Aralarında doktor ve hemşirelerin de olduğu haksız kazanç uğruna öldürülen bebeklerin skandalı gündemdeki yerini koruyor.
Ruhsatı iptal edilen hastaneler arasında eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi Avcılar'daki Özel Avcılar Hospital de var. Hastanedeki bebeklerin aileleri bebeklerini almak için sırada...
Bebek ölümlerine sebep olan Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar, Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi'nin ruhsatları dün iptal edildi.
Eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi olan Avcılar'daki Özel Avcılar Hospital'in lisansı iptal edildi. Yakınları yatan bebeklerini almak için akşam saatlerinden itibaren hastanede beklemeye başladı. Endişeli aileler zaman zaman hastane görevlileri ile tartıştı. Hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altında olan 8 bebek, özel ambulanslarla çeşitli hastanelere nakledildi.
Aileler, yeni doğan ünitesinde tedavi gören bebeklerin yakınları, yavrularının en kısa sürede alarak tam donanımlı ambulanslarla başka hastanelere sevk edilmesini isterken, hastane yönetiminin yatıştırma çabası sonuç vermedi.
Bazı aileler saatlerdir beklediklerini ifade ederek, bir türlü ambulans gelmemesine tepki gösterdi. Ercan Gökdoğan, bebek ölümleri ile ilgili haberlerinin ardından tedirgin olduklarının altını çizdi.
Bebeklerinin,15 Ekim akşamı doğduğunu 2-2.5 saat yanlarında kaldığını, anne sütü emmediğini, solunum sıkıntısı çektiğini belirtirken, "Yoğun bakıma aldılar. Bugün dördüncü gün. Her gün akşam gelip çocuğumu görüyorum. Haberi görür görmez, annem ve kız kardeşlerimin ayrılmamasını söyledik. Şimdi sevkini istedik. Yoğun bakım ünitesindeki doktoru var. Evrak ve sevk bekliyoruz" dedi.
Bir haftalık bebeği nakledilen başka bir baba da, çok mağdur durumda olduklarını belirterek, "Ses çıkmıyor ağzımızdan. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55