depremin adı farklı olsa da merkezi Hatay'dır" dedi.

Depremin yaralarını sarmanın birinci şartının; kalıcı konutların yapılması olduğunu vurgulayan Yayman "Depremzede kardeşlerimizin sorunlarını çözme noktasında büyük bir fedakârlıkla, seferberlik duygusuyla çalışıyoruz. Yeter mi, yetmez. Biz, o insanlara bir ev, konteyner versek dahi; evladını, annesini, babasını kaybetmiş insanların acılarını ortadan kaldıramayız. Ölenleri geri getiremeyiz ama insanların yaralarını sarmak için elimizden ne geliyorsa Cumhur İttifakı olarak hepsini yapacağız. İnşallah şehrimizi ayağa kaldıracağız. Aralık ayında evleri teslim etmeye başlayacağız. Cumhurbaşkanımız Hatay'a gelecek ve evlerimizi teslim edeceğiz. Kalıcı konutlar peyderpey yapılacak. Hatay'da tam 220 bin konut yapılacak" diye konuştu.

Herkesin Hatay'ı gelip görmesini de isteyen Yayman "Söylediklerim asla oradaki atmosferi yansıtamaz. İnsanlardan tek ricam; gelsinler Antakya merkezdeki yıkımı görsünler. Orada nasıl bir şehrin yok olduğunu bir ibret vesikası olarak görsünler. Hatay önemli bir imtihan veriyor. 28 Mayıs seçiminde, 81 il içerisinde rengini kırmızıdan turuncuya çeviren illerden bir tanesi Hatay, bu sözle değil, icraatla, hizmetle oluyor. AK Parti'nin genel seçimlerdeki başarısı, yerel seçimlerde de artarak devam edecektir. Ankara, İstanbul, Hatay, Adana, Antalya'da seçimleri tekrar kazanacağız, çok iddialıyız. 31 Mart'ta bir kez daha AK Parti'nin Cumhur İttifakı'nın zaferine Türkiye uyanacak. Bütün kamuoyu araştırmaları bunları ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —