Tarih: 01.09.2024 11:59

CHP’YE GEÇEN ADIYAMAN’DA AKP’DE ÜÇ İSTİFA BİRDEN!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimde büyük bir hezimete uğrayan ve birinciliği CHP’ye kaptıran AKP’de istifa furyası devam ediyor.Adıyaman’ın CHP’ye geçmesinin ardından, partinin İl Başkanlığı’nda görevli üç başkan, istifa ederek görevinden ayrıldı.

AKP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, Besni İlçe Başkanı Murat Güner ve Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya, bu kapsamda görevinden ayrılan isimler oldu.

“SEÇİMDE İSTEDİĞİMİZ NETİCEYİ ALAMADIK”

AKP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyla ilgili şunları söyledi:
“6 Şubat asrın felaketinde en çok yıkımın yaşadığı illerin başında olan Adıyaman’ımızda o günün şartlarında teşkilatımızdan 29 arkadaşımızı, sandık başkanlarımızın yüzde 20’sini kaybettik.

Kaybettiğimiz teşkilat mensuplarımız dışında tüm teşkilatımızın derin bir deprem tramvası içerisinde Merkez İlçe Başkanlığı görevi şahsima tevdi edildi. Bu süre zarfında yeniden Teşkilatlarımızı organize ederek, eksiklerimizi tamamladık.

Akabinde Türkiye Cumhuriyetimizin en önemli ve en kritik seçimi olan 14 ve 28 Mayıs seçim kampanyalarını yürüttük. Hamd olsun Adıyamanlı hemşehrilerimiz istikrarı bozmadan Cumhurbaşkanımıza ve partimize yeniden bir daha teveccüh gösterdiler.

Akabinde 31 Mart mahalli idari secimlerinde fedakar ve cefakar teşkilatı mensuplarımızın emek yoğun bir gayret gösterdiler. Seçim sonuçlarını isteğimizi neticeyi alamadık. Halkımızın takdiri her seyin üstündedir.

Bu minvalde bizler mazlum ve mağdurların gür sesi, ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yol ve dava arkadaşları olarak yaklaşık 2 yıldır yürütüdüğüm AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı olarak bugün itibariyle AK Parti Genel Merkezimizden affımı isteyerek istifa etmiş bulunmaktayım”

GÖREVDEN AFFIMI İSTEDİM”
AKP Besni İlçe Başkanı Murat Güner ise istifa açıklamasında, şunları söyledi:
“Değerli Besnili hemşerilerim, Genel merkezimizin taktir ve tensipleri ile tarafıma tevdi edilen Ak Parti Besni İlçe başkanı görevinden affımı istediğimi tüm kamuoyuna bildiriyorum. Göreve geldiğimiz günden beri gayemizin şahıslar değil şahıslar nezdinde tecelli olan davamız olduğunu her defasında ifade ettik.

Yaşanan zor ve yorucu seçim sürecinden yönetimimizin ve teşkilatımızın gücü ve desteği ile Besni Belediye Başkanlığını ve uzun yıllardır kazanamadığımız Kesmetepe Belediye Başkanlığını kazandık. Seçimlerde Besni ilçesi özelinde alnımızın akıyla çıktık.

u kazanımda teşkilatımızın kıymetli üyelerinin emeği çok. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nasıl ki mahkeme kadıya mülk olmaz, bu makamlarda hiç kimseye ilelebet tahsisli değildir. Bizler görevimizi hakkıyla yapıp Besni’miz için var gücümüzle çalıştık.

Besni’miz için her zaman dik durduk. Bundan sonra da bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bizim davamız, her alanda ülkemizi ve milletimizi layık olduğu hizmetlere kavuşturma davasıdır. Bugün olduğu gibi yarın da Besni’miz için çalışmaya devam edeceğiz. Saygılarımla”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —