Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu bulunan ve MS hastası olan Tayfun Kahraman, cezaevinde yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle bir kez daha hastaneye kaldırıldı.
Meriç Kahraman’ın aktardığı bilgilere göre, Tayfun Kahraman dün (18 Ocak) cezaevinde gündüz sayımı sırasında dengesini kaybederek yere düştü. Düşme sonucu Kahraman’ın başını yere çarptığı, alnında yarık oluştuğu ve elinde sürtmeye bağlı yaralanmalar meydana geldiği belirtildi.
Baş ve el bölgesinde şişlik oluşan Kahraman, cezaevi yönetimi tarafından hastaneye götürüldü. Burada yapılan müdahalelerde yaralarına pansuman yapıldı, bandaj uygulandı. Tedavisinin ardından Kahraman yeniden Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
Ancak Kahraman’ın bugün de devam eden şişme ve morarma şikayetleri nedeniyle eline atel takıldığı öğrenildi.
Meriç Kahraman, eşinin sağlık durumuna ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne ek dilekçe sunduklarını açıkladı. Kahraman, AYM’nin Tayfun Kahraman hakkında verdiği yeniden yargılama kararını hatırlatarak, bu kararın uygulanmamasının ciddi sağlık riskleri doğurduğunu vurguladı.
Meriç Kahraman açıklamasında, Tayfun Kahraman’ın yaşadığı akut MS atağına ilişkin tüm tıbbi belgelerin, epikriz raporlarının ve düşmeye bağlı yaralanmaya dair kayıtların AYM’ye sunulduğunu belirtti.
Meriç Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu çağrıyı yaptı:
“Eşim hukuken masumdur. Kararın uygulanmaması nedeniyle fiilen özgürlüğünden mahrumdur. Cezaevi koşulları hastalığını her gün daha da ilerletiyor. Bir çocuğun babasından, bir ailenin eşinden daha fazla şey almayın. Yasalara uyun, mahkeme kararlarına uyun, eşimi serbest bırakın.”
Kahraman’ın sağlık durumuna ilişkin gelişmeler yakından izlenirken, AYM’nin başvuruyu ne zaman gündeme alacağı merak konusu.
15543,87%0,63
43,26% -0,03
50,39% 0,40
6502,18% 2,00
10520,81% 1,03