AKP BİR GECE ANSIZIN SEÇİM KARARI MI ALACAK?

AKP'li Bülent Turan, seçim tarihinin geriye çekilmesinin erken seçim sayılamayacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı kararı ile seçim tarihinin yenilenmesini istiyoruz" dedi

GÜNDEM 8.01.2023 22:35:00 0
AKP BİR GECE ANSIZIN SEÇİM KARARI MI ALACAK?

AKP'li Bülent Turan, seçim tarihinin geriye çekilmesinin erken seçim sayılamayacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı kararı ile seçim tarihinin yenilenmesini istiyoruz" dedi ve 18 Haziran'a yakın bir tarih istediklerini söyledi. Turan, “Cumhurbaşkanı seçim kararı aldıktan sonra bu Resmî Gazete'de yayınlanacaktır. O yayınladıktan sonra da 60 gün sonraki ilk pazar günü seçim var demektir” ifadelerini kullandı.
Seçimlerin erkene alınabileceğine ilişkin iddialar kamuoyunun gündemine gelmeye devam ederken, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal 7'de Başkent Kulisi programına konuk olan Turan, "AK Parti tüm kurumlarıyla 5 yıldan beri şunu ifade etti. Hem İYİ Parti ve hem CHP, 'Erken seçim var' diye konuşma yaptılar. Onlar konuştukça biz yolumuza devam ettik. 18 Haziran'a birkaç ay kaldı artık bu saatten sonra yapılan seçim erken olmaz. Biz hala 18 Haziran'ı istiyoruz ancak Anayasa, hem Meclis'e hem Cumhurbaşkanlığı makamına yetki veriyor. Mevsim, imkanlar, bayram, sınav tüm şartlara uygun bir tarih belirlenebilir. 16 Haziran'da okullar kapanıyor, millet tatile gidecek. Seçimler partilerin en özel günleridir" dedi.

'CUMHURBAŞKANI KARARI İLE SEÇİM TARİHİNİN YENİLENMESİNİ İSTİYORUZ'

"Biz 18'ini istiyoruz ama 18'i uygun değilse başka bir tarihe revize edilir" diyen Turan, "Hac var, okulların kapanması var, bayram var. Hangi tarih uygunsa Cumhurbaşkanımız karar verebilir. Cumhurbaşkanımızca seçimlerin gözden geçirilmesini istiyoruz. Biz Cumhurbaşkanı kararı ile seçim tarihinin yenilenmesini istiyoruz. Mart başında Cumhurbaşkanımız karar alırsa mayısın ortasında seçim olabilir. Erken seçim talebimiz yok, 18 Haziran'a en yakın tarihi istiyoruz" diye konuştu.

'HALKIMIZ VEFA SAHİBİDİR'

Yeni sistem ile krizlerin nasıl aşıldığını gösterdiklerini savunan ve "Eski sistem olsaydı hep krizler olacaktı" diyen Turan, pandemi sonrasında tüm dünyada fiyatların çok yükseldiğini söyleyerek, "Erdoğan'ın güçlü liderliğiyle çok az hasarla bu sıkıntıları atlattık. Türkiye'de ihracat, istihdam artmaya başladı. Tüm dünyada güçlü liderlere ihtiyaç var. Alt yapı, üst yapı imkanlarının nasıl bir mesafe aldığını da görüyorsunuz. Halkımız vefa sahibidir, şu 20 yılı değerlendirin ve kanaatinizi verin" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN TARİHİNİN EN YÜKSEK OYUNU ALACAK'

Seçimlere ilişkin de iddialı açıklamalar yapan Turan, "MHP ile AK Parti ile birlikte şu ankinden daha fazla bir sandalye ile alacağız. Erdoğan tarihinin en yüksek oyunu alacak bu seçimde" dedi.

'3 YILDAN BERİ HER HAFTA ADAY ÇIKARACAKLAR MI DİYE BEKLİYORUZ'

Altılı Masa'nın aday açıklamamasını da eleştiren Turan, "Seçimlerin daha erken yapılma imkânı var, daha geç yapma imkânı yok. Keşke Kılıçdaroğlu'na daha çok toplanması için imkân verebilsek. Ben bıktım beklemekten. 3 yıldan beri her hafta aday çıkaracaklar mı diye bekliyoruz. Hala bunlar 10 ayda 10 toplantı yaparak aday çıkarmadı. Artık tadı kaçtı, bu kadar insanı bekletmenin anlamı yok. Gecikmenin bir anlamı yok. Çıkın güzel güzel adayınızı duyurun. Bu kadar savsaklamanın kimseye yararı yok. 3 tane mirasçının bir araya geldiğinde mirasın paylaşılamadığı dünyada 6 liderin bir araya gelmesi nasıl olacak?" şeklinde konuştu.

'PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞ MATEMATİKSEL OLARAK YOK'

Sözlerine Altılı Masa'ya yönelik eleştirilerle devam eden Turan, "Bunların ısrarla söylemiş olduğu şey ne? Biz parlamenter sistem getireceğiz. Hiçbir parlamenter sistemde böyle bir şey yok. Diyelim ki parlamenter sisteme geçtiler. AK Parti'nin en kötü oy oranı yüzde 40 ya! Bu yanlış bir metot. Parlamenter sisteme geçiş matematiksel olarak yok" iddiasında bulundu.


ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

"Ailenin korunması" adı altında LGBTİ+ yurttaşları da hedef alan ve başörtüsü düzenlemesi içeren Anayasa değişikliği teklifine ilişkin de konuşan Turan, önümüzdeki hafta tüm partilerden randevu alacaklarını açıkladı.
 

Anahtar Kelimeler: ANSIZIN SEÇİM KARARI ALACAK?
  • BIST 100

    10215,62%-0,12
  • DOLAR

    39,86% 0,10
  • EURO

    46,98% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4280,84% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

Yükleniyor


SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2