AKP'Lİ ÖZBOYACI: HANIMEFENDİYİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN ZİYARET YAPTIK

AKP’li Selman Özboyacı’nın Çevre Ajansı Kurulmasına ilişkin kanun teklifini Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sunduğu öğrenildi. AKP’li Selman Özboyacı zi

GÜNDEM 4.12.2020 01:34:56 0
AKP

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AKP’li Selman Özboyacı’nın Çevre Ajansı Kurulmasına ilişkin kanun teklifini Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sunmasını eleştirdi. Murat Bakan, “Bir ülkede tek adam rejiminden daha kötü bir şey varsa o da bütün kuvvetlerin; yasamanın, yürütmenin, yargının bir ailede toplanmasıdır” dedi. Özboyacı, “Hanımefendiyi bilgilendirmek için böyle bir ziyaret yaptık” yanıtı verirken; AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Devlet başkanlarının eşleri görevleri gereği de sosyal sorumluluk projeleri yürütür” dedi. Bunun üzerine Bakan, “Yasama faaliyeti sosyal sorumluluk projesi mi” diyerek Özkan’ı eleştirdi.
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuştu.
CHP’li Bakan, 20 dakikalık konuşmasında kanuna ve iktidarın çevre politikalarına dair eleştirilerini sıraladı. Bakan, AKP Konya Milletvekili Selman Özboyacı’yı kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeden, Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’a sunması üzerinden eleştirdi. Bakan şöyle konuştu:
'TÜM KUVVETLERİN TEK AİLEDE TOPLANMASI, TEK ADAM REJİMİNDEN DAHA KÖTÜ'
“Arkadaşımız, kanun teklifini hazırlamış, komisyondan geçmiş, Meclis’e gelmeden sunum yapmaya kime gidiyor biliyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanının eşine gidiyor. Cumhurbaşkanının eşine bir milletvekili gidip ‘Kabul edildim huzura, kanunu sundum’ der mi ya, böyle bir şey var mı? Yani bunu birinin anlatması lazım, bunun neresi politika? Yasama organının bir üyesi gidip Cumhurbaşkanına da değil, Cumhurbaşkanının eşine sunum yapıyorsa orada yasama, yürütme, yargı tek kişinin elinde de değil, tek ailenin elinde birleşmiş demektir. Ve bir ülkede tek adam rejiminden daha kötü bir şey varsa o da bütün kuvvetlerin; yasamanın, yürütmenin, yargının bir ailede toplanmasıdır.
AKP'Lİ ÖZBOYACI: HANIMEFENDİYİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN ZİYARET YAPTIK
Bunun üzerine AKP’li Selman Özboyacı “Hanımefendi Cumhurbaşkanımızın eşleridir, sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir, çevreye oldukça duyarlıdır” dedi. Özboyacı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz de bu konuyla alakalı, istişare ettiğimiz diğer bütün STK’ler gibi, Hanımefendiyi bilgilendirmek için böyle bir ziyaret yaptık. Bunun kanun yapmayla hiçbir ilgisi yoktur, zaten Komisyondan geçmiş bir kanun teklifi, bugün Genel Kurul’da görüşülmektedir. Kesinlikle Hanımefendinin bu konularda da böyle ucuz siyasi polemiklere konu olmamasını rica ediyorum. Murat Bey’in böyle bir amacının olmadığını biliyorum ama kendisi bu konudaki gayretimizi biliyor.”
BAKAN: 'BEN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIM, BİLİN’ DİYE GİDİYORSUN
Özboyacı’ya yanıt veren CHP’li Bakan, “Yasa Meclise gelecek, beş gün önce gidip sunum yapıyorsun. Benim bunu aklım almıyor. Cumhurbaşkanıyla görüşsen yine iyi, ‘Cumhurbaşkanının eşine sunduk’ Bu ne anlatır biliyor musunuz? ‘Ben buradan siyasi bir ikbal bekliyorum, Hanımefendi bu konularda önemli, ben bakın böyle bir şey yaptım, bunu bilin efendim’ demeye gidiyorsun ve ‘Kabul edildim’ diyorsun. Eğer yasama organında bir milletvekili kanun teklifi hazırlayıp, kanun Meclis’e gelmeden ‘Hanımefendinin huzurunda kabul edildim, sundum’ diyorsa orada yasama, yürütme, yargının kuvvetler ayrılığı tamamen ortadan kalkmıştır” dedi.
AKP'Lİ ÖZKAN: KİME NE ZARARI VAR”
Tartışmaya dahil olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Konu Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle ilgili başka bir tartışmaya döndü” dedi. Özkan, şöyle konuştu:
“Devlet başkanlarının eşleri görevleri gereği de sosyal sorumluluk projeleri yürütür. Bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi kendileriyle ilgili sosyal sorumluluk projesi yürütmüşse ve yasama süreci içerisinde İçtüzük aşamaları gerek teklif gerek komisyon aşamaları geçmiş, bu hususta zaten yasanın içerisi tekemmül etmişse, bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşiyle bu hususu paylaşmanın kime ne zararı var? Bu ülkede terör örgütleriyle karanlık kapılar arkasında konuşma yapanlar var. Avrupa’da, Türkiye aleyhtarı lobilerle toplantı yapanlar var onlarla toplantı olacak Sayın Cumhurbaşkanımızın eşiyle paylaşılmayacak, biz bunu kabul etmiyoruz. Böyle bir anlayış ne parlamenter sistemde var ne Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminde var ne de yarı Başkanlık sisteminde, reddediyoruz.”
BAKAN: YASAMA FAALİYETİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ Mİ
CHP’li Murat Bakan’ın Özkan’a yanıtı ise şu şekilde oldu:
“Yasama faaliyeti sosyal sorumluluk projesi mi? Biz yasa yapıyoruz. Ben 2015’te milletvekili oldum. Babam emekli astsubay, astsubay derken ordunun emekçisi bir astsubaydır, oto makinistidir. Milletvekili olacağım zaman dedim ki, ‘Baba, sen astsubay maaşıyla 3 çocuk yetiştirdin, sizin özlük haklarınızı savunacağım.’ ‘Sadece bizi savunma yavrum, uzman çavuşlar var, polisler var, onları da savun, onlar da vatana hizmet ediyor’ dedi. Bu Meclis’e, bu vatan evlatlarıyla ilgili en çok kanun teklifi veren, soru önergesi veren milletvekillerinden birisiyim. Madem ‘terör mücadele’ falan diyorsun ya kardeşim, hadi gelin beraber şu uzman jandarmanın statü problemini çözelim, astsubayın tazminat problemini çözelim, polisin 12’ye 12 mesaisini çözelim. Hadi gel beraber 3600 ek göstergeyi çözelim. Hamaset olmaz, onlar evine ekmek götürüyor, bir emirle ölüme gidiyorlar vatan için. Onları çözelim. Burada çevre konuşuyoruz her en ufak bir şeyde sen ‘terör’ diyorsun. Bırak o zaman, terörle mücadele edenlerin özlük haklarını hep beraber bu parlamentoda çözelim; zor mu?”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

