ÖNTÜRK, BAKAN KURUM’A HEMŞERİLİK BERATI’NI TAKDİM ETTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a fahri hemşehrilik beratını takdim etti.

Hatay 14.03.2025 12:38:00 0
 ÖNTÜRK, BAKAN KURUM’A HEMŞERİLİK BERATI’NI TAKDİM ETTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla kendisine verilen fahri hemşehrilik beratı için Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen takdim törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Kurum, 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hatay'da yaşayanların geleceği için gece gündüz çalışanlara selam gönderdiğini aktardı.

BAKAN KURUM “HATAY'IMIZI ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

Hatay'ın 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen kent olduğuna dikkati çeken Kurum, belirledikleri hedeflere varana kadar dinlenmeden, duraksamadan koşmayı sürdüreceklerini, 11 ilde yuvasına kavuşmayan tek bir anne, iş yerini açmayan tek bir baba, yüzü gülmeyen inşallah tek bir yavru bırakmayacaklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Hatay'ımızı ayağa kaldırmak şöyle dursun eskisinden daha güçlü hale getirene kadar çalışacağız. Bu şehri tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle, şehirciliğiyle her alanda artık bölgenin parlayan yıldızı haline getirecek adımları atacak ve Hatay'ımızı şaha kaldıracağız." dedi.

Bakan Murat Kurum, kentte sadece bina yapmadıklarını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti: “Hatay'ın ruhuna dokunuyor, tarihini, kültürünü ve geleceğini korumaya gayret gösteriyoruz. Kentteki tarihi meclis binasını, Habib-i Neccar Camisi'ni, Asi Nehri'nin her iki tarafındaki eserlerle Atatürk Caddesi'ni ilmek ilmek işliyoruz. Bütün Hatay ayağa kalkana kadar, İskenderun sahilinde bakmaya doyamayacağımız, parmakla göstereceğimiz o muhteşem sahil projesi bitene kadar biz bu anlayışta olacağız.”

BAKAN KURUM “HEMŞEHRİLİK BERATINI ÖMÜR BOYU ŞEREF MADALYASI OLARAK TAŞIYACAĞIM”

Kurum, Hatay sevdalarının fahri hemşehrilik beratıyla taçlandığını vurgulayarak, hemşehrilik beratını ömür boyu şeref madalyası olarak taşıyacağını ve evinin en güzel yanına asacağını dile getirdi.

Fahri hemşehrilik beratının kendisi için çok anlamlı ve değerli olduğunu belirten Kurum, “Hatay, benim gelip burada ellerimi göğe açıp 'Allah'ım sen Hataylıları kimseye muhtaç etme, bizi de onlara mahcup etme.' dediğim yerdir. Bu berat çok değerlidir çünkü zor zamanlarda söz söylemenin, o sözü tutmanın tescilidir. Her şeyden önemlisi kardeşliğimizin belgesidir. Ben bir evladınız, kardeşiniz, hemşehriniz olarak bu onura layık olmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah durmadan, dinlenmeden çalışacağım.” dedi

YAYMAN “153 BİN HAK SAHİBİNİN EV VE İŞ YERİNİN DE TEMELİ ATILDI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi, Bakan Kurum'un dirayetli tavrı ve kentteki diğer ilgililerin çalışmaları sayesinde bugüne kadar Hatay'da yaklaşık 46 bin konutun anahtar tesliminin yapıldığını, 153 bin hak sahibinin ev ve iş yerinin de temelinin atıldığını söyledi.


Yayman, Bakan Kurum'a fahri hemşehrilik beratı verilmesi kararını alan Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne teşekkür etti.

VALİ MASATLI “DÜNYANIN EN BÜYÜK İHYA, İNŞA VE İMAR FAALİYETLERİ BAŞLADI”

Vali Mustafa Masatlı da depremin çok derin maddi ve manevi yaralar açtığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, o ekibin içinde baş aktörlerden olan Bakan Kurmla birlikte, toplumun tüm kesimleri, yöneticileri, atanmışları, seçilmişleriyle dünyanın en büyük ihya, inşa ve imar faaliyetleri başladığını ifade etti.



Bakan Kurum'un Hatay'da gönüllere dokunduğunu kaydeden Masatlı, insanların bundan sonraki yaşamlarında umutla bakacakları, yaşayacakları hayatların kurulmasına vesile olmuştur. Bu temsili belgedir ama diğer taraftan vefa örneğidir. Bu belgenin altına imza atan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ÖNTÜRK “BU KARARI OY BİRLİĞİ İLE ALDIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de fahri hemşehrilik beratı kararının ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin tamamının oy birliğiyle alındığını vurgulayarak, desteklerinden dolayı Kurum'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından HBB Bşkanı Öntürk ve ilçe belediyelerinin başkanları tarafından Bakan Kurum'a fahri hemşehrilik beratı takdim edildi.

 

  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“REYHANLI’DA TÜYLER ÜRPERTEN VAHŞET: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANLI CANLI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!”

“HATAY’DA ELEKTRİK TELLERİ YANGIN ÇIKARDI, FIRTINA ŞEHRİ ALTÜST ETTİ!”

  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9