AKP VE MHP'DEN CHP'YE KATILIM...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkezde Ankara İl Başkanlığı’nca düzenlenen üye katılım töreninde yeni üyelere rozetlerini taktı.

GÜNDEM 10.06.2022 22:02:00 0
AKP VE MHP

Her kesimden CHP'ye büyük ilgi olduğu görüldü. Parti yöneticileri üye akınını 'iktidarın ayak sesleri' olarak yorumladı. Kılıçdaroğlu, "Kimliğimizi, yaşam tarzımızı korumak zorundayız ve siyaset kurumu da ona saygı göstermek zorunda" dedi. CHP'ye katılan üyelerin AKP ve MHP'den istifa eden isimler olduğu öğrenildi.
AKP ve MHP'den istifa edenler, CHP'ye katılarak parti rozetlerini Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Sürtük" hakaretine tepki gösteren AKP'li kadın törende yaptığı konuşmada, "En sonunda cumhurbaşkanımızın bize söylediği, kadınlara hakaret etmesi bardaktaki son damlayı taşırdı. İstifa etmek istiyorum. Çok pişmanım. Hepinizden özür diliyorum. Şimdiye kadar da oy verip bu hallere düşürdüğümüz için özür diliyorum" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bize katılın dedik, Türkiye’nin her yerinden katılımlar devam ediyor. Dünü bırakıp hep yarına bakacağız, bu güzel ülkeyi yeniden ayağa kaldıracağız” açıklamasıyla, CHP’ye üye olan vatandaşların açıklamalarını paylaştı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; bugün CHP Genel Merkezi’nde, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım töreninde yurttaşların kürsüdeki konuşmalarının yer aldığı videoyu paylaştı.
Kılıçdaroğlu, paylaşımında; “Bize katılın dedik, Türkiye’nin her yerinden katılımlar devam ediyor. Dünü bırakıp hep yarına bakacağız, bu güzel ülkeyi yeniden ayağa kaldıracağız” mesajını verdi.
''KADINLARA HAKARET ETMESİ BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU''
Videoda yurttaşların, “Üniversite yıllarından beri MHP’nin her safhasında yer aldım. Halen de aktif üyesiyim”, “Ben kaç senedir AK Parti’de üyeydim. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Çoluğumuz çocuğumuz çok mağdur durumda oluyor”, “Uzun yıllardan beri AK Parti üyesiyim. Başka hiçbir partiye oy vermedim. Vermeyi de düşünmüyordum”, “En sonunda Cumhurbaşkanımızın bize söylediği, kadınlara hakaret etmesi bardağa damlayan son damlayı taşırdı artık”, “Buramıza geldi, istemiyorum”, “Bizi yönetenler Osmanlı’nın son dönemleri misali zevk-ü sefa içerisinde yaşarken, halkı sefalet ve yoksulluk içerisinde bıraktılar” sözleri yer aldı.
Kılıçdaroğlu’nun ise videoda yer alan konuşması şöyle:
“Beraberiz, birlikteyiz, aynı dertleri paylaşıyoruz. Sevinçlerimizi de paylaşacağız. Çocuklarımızın daha güzel bir Türkiye’de yaşamasını isteyeceğiz. Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var. Bir dönüşüme ihtiyacı var. Ben size değişimi, dönüşümü, beraber yaşamayı vadediyorum. Beraber yaşayacağız, bütün güzellikleri birlikte paylaşacağız. Bütün hedefim bu. Bu hedefi gerçekleştireceğiz inşallah. Güzel bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen üye katılım töreninde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni üyelere parti rozeti taktı.
MHP ve AKP’den istifa edenler, son dönemlerde yaşanan sorunlara tepki göstererek CHP’ye katıldıklarını açıkladı.


