AKP’DE İKİNCİ BURGER KİNG KRİZİ! İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİRİLDİ

AKP’DE İKİNCİ BURGER KİNG KRİZİ! İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİRİLDİ

İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle boykot edilen fast food zinciri Burger King'in Afyonkarahisar'daki yeni şubesindeki dualı açılışa katılan ve konuşma yapan AKP'li ilçe başkanı İbrahim Özgül'ün istifa ettirildiği bildirildi.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde, İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle boykot edilen Burger King’in yeni şubesinin açılışı dikkat çekti.İyaş Park AVM’de gerçekleşen açılışa AKP ve CHP’nin ilçe başkanları katılırken AKP Dinar İlçe Başkanı İbrahim Özgül, konuşma da gerçekleştirdi. Açılışta dua da edildi.

Olay sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından AKP Dinar İlçe Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada başkan Özgül'ün istifa ettirildiği bildirildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Burger King firmasına ait bir şubenin açılışına katılan Dinar İlçe Başkanımızın istifası alınmıştır. Filistin'de yaşanan soykırım ve yıkımın faili olan İsrail'e destek veren firma ve markalara karşı boykot irademiz nettir.Tüm teşkilat mensuplarımızın boykot konusundaki tavrı da açıktır.

Milletimizin hassasiyetleri kırmızı çizgimizdir. Bu nedenle gerekli tavrı vakit kaybetmeden alıyor ve olayla ilgili tahkikatı başlatıyoruz.



Ugur
10.02.2025 15:39:58
16 sene ak partiye oy verdik ailece..mitinge gittik..(,mecburen) ama artık yeter.ak parti sadece zengine çalışıyor. Halk ile bağı yok..miting olunca çağırıyorlar o kadar..bir daha da ak partiye oy vermeyi asla düşünmüyoruz çünkü gecinemiyoruz..ve her yerde yasaklar var.baski var.bunaldik artık.