Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılan gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un da aralarında bulunduğu dört kişi, İstanbul’da yürütülen uyuşturucu operasyonu kapsamında çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Ersoy ile birlikte Ufuk Tetik, Ebru Gülan ve Mustafa Manaz hakkında verilen tutuklama kararının ayrıntıları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sulh ceza hakimliğine gönderdiği sevk yazısıyla ortaya çıktı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Akif Ersoy, Ufuk Tetik, Ebru Gülan ve Mustafa Manaz’ın, savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildikleri belirtildi. Sevk yazısında, dört kişi hakkında çeşitli suçlamalar yöneltildi ve savcılığın soruşturma kapsamında ulaştığı tespitlere yer verildi.
Savcılık tarafından hazırlanan sevk yazısında, şüpheliler hakkında “uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırma”, “ikiden fazla kişinin birlikte cinsel ilişkiye girmesine ortam sağlama” ve “cinsel ilişki karşılığında sektörel ve maddi menfaat sağlama” iddiaları bulunduğu belirtildi. Yazıda, şüphelilerin kendi konutlarında uyuşturucu madde kullanılmasına yer ve imkan sağladıkları, eve gelen kadınlara uyuşturucu madde temin ettikleri ve uyuşturucu madde kullanımından sonra birden fazla kişinin birlikte cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi.
Sevk yazısında ayrıca, Mehmet Akif Ersoy’un çevresindeki kişiler aracılığıyla kadınları ilişkiye soktuğu ve bu durum üzerinden çevresine ve kendisine maddi ve sektörel menfaat sağladığı ileri sürüldü. Savcılık, Ersoy ve diğer üç ismin “söz konusu suçları fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak halinde işlediklerinin anlaşıldığını” ifade etti.
Savcılık talep yazısında, “şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, soruşturma dosyasındaki delillerin henüz tam olarak toplanmadığı ve şüphelilerin serbest kalmaları halinde delillere tesir edebilecekleri” değerlendirmesinde bulundu. Bu gerekçelerle, şüphelilerin tutuklanmaları talep edildi.
Hakimlik, savcılığın talebini değerlendirerek Mehmet Akif Ersoy, Ufuk Tetik, Mustafa Manaz ve Ebru Gülan’ın tutuklanmasına hükmetti. Dosyada delil toplama sürecinin sürdüğü, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
Bu gelişme, medyada uzun süre görev yapmış bir ismin tutuklanması nedeniyle kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.
14021,06%0,26
42,60% 0,04
49,92% 0,16
5772,77% -0,34
9292,05% 0,00