Tarih: 16.01.2024 11:21

O İLÇE MHP'YE BIRAKILDI, AKP'DE KRİZ ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinin belediye başkan adayı Cumhur İttifakı tarafından MHP'ye bırakıldı, bu durum AKP'li adaylarda kriz yarattı. AKP'nin aday adaylarından Uğur Taş ve Zülküf Dilli seçime bağımsız girebileceklerini açıkladı.

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre Trabzon'un tek CHP'li belediyesi Beşikdüzü'nde yerel seçim için Cumhur İttifakı'nın tercihi MHP'nin adayı Barış Öztürk oldu.

ADAY MHP'DEN GÖSTERİLDİ, AKP'DE KRİZ ÇIKTI

8 aday adayı bulunan AKP'nin 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde 4 bin 352 oy aldığı ilçede 1202 oy alan MHP'nin adayını göstermesi ise partide tepkilere yol açtı. Aday adayları alınan kararla şaşkınlığa uğrarken, Uğur Taş ve Zülküf Dilli adaylıklarını bağımsız sürdüreceklerinin mesajını verdi.

2014 Yerel Seçimleri'nde AKP'nin kazandığı ilçe 2019 Yerel Seçimleri'nde Ramis Uzun'un adaylığıyla CHP'ye geçmişti. CHP ise Ramis Uzun'un katılmadığı ön seçimden çıkan Cahit Erdem'i aday gösterdi. Uzun ise 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Erdem’in aday gösterilmesi sebebiyle partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. 

Bu kararın parti içinde tartışmalara neden olmasının ve İYİ Parti'nin de kendi adayını çıkaracak olmasının ilçede dengeleri AKP lehine değiştirmesi bekleniyordu ancak adayın MHP'den çıkması kurguları değiştirdi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —