SAVAŞ SURİYE MESELESİNDEKİ ÇÖZÜM ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon kanalına konuk olarak sığınmacı sorunu ve Hatay’daki Suriyeliler hakkında açıklamalarda bulundu.

Hatay 26.08.2022 12:44:00 0
 SAVAŞ SURİYE MESELESİNDEKİ ÇÖZÜM ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Hatay’da doğan her 4 çocuktan 3’ünün Suriyeli olduğu açıklamalarının hatırlatılması üzerine Savaş, bu açıklamadan sonra doğum salonlarında isimlerin yazılmadığını, perdelenerek kaydedildiğini söyledi.  
SAVAŞ: HER ÜÇ ÇOCUKTAN BİRİ SURİYELİ
Savaş, “Suriyelilerde hem çok eşlilik var hem de bir kadın ortalama 5,3 doğum yapıyor. Resmi sayılara baktığımız zaman bizim insanımız da ortalama 2,01 civarında doğum yapıyor. Yani her iki buçuk Türk kadını 1 tane Suriyeli kadına eş değer doğum yapıyor. Resmi verilere göre 30 binin üstünde doğum var. 10 binin üstünde Suriyeli vatandaşın doğum yaptığı görünüyor. Yani resmi rakamlara göre bile her 3 çocuktan bir tanesi Suriyeli” dedi. 

İçişleri Bakanlığının seçimlerde oy kullanacak Suriyeli sayısının 120 bin olduğunu açıklaması üzerine Savaş, “Ben 3 dönemdir bu şehrin belediye başkanıyım. Haftanın 2-3 günü mahalleleri, köyleri geziyorum. Bizim gördüğümüz manzara ile resmi açıklamalar farklı. Hatay’da Mart 2021 verilerine göre 18 bin 100 kişi oy kullanacak. Ticaret odası seçimlerinde bir adayın listesine en az 2 Suriyeli koyacağını ben biliyorum. Yani seçimlere yavaş yavaş giriyorlar” diye konuştu.

“HATAY’IN SURİYE SINIRI DÜNYANIN TERÖRİST ÇÖPLÜĞÜ”
Eğitim alanına da değinen Savaş, karma eğitim sistemiyle çocukların daha ağır ilerlediğini ve eğitim kalitesinin düştüğünü söyledi. Çocuklarının çoğunun okula düzenli gitmediğini dile getiren Savaş, “Birleşmiş Milletler’in 2019 verilerine göre Hatay’ın Suriye sınırı dünyanın terörist çöplüğü. Bu çocuklar okula gidip eğitim almazsa sokağa düşer, bugün peçete satar, yarın uyuşturucu satar, sonra da bu terörist gruplarına katılırlar. Bu neslin psikolojisini iyileştirmek zorundayız. Herkesin elini taşın altına koyması lazım” diyerek çözüm çağrısı yaptı.

“ULUSLARARASI DÜZEYDE BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ LAZIM”

Suriyeli mültecilerin kendi ülkelerine güvenle gidebilmesi için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği sorusu üzerine Savaş, “İktidar ve muhalefetin ortak bir plan yapması lazım. Aslında bunu çözmek çok kolay. Dünyanın her yerinden yardım geliyor. Bu yardımlar oradaki insanların yaşamlarını iyileştirmeleri için kullanılabilir. Güvenlik sorununu sadece Türkiye ve Suriye’nin çözebileceğini düşünmüyorum. Şu anda ABD de Rusya da İran da bizim komşumuz. Bu konunun uluslararası düzeyde bir an önce çözülmesi lazım” dedi.

Lütfü Savaş, programın son bölümünde Hatay Deniz Otobüsü seferlerini değerlendirdi.HADO’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2 farklı şehre sefer yaptığını söyleyen Savaş, bir sonraki hedefin Beyrut olduğunu dile getirdi. 
SAVAŞ: AMACIMIZ PARA KAZANMAK DEĞİL
Savaş, “Deniz otobüsüyle yalnızca yolcu değil otomobil ve yük taşımak ve lojistik sektörüne destek olmak istiyoruz. Kıbrıs’ta öğrenciler, işçiler, akrabalarını ziyaret etmek isteyenler var. Uçaklar çok pahalı olduğu için biz deniz otobüsüyle çok daha fazla yükle çok daha ucuza seyahat etmelerini sağlıyoruz. Buradaki amacımız para kazanmak değil. İnsanlarımızın bu zor şartlarda seyahat özgürlüğüne katkı sağlamak. HADO seferleri başladığından beri seyahat eden yolcu sayısı iki buçuk ayda 13 bini geçti” dedi.

 

  • BIST 100

    10929,8%0,54
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,67% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4388,25% 0,18
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00

FATİH ALTAYLI AÇIKLADI: ESKİ AKP’Lİ MEKTUBU CEZAEVİNDEN GÖNDERDİ

CHP’DEN AKP’YE KRİTİK GEÇİŞLER: BURSA VE KÜTAHYA GÜNDEMDE

MANSUR YAVAŞ: ESAS OLAN TUTUKSUZ YARGILAMA, BİZDE TAM TERSİ!

EFELERİN DİYARI AYDIN’DA TARİHİ KALABALIK! ÖZEL:MİLLET EMANETİNİ GERİ ÇAĞIRIYOR

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TUTUKLANDI!

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA GERİLİM: ZAM TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

BAHÇELİ VE ÇAKICI’YI ZİYARET EDEN SELAHATTİN YILMAZ, SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ OLARAK TUTUKLANDI

İBB SORUŞTURMASINDA 8 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ!

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YASA YOLDA: 7 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR!"

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SİYASİ BAĞLANTILI” ATAMA İDDİASI!

HÜKÜMETTEN MEMURLARA SON TEKLİF: 1000 TL ARTIŞ, %11-7 VE %4-4 ZAM!

“ÇERÇİOĞLU KRİZİ: MEĞER HER ŞEY İZMİR HAYALİYLE BAŞLAMIŞ”

“YARGIDA BÜYÜK HESAPLAŞMA: EPÖZDEMİR DOSYASI BÜYÜYOR”

FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN YOĞUN BAKIMDA

İBB SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FATİH KELEŞ’TEN CEZAEVİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA: “KUMPASIN KURBANIYIM”

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Yükleniyor


HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

HATAY PAYAS’TA KUMAR OPERASYONU: 2 BİN TL VE OYUN MALZEMELERİYLE YAKALANDILAR

KADIN EL EMEĞİ PAZARI ARSUZ’DA AÇILDI

HAKİM PROJESİYLE İSTİHDAMA GÜÇLÜ ADIM :İŞ ARAYANA KURS, ÇALIŞANA GELECEK!

  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Perşembe 34.9 ° / 21 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
7.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0