Tarih: 25.07.2023 10:26

ADANA KOZAN’DA 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Adana’nın Kozan ilçesinde, bugün saat 08.44’te, 11.27 kilometre derinlikte, 5.5 büyüklüğünde deprem oldu.

AFAD; Adana’nın Kozan ilçesinde, saat 08.44’te, 11.27 kilometre derinlikte, 5.5 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin 3.7 kilometre derinlikte, 5.6 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

DEPREM SONRASI KIRSAL ALANDA TOZ BULUTU OLUŞTU.

Adana'da 08:51'de 3,0 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.Depremde Tufanpaşa Mahallesi'ndeki metruk bir binada hasar meydana geldi.Kendilerini korkuyla dışarı atanlar yakınlardan haber almak ve haber vermek için telefonlara sarıldı.

Adana Valisi Süleyman Elban, "10 saniyenin üzerine sallandık." dedi.

Bölgede en büyüğü 3.2 olan 3 artçı sarsıntı da meydana geldi.AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir." açıklamasını yaptı.

Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Merkez üssü Kozan ilçemiz olan 5.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz tüm bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Şu an itibariyle bize ulaşan can ve mal kaybı bilgisi yoktur. Bilgilendirmeye devam edeceğiz." dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —