SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 402 sanıklı İBB davası ikinci haftasına giriyor. İlk haftası tartışmalarla geçen davada gözler bugün Silivri’deki duruşmada.

GÜNDEM 16.03.2026 09:34:00 0
 SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 402 sanıklı İBB davası ikinci haftasına giriyor. İlk haftası tartışmalar ve “basın krizi” ile geçen davada gözler bugün mahkemenin gazetecilerin duruşma salonundaki yerine ilişkin vereceği karara çevrildi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 402 sanıklı İBB davası bugün Silivri’de devam edecek.

106’sı tutuklu 402 sanığın yargılandığı davada, Ekrem İmamoğlu ile birlikte belediye yöneticileri, siyasetçiler ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu 107 kişi yeniden hakim karşısına çıkacak.

Duruşma, Silivri’de bulunan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Sanıklar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB Başkan Danışmanı ve MEDYA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu’nun kayınbiraderi Cevat Kaya ve İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan da bulunuyor.

Bu hafta kimler ifade verecek?

Duruşmanın bugün, geçtiğimiz günlerde savunmasına başlanan itirafçı Ümit Polat’ın avukatlarının savunmalarıyla devam etmesi bekleniyor.

Mahkeme tarafından düzenlenen sanık savunma listesine göre davanın, iddianamede Ağaç AŞ’ye yönelik iddialar kapsamında tutuklu Ağaç AŞ çalışanı Fatih Yağcı ile iş insanları Ali Üner ve Evren Şirolu’nun savunmalarıyla devam etmesi öngörülüyor.

Savunma listesinde 12. sırada bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile 13. sırada bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da bu hafta savunma yapabileceği belirtiliyor.

İBB davasının bu hafta arife günü olan 19 Mart’a kadar devam etmesi planlanıyor.

Bugün yapılacak duruşmada mahkemenin basın mensuplarının salondaki yerlerine ilişkin nasıl bir karar vereceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Davanın ilk haftası gergin geçti

İBB davasının ilk haftası mahkeme salonunda yaşanan sert tartışmalar ve krizlerle gündeme geldi.

Birinci gün

Davanın ilk gününde Ekrem İmamoğlu duruşma salonuna getirildiğinde salondaki izleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı.

İmamoğlu’nun konuşacak son sanıklardan biri olduğunun açıklanması üzerine salonda tartışma yaşandı.

İmamoğlu söz almak istediğini belirterek bunun hakkı olduğunu ifade etti ancak hakim söz vermedi.

Hakimin İmamoğlu’na “sen” diye hitap etmesi de salonda tepkilere neden oldu.

Yaşanan tartışma üzerine Ekrem İmamoğlu kürsüye çıktı. Hakimin uyarılarına rağmen kürsüye gelmesi nedeniyle hakkında zabıt tutuldu.

Mahkeme başkanı, “Bu şekilde yargılamaya devam edemeyiz, lütfen yerinize geçin” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun avukatları ise mahkeme heyetinin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi.

İlk celsenin sonlarına doğru Ekrem İmamoğlu ile hakim arasında yeni bir tartışma daha yaşandı.

İmamoğlu, hakime hitaben “Yüce Türk yargısına yazık ediyorsunuz. Sayın Hakim görevinizi yapacaksanız on dakika söz hakkı verirsiniz, rahatlarsınız. Sizi uyarıyorum” dedi.

Araya giren savcı ise İmamoğlu’na “O elini indir” diye seslendi.

Bunun üzerine İmamoğlu, “Biraz mertliğiniz varsa o insanları bırakın tek başıma benimle mücadele edin. İnsanları yollayın evine benimle mücadele edin. Ben sizi 4 defa yendim, 7 defa yeneceğim” ifadelerini kullandı.

İkinci gün

İBB davasının ikinci gününde bu kez “oturma düzeni krizi” yaşandı.

Duruşma salonunda Ekrem İmamoğlu’nun oturduğu bölümün önüne sandalye konulması ve etrafına jandarma yerleştirilmesi üzerine İmamoğlu sert tepki gösterdi.

İmamoğlu, duruşma başlamadan önce yapılan bu düzenlemeye itiraz ederek “Böyle bir şey yok. Hayır oturmuyorum. Gerginliği siz başlatıyorsunuz. Önümü göremiyorum, etrafımızda jandarma var” dedi.

