AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

Akdeniz Belediyesi'nin DEM Partili eş başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan gözaltına alındı.

GÜNDEM 10.01.2025 12:48:00 0
AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, "Polis tarafından Akdeniz Belediyesi'ne girmemiz engellenerek, bize kayyumun yasak kararı verdiği söylendi" dedi. DEM Parti'den yapılan açıklamada ise, "Her yerde bu kayyumcu anlayışa karşı durmaya, halkımızın iradesini savunmaya devam edeceğiz" denildi.

Mersin'in Akdeniz Belediyesi'nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki eş başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile bazı meclis üyeleri gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Akdeniz Belediyesi eş başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, Akdeniz Belediyesinin DEM Parti'li meclis üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç, Yakup Danış ve Hikmet Bakırhan gözaltına alındı.Sabah saatlerinde gerçekleşen ev baskınlarının ardından belediye binası polisler tarafından ablukaya alındı.

TERÖR SUÇLAMASI YÖNELTİLDİ

Gözaltına alınanların, "terör örgütü propagandası yapmak, silahlı terör örgütüne üye olma, terörizmin finansmanın önlenmesi hakkında kanuna aykırılık ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet suçlamalarıyla" yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları bildirildi.
DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya platformu X'ten (Twitter) açıklama yapan Bozan, "Mersin’in huzuru yine kayyımla bozulmaya çalışılıyor. Bu irade gaspı girişimini Mersin kabul etmeyecektir. Başta Mersin’in seçilmişleri olmak üzere tüm halkımızı, Akdeniz Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye yazdı.

"POLİSLER KAYYUM ATANDIĞINI SÖYLEDİ"
MA'nın haberine göre; belediyeye girmesi engellenen DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, polislerin içeride arama yapıldığını söylediğini belirtti.
Bozan, "Polis tarafından Akdeniz Belediyesi'ne girmemiz engellenerek, bize kayyumun yasak kararı verdiği söylendi. 'Akdeniz Belediyesi'ne kayyum atandı ve bu Mersin Valiliği sitesinde yayınlanacak’ dediler. Kayyum gasptır, kayyum irade hırsızlığıdır, Akdeniz Belediyesi‘ne kayyum atanma kararını kabul etmiyoruz” dedi.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

DEM Parti'den yapılan açıklamada, Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve meclis üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin olarak, "Halkın belediyesi daha önceki örneklerden tanık olduğumuz üzere kolluk marifetiyle ablukaya alındı, belediyeye giriş çıkışlar engellendi. Gözaltı ve kayyım gerekçesi yapılan soruşturmanın 2024 yılına ait olduğu söyleniyor" denildi.

Açıklamada, "Bu yöntemlerin tamamını iktidarın yıllardır halk iradesine karşı yürüttüğü darbe pratiklerinden gayet iyi biliyoruz. İçeride ve dışarıda Kürt düşmanlığı yürüten, halk iradesine tahammül edemeyen iktidar ne yaparsa yapsın daha büyük kaybetmeye mahkumdur. Her yerde bu kayyımcı anlayışa karşı durmaya, halkımızın iradesini savunmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şöyle:
"AKP iktidarı halk iradesine karşı darbeci pratiklerinden vazgeçmiyor. Sabah saatlerinde Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarımız Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan ile 4 belediye meclis üyemiz gözaltına alındı. Halkın belediyesi daha önceki örneklerden tanık olduğumuz üzere kolluk marifetiyle ablukaya alındı, belediyeye giriş çıkışlar engellendi. Gözaltı ve kayyım gerekçesi yapılan soruşturmanın 2024 yılına ait olduğu söyleniyor.
Bu yöntemlerin tamamını iktidarın yıllardır halk iradesine karşı yürüttüğü darbe pratiklerinden gayet iyi biliyoruz. İçeride ve dışarıda Kürt düşmanlığı yürüten, halk iradesine tahammül edemeyen iktidar ne yaparsa yapsın daha büyük kaybetmeye mahkumdur. Her yerde bu kayyımcı anlayışa karşı durmaya, halkımızın iradesini savunmaya devam edeceğiz."

 

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

AKP-MHP BAYRAMLAŞMASINDA ÖZGÜR ÖZEL HEDEF ALINDI

HATAY’DA KAMYON 3 ARACA ÇARPTI

DEPREMDE YIKILAN RÖNESANS REZİDANS'IN MÜTEAHHİDİ SIRBİSTAN'DA ÖLÜ BULUNDU

BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ OTEL OLACAK

KİEV'E GECE BOYUNCA GÖRÜLMEMİŞ SALDIRI

FERDİ ZEYREK HASTANEYE KALDIRILDI: ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AYLAR SONRA 3 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA BAŞLATTI

AKP KURUCULARINDAN HÜSEYİN ÇELİK: "CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE’YE YARAMADI"

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

ERDOĞAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI, "KUTUPLAŞMADAN BESLENENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ" DEDİ

EKREM İMAMOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI…

6 ŞUBAT DEPREM DAVALARI: TEPKİ ÇEKEN KARAR VE SAVUNMALAR

BAKAN TEKİN'DEN TARTIŞMA YARATACAK 'BAŞÖRTÜSÜ' SÖZLERİ: BİR KEZ DAHA CHP'Yİ HEDEF ALDI

BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

13 KATLI BİNADA YANGIN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU: AKLINIZI BAŞINIZA TAKININ...

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY TOPLANMAYAN ÇÖPLER İÇİN KORDON'A İNDİ

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

Yükleniyor


BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ OTEL OLACAK

KİEV'E GECE BOYUNCA GÖRÜLMEMİŞ SALDIRI

FERDİ ZEYREK HASTANEYE KALDIRILDI: ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AYLAR SONRA 3 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA BAŞLATTI

AKP KURUCULARINDAN HÜSEYİN ÇELİK: "CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE’YE YARAMADI"

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

  • Pazar 33.8 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.3 ° / 18.1 ° Güneşli
  • Salı 35.9 ° / 19 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2