AKP’Lİ BELEDİYELERE SGK BORCU KIYAĞI

AKP’Lİ BELEDİYELERE SGK BORCU KIYAĞI

AKP’li belediyelerin SGK borçları gayrimenkuller karşılığı kapatılırken, muhalefet partilerine bu imkanın tanınmadığı bildirildi.

CHP’nin Ankara’da düzenlediği Sosyal Demokrat Belediyecilik Konseyi (SODEMBEK) toplantısında belediyelerin SGK’ya olan borçları ve haciz işlemleri ilk gündem maddesi oldu. Toplantı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek koordinasyonunda parti genel merkezinde yapıldı. Türkiye genelinde 14’ü büyükşehir ve 6’sı ilçe belediye başkanının oluşturduğu 20 kişilik konseye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve diğer büyükşehir, ilçe belediye başkanları katıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre, AKP’li belediyelerin SGK borçları gayrimenkulleri karşılığında mahsup ediliyor ve borç kapatılıyorken, muhalefet belediyelerine ise bu imkan tanınmıyor.

CHP’li belediye başkanları “İktidarın amacı bizi çalışamaz ve maaş ödeyemez hale getirmek. Yakında toplu iş sözleşmesi süreci başlayacak. SGK borçları yapılandırılıp, belediyelere yeni kaynaklar sağlanmazsa maaş ödemekte zorlanırız’’ dediler.

‘FAİZLER SİLİNSİN’

Belediye başkanları, SGK’ya olan ve bazıları da AKP’li dönemden kalan borçlar için bildirimde bulunulduğunu belirttiler ve iktidarın CHP’li belediyeleri ekonomik yönden zayıf düşürmek istediğini vurguladılar. SGK borçlarının yapılandırılmaması ve belediyelere yeni kaynak sağlanamaması halinde birçok belediyenin maaş ödeyemez hale geleceği kaydedildi.

Başkanlar, “Belediye gelirleri azalırken, enflasyondan dolayı giderler artıyor. SGK borçları yapılandırılmazsa belediyeler maaş ödemekte zorlanacak. Borçların faizleri de silinmeli’’ dediler. Toplantıda, CHP’nin gelecek ay yapacağı tüzük kurultayı, sokak hayvanları, yerel yönetimlerin çalışmaları ve sorunları da konuşuldu.
Kaynak: Sözcü