Mahkeme başkanı ise uygulamanın duruşma düzeni kapsamında olduğunu savunarak “Duruşmanın düzenini mahkeme başkanı belirler” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ise bu duruma “Hakim Bey, burayı şu şekilde yapmanız yüz karasıdır. Yaptığınız Türk yargısı adına yüz karasıdır” sözleriyle tepki gösterdi.

Yaşanan gerilim sonrası mahkeme başkanının talimatıyla İmamoğlu’nun önüne konulan sandalye kaldırıldı ve jandarma geri çekildi.

Söz alan İmamoğlu kürsüye çıkarak Ramazan ayına dikkat çekti ve tutuklu sanıkların tutuksuz yargılanmasını istedi.

“Bakın Ramazan ayındayız, bayram geliyor. Bu arkadaşlarımı evlerine yollayın. Bu sistemin derdi benimle. Ben burada sizinle bu süreci yönetmeye hazırım. Savunmamı yapmaya hazırım. Bu insanları tutuksuz yargılayın. Anneler çocuklarıyla buluşsun. Çocuklar evlerine gitsin. İnsanlar hasta, gitsin tedavilerini yaptırsın, duruşmalara gelsin” dedi.

Mahkeme başkanı ise savunmaların arife gününe kadar devam edeceğini ve nisan ayının sonunda ara karar verileceğini söyledi.

Üçüncü gün

Duruşmanın üçüncü gününde tutuklu iş insanı Bulut Aydöner ile Sırrı Küçük’ün savunmaları alındı.

Duruşmaya verilen aranın ardından Ekrem İmamoğlu bazı gazetecilere dönerek “Bir yıldır bize hakaret eden, üç gündür burada olup bir kelime yazamayan basın utansın” ifadelerini kullandı.

Savunmasını ve suçlamalara verdiği yanıtları haberleştiren gazetecilere ise “İyi ki varsınız, siz olmasanız sesimiz çıkmazdı” diye seslendi.

Duruşma salonundan ayrılırken TRT’ye de tepki gösteren İmamoğlu, “Milletin parası ile ahlaksızlık yapmaya devam eden TRT’yi kınıyorum. Haram zıkkım olsun” dedi.

Dördüncü gün

İBB davasının ilk haftası dördüncü günkü duruşmayla tamamlandı.

Duruşmada itirafçı olan Ümit Polat’ın savunması alındı.

Savcının Polat’a yönelttiği sorular sırasında Ekrem İmamoğlu ayağa kalkarak itiraz etti.

Söz isteyen İmamoğlu, “İddia makamı yalan bir tabloyu soramaz. İftira makamı” ifadelerini kullandı.

Duruşma savcısı ise mahkeme başkanına dönerek “Hakaret ediyor, gerekeni yapın” dedi.

Mahkeme başkanı savcıya “Savcım karşılıklı tartışmaya girmeyelim” yanıtını verdi.

Duruşmaya verilen aranın ardından İmamoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Duruşmada gösterilen tabloya tepki gösteren İmamoğlu, “20 milyar ödemeye çıktı diye tablo yapmışlar. 20 milyar! Bu kurumun yıllık bütçesi 5 milyar. Bunu yapan iddia makamı. Düşünün, savcılık. Başsavcı görünümlü siyasetçinin liderliğinde çalışan savcılık yaptı bunu. Bunu devletin bir kurumu yapamaz” ifadelerini kullandı.

Duruşma sırasında Ekrem İmamoğlu’na duruşma arasında soru sorduğu gerekçesiyle gazetecilerin yerinin değiştirilmesine karar verildi.

İmamoğlu bu karara “Zaten dışarıda büyük bir sansür var” diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme başkanı 10 dakika ara vererek salonun boşaltılmasını ve duruşma düzeninin sağlanmasını istedi.

Ancak gazeteciler yerlerinden kalkmayarak karara tepki gösterdi.

Mahkeme başkanı düzenin sağlanamaması nedeniyle duruşmayı pazartesi gününe erteledi.

 

  • BIST 100

    16035,87%-0,32
  • DOLAR

    44,18% -0,07
  • EURO

    50,53% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7107,29% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

MMK’DA TİS KRİZİ BÜYÜYOR: İŞÇİLER YÜRÜYÜŞ EYLEMİ BAŞLATTI

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI

ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

CHP’Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK BASKINI: KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINDA

AKİF’İN MİRASI EMİN ELLERDE! YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN DUYGU DOLU 12 MART!

TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!

İBB DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN: SAVUNMALAR SÜRÜYOR, BARİKAT TARTIŞMASI BÜYÜYOR

Yükleniyor

loading

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

  • Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17