“MHP’NİN TUTUM VE DAVRANIŞLARI HOŞUMA GİTMİYOR” DİYEREK PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
Uzun yıllardır MHP’de aktif görev aldığını belirten Musa Kaya, “Ziraat mühendisiym ancak şu anda nakliyecilik yapmaktayım. Üniversite yıllarından beri MHP'nin her safhasında yer aldım. Halen de aktif üyesiyim. Fakat son yıllarda MHP'nin tutum ve davranışları hiç hoşuma gitmemektedir. Ülkemizin ekonomik durumu ortadadır. Hak, hukuk, adalet kavramları ortadadır. Bu, daha önceki MHP'nin uyguladığı tavırlara, şu anda uyguladığı tavırlar hiç yakışmamaktadır. Mevcut iktidarın yanında yer almaktadır ve benim fikirlerimle ayrı düşmektedir. Bu sebeple MHP'den istifa ediyorum ve CHP saflarına katılıyorum. Sayın genel başkanımızın birleştirici bir tutum içerisinde olması, benim bu olayı gerçekleştirmemde birinci faktördür” şeklinde konuştu.

“HAKARET BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU, İSTİFA EDİYORUM”
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sürtük” hakaretine kızdığını belirten AKP üyesi kadın, “En sonunda cumhurbaşkanımızın bize söylediği, kadınlara hakaret etmesi bardaktaki son damlayı taşırdı. İstifa etmek istiyorum. Çok pişmanım. Hepinizden özür diliyorum. Şimdiye kadar da oy verip bu hallere düşürdüğümüz için özür diliyorum” dedi.
“YANLIŞ YAPTIĞIMIZI ANLADIK”
Uzun yıllardan beri AKP üyesi olduğunu belirten vatandaş ise, “AKP'den başka hiçbir partiye oy vermedim. Vermeyi de düşünmüyordum. Ta ki 5 yıla kadar. Yaşadığımız ekonomik sıkıntılar, laiklik ilkesinin yok edilmeye çalışılması, adam kayırmalar, hukuk sisteminin ve eğitim sisteminin çöküşü…Artık buramıza kadar geldi. Bu sistem yürüyemez oldu…Biz yanlış yaptığımızı anladık, CHP saflarına geçmeye karar verdik. Bizi yönetenler, Osmanlı'nın son dönemleri misali zevki sefa içerisinde yaşarken, halkı sefalet ve yoksulluk içerisinde bıraktılar. Bundan sonra halkın birleştirici gücü olan, hiçbir menfaat ve kendisinin gelirini düşünmeyen Sayın Kılıçdaroğlu'nun da izniyle CHP saflarına katılmak istiyorum. Huzurlarınızda AKP üyeliğinden istifa ediyorum” diye konuştu.
AKP ÜYESİ YAŞLI KADIN: ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
Birkaç senedir AKP üyesi olduğunu belirten yaşlı kadın da, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Çoluğumuz çocuğumuz çok mağdur durumda oluyor. Ben artık hiç kimseyi kırmadan AKP'den ayrılmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: ' ' KATILIM...
  • BIST 100

    11105,90%0,85
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,83% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5190,44% 0,61
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,46

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

“İSKENDERUN’DA GÜZELLİĞİN EN DOĞRU ADRESİ: BUSE ŞİRİNOĞLU GÜZELLİK MERKEZİ”

DÜNYA BU GELİŞMEYİ KONUŞUYOR: NETENYAHU ÖZÜR DİLEDİ

NEJAT İŞLER’İN OSMAN GÖKÇEK ÇIKIŞI MAGAZİN MUHABİRİYLE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

“MANSUR YAVAŞ’IN AHTAPOT ŞEMASINDA ŞOK: GÖKÇEK DOSYASININ SAVCISI FETÖ FİRARİSİ”

MUTLAK BUTLAN KRİZİ: KILIÇDAROĞLU’NDAN KAYYUM ÇIKIŞI...

“CEM KÜÇÜK İTİRAF ETTİ: UÇAKTA GAZETECİLİK KRİZİ DERİNLEŞİYOR”

“AKP’DE İSTİFA TSUNAMİSİ: İZMİR’DEN TUNCELİ’YE, ART ARDA AYRILIKLAR”

TURGAY CİNER’E YAKALAMA KARARI: CAN HOLDİNG SORUŞTURMASINDA BÜYÜK OPERASYON

Yükleniyor


GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2