AKP'Lİ VEKİL CEVHERİ: HDP LEGAL BİR PARTİ, DESTEKLERİ GEREKİYOR

AKP'nin başörtüsü düzenlemesi için HDP'yi ziyaret etmesini değerlendiren Urfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "Gidilmesi değil gidilmemesi abestir.

GÜNDEM 6.11.2022 21:59:00 0
AKP

AKP'nin başörtüsü düzenlemesi için HDP'yi ziyaret etmesini değerlendiren Urfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "Gidilmesi değil gidilmemesi abestir. Legal bir parti, kanunlara göre kurulmuş. Onların da desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. AKP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ilişkin de konuşan Cevheri, "Parti değiştirmek etik değil" dedi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyetin anayasa teklifi için TBMM'de HDP'yi ziyaret etmesini yorumladı.

AKP'nin başörtüsü düzenlemesi için HDP'yi ziyaret etmesini desteklediğini söyleyen Cevheri, görüşmelerin zaten hep yapıldığını ve diyalogların artırılması gerektiğini söyledi. Cevheri, "Gidilmesi değil gidilmemesi abestir. Legal bir parti, kanunlara göre kurulmuş. TBMM çatısı altında faaliyet yapıyor, grubu var. Onların da desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Urfa'da yayın yapan yerel televizyon kanalı Edessa TV'de konuşan Cevheri, şu ifadeleri kullandı:

"Gidilmesi değil gidilmemesi abestir. Legal bir parti, kanunlara göre kurulmuş. TBMM çatısı altında faaliyet yapıyor, grubu var.
Biz bir anayasa değişikliği yapacağız, özellikle iki maddede. Biri başörtüsü noktasında, gerek takan gerek takmayan her insanımıza bu özgürlüğü sağlamak adına. Bir de aile birliği noktasında anayasa tekliflerimiz olacak. Ve orada HDP'nin de bir grubu var, oyu var. Ve onların da desteğine ihtiyacımız var. Zaten onlar da başörtüsüne destek verdiğini deklare etmişlerdi. Neden gidilmesin?

Kamuoyunun bilmediği bir husus var. TBMM'de çalışma yapılırken bir de kulisin arka tarafı vardır. Orada bütün gruplar önerge verileceği veya geri çekileceği zaman bütün parti gruplarının fikri alınır. Kulisin arkasında görüşülür ve gelinir bu uygulamaya konur. Bu sürekli partiler arasında yapılan bir şeydir, ilk defa yapılan bir şey değil.

Görüşmemek sakıncalı. Ben her partiyle diyalogdan yanayım. Sonuçta Türkiye'nin bir partisidir, düşüncesi farklı olabilir. Ülkenin birliği bütünlüğü konusunda bizim bir duruşumuz vardır. Ama neticede ona oy veren ciddi bir kitle de vardır. Bunu görmek gerekiyor, bunları görmemezlikten gelemezsiniz. Partimizin yaptığı doğrudur. Ben diyalogların artırılması gerektiğini düşünüyorum. İnsani ilişki her zaman iyidir. Bu ülkede sosyal barış sağlanacaksa diyalog kapısı her zaman açık olmalı."

FAKIBABA AÇIKLAMASI: PARTİ DEĞİŞTİRMEK ÇOK ETİK DEĞİL

AKP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba ilişkin de açıklamalarda bulunan Cevheri, "arkasında konuşmak doğru değil" dedi. "Beni listeye koyduklarında iyi de, koymayınca mı kötü? Ben bana yakışanı yaparım. Parti değiştirmek çok etik bir şey değil" diyen Cevheri, şöyle devam etti:

"Uzun bir süre aynı partide aynı sırada beraber milletvekilliği yaptığımız bir arkadaşımızın bizden ayrılmış diye arkasından konuşmayı çok etik bulmuyorum. Kendi tercihidir. Bunun değerlendirmesini halkımızın en sağlıklı şekilde yapacağını düşünüyorum. Ben AK Parti'de kalıp, siyasi hayatını AK Parti'de tamamlamasının daha etik olacağını düşünenlerdenim. Kendimden bir örnek vereyim, siz bundan bir pay çıkarın.


26. dönemde bir erken seçime gittik. Tabii biz de müracaat ettik. Eşim çok iyi bir AK Partili, kadın kollarında çalışmıştı. Şöyle bir soru sordu: 'Mehmet Ali, seni listeye koymazlarsa ne yaparsın?' Verdiğim cevap şuydu: 'Beni listeye koyduklarında iyi de, koymayınca mı kötü?' Ben bana yakışanı yaparım. Milletvekili listesine girmediğimde gider büro açarım, o vekillerden daha çok çalışırım, partime ve davama hizmet ederim. Ben 2011'de gidip AK Parti'ye dilekçemi verdiğimde 'Artık ben bu partinin safında siyaset yapacağım' dedim.

Kamuoyunun huzurunda da söylüyorum. Cenabı Allah bana imkan verdiği müddetçe bu ülkeye hizmet edeceğim. Hatta en verimli çağımdayım. Çok deneyimlerim oldu. Şerefle Urfa'yı temsil ettim. Siyasi hayatıma devam edeceksem AK Parti, devam edeceksem AK Parti. Parti değiştirmek çok etik bir şey değil."
 

  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

Yükleniyor


KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0