ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle düzenlenen operasyonda kaçırılan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'ye getirildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle düzenlenen operasyonda kaçırılan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'ye getirildi.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 3 Ocak'ta gece saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle ülkesine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.
Yatağından eşi Cilia Flores ile birlikte gözaltına alınan Maduro'yu taşıyan uçak New York Stewart Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.
Elleri bağlı bir şekilde uçaktan indirilen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kafasına çuval geçirildiği ve etrafının federal ajanlar tarafından görüntülendi.


Trump'ın emriyle ülkesinden gözaltına alınan Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun ABD'deki ilk görüntüsü ortaya çıktı.

Maduro, New York'taki Brooklyn Kentsel Gözaltı Merkezi'ne nakledildi.
Maduro'nun DEA merkezindeki ilk görüntüleri ise Fox News'ten Paul Mauro tarafından paylaşıldı.
Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından da söz konusu görüntülerin suçluları teşhir etmek için kullanılan "Perp walked" ifadeleriyle paylaşılması dikkat çekti.
Öte yandan elleri kelepçeli şekilde yürütülen Nicolas Maduro, etrafında bulunanlara "İyi geceler, mutlu yıllar" şeklinde seslendi.
Şiddetli patlamalar eşliğinde Venezuela'ya düzenlenen harekata ilişkin 'gelmiş geçmiş en başarılısı' değerlendirmesini yapan ABD Başkanı, esir alınan Maduro'nun New York'ta yargılanacağını söylemişti.

Ülkesinden kaçırılarak esir alanan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ilk görüntüsünü ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından paylaştı (3 Ocak 2026).
Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu suç örgütü lideri olmakla suçlayan Trump, şu ifadeleri kullanmıştı:
“İşlediği suçların delilleri mahkemeye sunulacak. Bunun yaşanması hem korkunç hem de nefes kesici. Sayısız şiddet ve terör kampanyası yürüttü. Uyuşturucu kaçakçılığının yanısıra insani bir yıkıma da yol açtı. Maduro'nun vahşi çeteleri Amerikan topluluklarını terörize ettiler. Artık zalimlik yapamayacaklar.”
ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, Maduro'nun uyuşturucu ve silah kaçakçılığıyla suçlanacağını bildirdi.
CNN'in federal bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Maduro ve Flores'in gelecek hafta Manhattan federal mahkemesinde yargı önüne çıkarılacağı aktarıldı.
14264,61%1,67
43,04% 0,04
50,30% -0,22
6113,74% 2,05
10098,28% 0,00