AKP İDDİASIYLA GÜNDEME GELDİ! KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI: SALI GÜNÜ FİYATLAR SIÇRAYACAK!

BİLAL ERDOĞAN’DAN “EŞSİZ EĞİTİM” İDDİASI: SÖZLERİ TARTIŞMA BAŞLATTI

KULİSLERDE KONUŞULAN SENARYO: GÜRLEK VE ÇİFTÇİ ATAMASI NEYİN İŞARETİ?

ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR

HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

ADALET BAKANI AÇIKLADI: “UMUT HAKKI” İÇİN YASA MI DEĞİŞECEK?

İÇİŞLERİ’NDE DENGELER DEĞİŞTİ: KOLTUKLAR DEĞİŞİRKEN TURAN NASIL YERİNİ KORUDU?

MHP’DEN KRİTİK MESAJ: SİLAH BIRAKMA TEYİT EDİLİRSE “UMUT HAKKI” GÜNDEME GELEBİLİR

ŞİMŞEK: İRAN BELİRSİZLİĞİ BİTERSE TÜRKİYE EKONOMİSİ RAHATLAYACAK

OYAK Çimento “Renkli Yakalar” ile Geleceği Güzelleştiriyor:

OYAK ÇimentoARKE Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruldu

OYAK Çimento’ya “Sürdürülebilirlik Liderleri” Ödülü

168 İMZALI LAİKLİK METNİNE YARGI YOLU: YUSUF TEKİN “BEN DE DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANIYORUM”

AKP KAHRAMANMARAŞ’TA SERT İSTİFA: “MENFAATÇİ TEŞKİLATLA YÜRÜMEM”

AKIN GÜRLEK ‘ALO ADALET’ HATTINI DUYURDU: PİLOT İL İSTANBUL

RAMAZAN ÖNCESİ ÇARPICI İDDİA: İSRAİL ÜRÜNLERİ FİLİSTİN ETİKETİYLE PAZARDA

“AZİZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ” SORUŞTURMASINDA 14. DURUŞMA BAŞLADI

GÜÇ BÜYÜDÜKÇE SORUMLULUK NEDEN AYNI ORANDA BÜYÜMÜYOR?

SİGARA FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ: ZAM ÜSTÜNE ZAM

HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

ASLAN AVRUPA’YI SALLADI! JUVENTUS’A 5 GOLLÜK ŞOK

BAKAN ATAMALARI SİYASETİ GERDİ: BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE AĞIR ELEŞTİRİ

BAKIRHAN; "CUMHURBAŞKANININ EV SAHİPLİĞİNDE LİDERLER ZİRVESİ TOPLANMALIDIR"

ÜNLÜ İSİMLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 17 KİŞİ GÖZALTINDA

DAVUTOĞLU’NDAN SİSTEM ELEŞTİRİSİ VE GEÇİM ÇIKIŞI

GIDA FİYATLARI ZİRVE YAPTI, ÜRETİM GERİLEDİ

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yükleniyor


AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI: SALI GÜNÜ FİYATLAR SIÇRAYACAK!

BİLAL ERDOĞAN’DAN “EŞSİZ EĞİTİM” İDDİASI: SÖZLERİ TARTIŞMA BAŞLATTI

KULİSLERDE KONUŞULAN SENARYO: GÜRLEK VE ÇİFTÇİ ATAMASI NEYİN İŞARETİ?

ADALET BAKANI AÇIKLADI: “UMUT HAKKI” İÇİN YASA MI DEĞİŞECEK?

İÇİŞLERİ’NDE DENGELER DEĞİŞTİ: KOLTUKLAR DEĞİŞİRKEN TURAN NASIL YERİNİ KORUDU?

MHP’DEN KRİTİK MESAJ: SİLAH BIRAKMA TEYİT EDİLİRSE “UMUT HAKKI” GÜNDEME GELEBİLİR

  • Pazar 15.9 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.9 ° / 6.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12